Bir Soru ?

ChaMuR

Altın Üye
Reaction score
0
günlerdir takip ediyorsunuzdur ergenekon davasını,darbe yapacaklardı iddasıyla bir çok kişi göz altına alındı,serbest bırakıldı,ölen oldu vs..
şimdi bu insanların çoğu yapamadıkları darbe için yargılanacaklar değil mi ?
benim kafama takılan ve sizlerin de fikrini almak istediğim sorun şu..

bundan önce darbe yapanlar,darbede görev alan askerler,güvenlik görevlileri .. neden yargılanmıyor peki,çünki bildiğim kadarıyla anayasa tarafından korunuyorlar,peki madem
hükümet bu kadar üstüne gidiyor bu olayların,anayasayı düzenleyip neden daha önce darbe yapmış insanlar cezalandırmıyor ?

neden bundan önceki darbelerde binlerce insanın ölümünden sorumlu olanlar cezasını çekmiyor ?

bu soru günlerdir kafama takılıyor sizlerin de fikir veya bilgilerini almak istedim bu konuda..

hımm doğru bi noktaya değinmişsin ama bu üLkede adaLetin o terazisi bi bi tarafa bi bi tarafa kaydığından mutLaka aradan kaçan suçLuLar yada arada kaynayan masumLar oLmuştur..

Bir kenan evrenin kimseye dokunacak zararı kalmadığından olabilir. İktidar ona ayak bağı olanları ezme girişiminde.

bugün kü durgunluğun bu yüzdenmiydi :sigara:

Akparti anayasayı değiştiremezde O yüzden ! Bunu baykalın istemesi lazım.

sivil darbe askeri darbe diye bu farktan olmalı su ankıler eskı askerı yetkılıde olsa bı sekılde sivil artık...

Cem kardeşim guzel bi soru,benimde kafama takilan bazi sorular var.
Senin sordugun soruyu biraz daha acıklarsak en yakin orneklerden biri,
O cok sevdigim lider ADNAN MENDERES(rahmet ıcınde yatsın)
Bu ınsanı basa halkmı getırdı devletmı?
Cevap:halk gorunumlu devlet.
Peki neden şak şaklarla getirdiginiz bu adami,darbe yapıp astınız?

Artık milletimiz,halkimiz uyandi medya sayesinde,eger medya bunlari aciga kavusturmasa biz hala bilmiyecektik ergenekonu,derin devleti şuyu buyu.
Tarihte dikkat ediyorumda ne zaman birşeyler yoluna girmeye başlıyacagı an, DARBE oluyor.

Edit:Ayrica forumda Alparslan Turkşin hayati adli 40 dakikalik belgeseli var,indirip izlemenizi tavsiye ederim Ergenekon bundan 10 sene once orada bahsediliyor.

Sen baykal dan çok korkmuşsun :melek

Korkmak değil ti ye alıyorum. Ama birazda hakikat var söylediğimde. Böyle bir karar alınsa. Sizce bundan endişe duymaz mı ? Anayasa mahkemesine yine nüfus etmez mi ? Yine gerginlik yaratıp, felaket tellallığı yapmaz mı ? Elbette ki ypar çünkü o bunun için yaratılmış. Bozgunculuk çıkarmak için.

Korkmak değil ti ye alıyorum. Ama birazda hakikat var söylediğimde. Böyle bir karar alınsa. Sizce bundan endişe duymaz mı ? Anayasa mahkemesine yine nüfus etmez mi ? Yine gerginlik yaratıp, felaket tellallığı yapmaz mı ? Elbette ki ypar çünkü o bunun için yaratılmış. Bozgunculuk çıkarmak için.

Gerginlik mi?

13.jpg

Lütfen daha fazla konuyu dağatmayalım.

Darbeler başarılı olursa suç sayılmıyor , Anayasa maddeleri ile açık açık bunlar belirtilmiştir .
Başarısız oldukları zamanda Anayasa'yı değiştirmek , Demokrasi'yi alaşa etmeye çalışmak gibi maddelerden yargılanıyorlar .
( TSK ile ilgli maddelerine bakmak lazım )
1980 Darbesinde Halkta bunalmıştı . Hergün her yerden 3-5 ceset çıkıyordu .
Halkta askere kayıtsız şartsız destek vermişti .
Milletvekilleri içinde bile Kenan Evren'e Asker nerde ? Diye soranlar vardı .
Gazetecilerde vardı Kenan Evren'i destekleyen .

Anayasa değiştirmek Milletvekillerindedir .
Maddeleri değiştirip 80 İhtilalcilerini yargılayabilirler .
Buna kimse cesaret edemiyor .

