Ahmet Hamdi Tanpınar
Bir insan kendisini ancak hayatın küçük meselelerinden sıyrıldığı, yahut da onları zihnî bir şekle soktuğu zaman bulabilir. Talihimiz içimizde çok gizli bir yerdedir. Fakat ona erişebilmemiz için birçok şeylerden kurtulmamız lazımdır.
Dostoyevski
Hiçbir şeyin önünde eğilmeyen insan kendi yükünü taşıyamaz
Andre Suares
Kadere inanmayanlar hayata asla bakmamışlardır. Tesadüf, inanmayanların kadere taktığı addır.
Epiktetos
Eğer öküzlerle domuzlar konuşabilselerdi, yemden başka şey düşünenlerle alay ederlerdi.
Tagore
Bir söz ki söylemesen de olur, söyleme. Bir iş ki yapmasan da olur, yapma.
Tibullus
Issız yerlerde kendin için bir âlem ol.
Douglas Mallach
Dağ tepesinde bir çam olamazsan, vadide bir çalı ol, fakat oradaki en iyi çalı sen olmalısın.
Gandhi
Güzel bir hareket yapan güzelleşir.
Herzen
Hayat bana düşünmeyi öğretti, fakat düşünmek bana yaşamayı öğretmedi.
Andre Suares
Acımanın gözyaşları, siz, merhametsiz öpüşleri utandırıyorsunuz.
J. Pirenne
Sosyal bünyedeki gerçek bir değişme ancak mânevî bünyedeki bir değişme ile mümkündür.
Sadettin Elibol
İnsanın haysiyeti sorumluluk şuuruyla ölçülür.
Balzac
Her ıstırap insana ayrı bir şey öğretir.
Marc Aurele
Hiddetiniz, hiddetinizi mucib olan şeyden daha zararlıdır.
Seume
Hayatından daha kıymetli şeyleri olmayan fert ve toplumların hayatlarının da kıymeti yoktur.
Konfüçyüs
Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır.
Erol Güngör
Millî tarih şuuru, millete ait tarihin basit vakalar yığınından ibaret değil de, bugünkü kaderi çizen mânâlı bir zincirin halkaları halinde anlaşılması demektir.
Hyman G. Rickover
Büyük kafalar fikirleri, orta kafalar hadiseleri, küçük kafalar da kişileri konuşur.
M. Aziz Lahbâbî
Bir fert arzuladığı şeylerin kendinde tasdikini bulduğu nisbette şahıs olarak var demektir.
Andre Suares
Seziş karanlıklar içinde gönlün bir bakışıdır. Dıştaki gece içten fışkıran ışıkla aydınlanır.
Mevlânâ
Talihim bana "ben seni üzeceğim ama sen üzülme" dedi.
hmed er-Rifâî
Dünyada iki terbiyeci vardır. Biri şevk-i muhkem, diğeri de sille-i Hüda.
Mehmed Akif
Edepsizliğin başladığı noktada edebiyat biter.
T. S. Eliot
İnsanın aslî misyonu her buutta hakikati aramaktır.
Bossuet
Hakikat değişmez. Değişene hakikat denmez.
Abdülkerim Kuşeyrî
Allah, ilmi ve kudreti ile her şeye ve herkese; lütfu ve yardımı ile, sadece müminlere yakındır. Üns hali ile de hususî olarak evliyaya yakındır.
Gandhi
Tanrı her an her kişiye seslenir. Ama biz içimizden gelen o sakin sese kulaklarımızı tıkarız.
Roger Garaudy
İhtiras ve haricî isteklerin esiri olan insan, devamlı bir şekilde çoklukta dağılma tehdidi altındadır.
Bir insan kendisini ancak hayatın küçük meselelerinden sıyrıldığı, yahut da onları zihnî bir şekle soktuğu zaman bulabilir. Talihimiz içimizde çok gizli bir yerdedir. Fakat ona erişebilmemiz için birçok şeylerden kurtulmamız lazımdır.
Dostoyevski
Hiçbir şeyin önünde eğilmeyen insan kendi yükünü taşıyamaz
Andre Suares
Kadere inanmayanlar hayata asla bakmamışlardır. Tesadüf, inanmayanların kadere taktığı addır.
Epiktetos
Eğer öküzlerle domuzlar konuşabilselerdi, yemden başka şey düşünenlerle alay ederlerdi.
Tagore
Bir söz ki söylemesen de olur, söyleme. Bir iş ki yapmasan da olur, yapma.
Tibullus
Issız yerlerde kendin için bir âlem ol.
Douglas Mallach
Dağ tepesinde bir çam olamazsan, vadide bir çalı ol, fakat oradaki en iyi çalı sen olmalısın.
Gandhi
Güzel bir hareket yapan güzelleşir.
Herzen
Hayat bana düşünmeyi öğretti, fakat düşünmek bana yaşamayı öğretmedi.
Andre Suares
Acımanın gözyaşları, siz, merhametsiz öpüşleri utandırıyorsunuz.
J. Pirenne
Sosyal bünyedeki gerçek bir değişme ancak mânevî bünyedeki bir değişme ile mümkündür.
Sadettin Elibol
İnsanın haysiyeti sorumluluk şuuruyla ölçülür.
Balzac
Her ıstırap insana ayrı bir şey öğretir.
Marc Aurele
Hiddetiniz, hiddetinizi mucib olan şeyden daha zararlıdır.
Seume
Hayatından daha kıymetli şeyleri olmayan fert ve toplumların hayatlarının da kıymeti yoktur.
Konfüçyüs
Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır.
Erol Güngör
Millî tarih şuuru, millete ait tarihin basit vakalar yığınından ibaret değil de, bugünkü kaderi çizen mânâlı bir zincirin halkaları halinde anlaşılması demektir.
Hyman G. Rickover
Büyük kafalar fikirleri, orta kafalar hadiseleri, küçük kafalar da kişileri konuşur.
M. Aziz Lahbâbî
Bir fert arzuladığı şeylerin kendinde tasdikini bulduğu nisbette şahıs olarak var demektir.
Andre Suares
Seziş karanlıklar içinde gönlün bir bakışıdır. Dıştaki gece içten fışkıran ışıkla aydınlanır.
Mevlânâ
Talihim bana "ben seni üzeceğim ama sen üzülme" dedi.
hmed er-Rifâî
Dünyada iki terbiyeci vardır. Biri şevk-i muhkem, diğeri de sille-i Hüda.
Mehmed Akif
Edepsizliğin başladığı noktada edebiyat biter.
T. S. Eliot
İnsanın aslî misyonu her buutta hakikati aramaktır.
Bossuet
Hakikat değişmez. Değişene hakikat denmez.
Abdülkerim Kuşeyrî
Allah, ilmi ve kudreti ile her şeye ve herkese; lütfu ve yardımı ile, sadece müminlere yakındır. Üns hali ile de hususî olarak evliyaya yakındır.
Gandhi
Tanrı her an her kişiye seslenir. Ama biz içimizden gelen o sakin sese kulaklarımızı tıkarız.
Roger Garaudy
İhtiras ve haricî isteklerin esiri olan insan, devamlı bir şekilde çoklukta dağılma tehdidi altındadır.