Ergenekon sanıkları için ;
Darbe teşebbüsünün kanıtlanması lazım ki suçlu bulunup hüküm giyebilsinler .
Ama Kurtlar Vadisi Senaryosu gibi iddiname hazırlayan , Süper Savcı ÖZ en önemli delil dediği bombaları imha ettirmesi ise ayrı bir konu .
Bence Savcı KV izlemeyi bıraksın .
:durdurun
Yok Agarta , Yok Lidya , Yok Frig , Yok Hitit
( Bence Ergenekon Sanıkları Uzaylılarla iş birliği içinde :durdurun )

Finansman denilen Kuddusi Okkır öldü .
Hesabını başta tayyip ve yandaşları ( Adalet Bakanı ) ve savcı ÖZ'ün vermesi lazım .

Hukuka saygı duyuyoruz ama Hukuksuzluğa asla Saygı beklemesinler .
Ölen Canın Hesabını Sormalılar .

Ergenekon denen Örgüt '' Terör Örgütü '' olarak adlandırılıyor ve sanıkları '' Terör Zanlısı '' şimdi bakalım ;

Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve eski Jandarma Genel Komutanı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Orgeneral Şener Eruygur

Bunlara Terörist Demek Kör Cehaletin başka birşeyi değildir.
Askerliğini yapmamış kişiler vede Askeri Sevmeyen Kişiler Atıp tutmasını biliyorlar .
Bende Soruyorum .
Bu Paşalar , Hangi Devlet Görevlisine Kurşun Sıkmışta '' Terörist '' olmuş ?

Ergenekon Safsatadan başka birşey değildir .
Ama Keser Döner Sap Döner , Gün Olur Devran Döner - Lafını unutanlar '' Mutlak Güç '' olduklarını sanıyorlar .
Yarın birgün Milletvekillikleri düştüğü anda '' Yüce Divan '' da kendilerini bulacaklardır .

Bunları unutmayalım , unutturmayalım .

Cem kardeşim guzel bi soru,benimde kafama takilan bazi sorular var.
Senin sordugun soruyu biraz daha acıklarsak en yakin orneklerden biri,
O cok sevdigim lider ADNAN MENDERES(rahmet ıcınde yatsın)
Bu ınsanı basa halkmı getırdı devletmı?
Cevap:halk gorunumlu devlet.
Peki neden şak şaklarla getirdiginiz bu adami,darbe yapıp astınız?

Artık milletimiz,halkimiz uyandi medya sayesinde,eger medya bunlari aciga kavusturmasa biz hala bilmiyecektik ergenekonu,derin devleti şuyu buyu.
Tarihte dikkat ediyorumda ne zaman birşeyler yoluna girmeye başlıyacagı an, DARBE oluyor.

Edit:Ayrica forumda Alparslan Turkşin hayati adli 40 dakikalik belgeseli var,indirip izlemenizi tavsiye ederim Ergenekon bundan 10 sene once orada bahsediliyor.

bana yoluna giren birşey göster o zaman. Bu insanlar keyfi mi darbe yapıyorlar ?

Sen baykal dan çok korkmuşsun :melek

Korkar bunlar korkar. Aleyhinde konuşanları sustururlar. Ama Baykal'ı susturamadıkları için kudurdular. Köpekler gibi saldırıyorlar.

Gerginlik elbette ki tek taraflı olmayacak. İki tarafında bu gerginlikte payları var. Benim ön görüm gerginliğin ilk tetikçisi bozgunculuğu Sn.Baykaldır. Belki yine biri çıkıp nasıl inanıyorsunuz aptalmıınız, kanıyorsunuz falan filan diyecekte, bu benim görüşüm

Jet'e cevap: Biz ne bilelim Sn Baykal'ın Rodos sözünden döneceğini. İçtiğin sudan memnunmusun ? ART bir daha bu köpek kelimesini kullanırsan çok daha ağır ithamlarda bulunucam, Uyarırım!

günlerdir takip ediyorsunuzdur ergenekon davasını,darbe yapacaklardı iddasıyla bir çok kişi göz altına alındı,serbest bırakıldı,ölen oldu vs..
şimdi bu insanların çoğu yapamadıkları darbe için yargılanacaklar değil mi ?
benim kafama takılan ve sizlerin de fikrini almak istediğim sorun şu..

bundan önce darbe yapanlar,darbede görev alan askerler,güvenlik görevlileri .. neden yargılanmıyor peki,çünki bildiğim kadarıyla anayasa tarafından korunuyorlar,peki madem
hükümet bu kadar üstüne gidiyor bu olayların,anayasayı düzenleyip neden daha önce darbe yapmış insanlar cezalandırmıyor ?

neden bundan önceki darbelerde binlerce insanın ölümünden sorumlu olanlar cezasını çekmiyor ?

bu soru günlerdir kafama takılıyor sizlerin de fikir veya bilgilerini almak istedim bu konuda..

Eğer amaçları darbeye karşı olmak olsa Marmariste şuan nü resimleri yapan 2000 kişinin katili zat_ı yargılarlardı.
Amaç çeteye karsı olmak olsa haluk kırcıları,oral çelikleri,mehmet ağarları yargılarlardı.

Ama burada amaç Atatürk Cumhuriyetine sahip çıkanlara ve laikligin en büyük desytekçisi Türk Silahlı Kuvvetlerine gözdagı vermek.Eger akp ye muhalifsen ergenekoncusun.
bunların mantıgı bu.

İktidarın amacı darbe-marbe degil.İktidarın amacı sanal bir örgüt yaratıp,yada toplumumuzun mazide kahramanlar yarattıgı derin devletimiz kırıntılarını biraz köpürtüp yaratacagı korku daglarıyla,kendi derin devletini güçlendirmektir.Dedigin gibi amaç darbe olsa sanal darbe seneryoları yerine gerçeklerin üzerine giderdi.Ayrıca 12 eylül darbesini eleştirmekte,demokrasiyi araç olarak gördügünü ifade eden bir Başbakanın temsil ettiği iktidara düşmesi daha büyük bir garabettir.12 Eylülü içinde yaşayan biri olarak,demokrat geçinen siyasilerin kendi teröristlerine sahip çıktığı ortamda yapılan darbeyi hiç yadırgamadım ve kısmende kısa süreli olarak faydalı buldum ama uzun süreli olarak emperyalizmin ve popülizmin yörüngesine giren Kenan Evren'in kişiliginin ve altyapısının zarar verdigini düşünürüm.Elbet darbeler demokratik toplumlar da istenmez ama demokrasiden anladıgı söylenemeyecek bir toplumlarda ergeç gücü elinde tutanların(Sadece asker akla gelmesin) darbe sık sık başvuracagı bir yöntem olarak kalacaktır.Bugün demokrasiyi azınlıklara baskı aracı olarak görenlerin,darbe konusundaki şüphelerini inandırıcı bulmuyorum.
Sonuç olarak darbe senaryoları yaratanların,gerçek darbecilerin üzerine gitmelerini daha inandırıcı bulurum.Aynı zamanda gerçek bir darbeye maruz kaldıklarında da bir darbe destekçisi olmamalarını ve kuyruklarını dik tutmalarıonı beklemekte hakkımdır sanırım.Unutmayınız ki 12 Eylül darbesi %93 oranda toplumdan destek görmesi,bugün kü toplumun birden demokrasi şampiyonu olmalarının en büyük çelişkisidir.

Arkadaşlar benim düşüncem

Bence kesinlikle Türkiyenin enbüyük eksiklerinden biri derin devlet
Derin devlet olsaydı ülkemizde pilan ve strateji olurdu
Ergenekona inanmıyorum var olsa bile kaliteli bir derin devlet anlayışı olduğuna inanmıyorum
Osmanlı kökenli çok değerli bilim adamları ve tarih adamlarımız var fakat artık bura osmanlı değil Ülkemiz kavramında ülkemizin menfaatini düşünecek bir derin devletin kurulması yapılanmasıda en az benim tahminim 70 yılı bulur

Malesef M.K.ATATÜRK öldüğünden beri meydan boş ve kurulan yapmacık derin devletler her hükümet değiştiğinde tekrar yapılanıyor

Jet'e cevap: Biz ne bilelim Sn Baykal'ın Rodos sözünden döneceğini. İçtiğin sudan memnunmusun ? ART bir daha bu köpek kelimesini kullanırsan çok daha ağır ithamlarda bulunucam, Uyarırım!

Ben içme suyu içmiyorum ki ( Bornova tarafından değilim ayrıca ). Hastalık yapıyor .Bir de uyarı da bulunayım : Mümkünse arıtma cihazı olmayanlar musluklardan akan suları içmesinler. Bu sadece İzmir için değil tüm Türkiye için geçerli. Sudan bulaşan hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Ben köpek demedim ki. Köpekler gibi saldırıyorlar dedim. Bu bir benzetmedir. Edebiyatın iyiyse anlarsın. :goz:

Sorunun cevabı bence basit o yürekte o amaçta ve milleti gerçekten düşünen bir lider ya da yönetimler yok. Sonuç olarak halkın pek fazla bir alternatifi yok.Bunları al aşağa edecek hukuk ve yargı adamları yetişmiş değil.Ve gerçekten halkın öldürülen işkence cefa çektirilen inasnları düşünen yok. Bugün yaşananlar Türkiyenin çıkar ve sermaye gruplarının sağ ve sol olsun ülke sermayesini yönetme savaşıdır. Buna dünyanın ülkeleri de pay kapma yarışında ulusal sermayacilerle kürüsel sermayacilerin mücadelesidir.

ergenekonla yargılanan kişiler cete kurmak yuzunden yargılanmıyomuydu.cetecilik suctur diye biliyodum ben.

benim analamadıgım hrkes bu baykalı cok iyi sanıyo cok merak ediyom bu adam bu kadar iyimi yönetecek sizce ??Bence bu durumdan daha köt yapacak gibi geliyor

Geri