bir .exe uzantılı programın üzerinde nasıl değişiklik yapabilirim

seax

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bu programcılık işine daha yeni başladım herhangi bir prg. üzerinde istediğimi(yazıları butonları ...vs) nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Walla benim bildiğim bu iş ileri düzey program mühendisliğine giriyo onlarda bunu hexedecimal e cevirerek yapıyolar hexedecimali duyduysan olyın biraz karmaşık olduğunu anlamışsındır.Hexedecimal kod veriyi ikilik koda cevirir ve bu hexedecimalden cevrilir eğer başka yöntemini duyan bilen warsa söylesin ...

ben de zaten hexworkshop kullanıyorum
ama şu ana kadar yazıları değiştirebildim

Eğer asm den anlıyorsan. Turbodebuger Diye bir program var, onu deniyebilirsin . Şuanda kulladığımız bir çok crack bu tür programlar sayesinde oluştruluyor.

İşe PECOFF dosya formatını öğrenmekle başlayabilirsin!
Bundan sonra edit_debug türü programlarla yardımıyla değiştirebilirsin ama en ufak bir yanlışlık exe dosyalarının çalışmamasına neden olabilir.Çünkü makina kodlarını değştirmeye kalkıyorsun.
*.exe. dosyaları "pe" (PORTABLE EXECUTABLE) (Bu Linux'ta "elf" (EXECUTABLE AND LINKABLE FORMAT)) formatına,,,, *.obj dosyalarıda "coff" (COMMON OBJECT FILE FORMAT) formatına sahip ikisi birbirine çok benzer.
Bu exe dosyaları; header, section bilgisi_büyüklüğü, bilgilerin sanal belleğe yükleneceği (göreceli) RVA adresleri, makine bilgisi, zaman etiketi, sembol tabloları, bu kaynaklara pointer'lar, data section, kod section, kaynak vb section'lardan oluşur.Anlayacağın karışık bişey bayaa!!
:sigara:
Bu konuda ayrıntılı bilgi için şu kaynağa gözatabilirsin.Ama ingilizce.
pecoff.doc

saol dostum bana bu prg. linkini verirmisin

risenwing' Alıntı:
İşe PECOFF dosya formatını öğrenmekle başlayabilirsin!
Bundan sonra edit_debug türü programlarla yardımıyla değiştirebilirsin ama en ufak bir yanlışlık exe dosyalarının çalışmamasına neden olabilir.Çünkü makina kodlarını değştirmeye kalkıyorsun.
*.exe. dosyaları "pe" (PORTABLE EXECUTABLE) (Bu Linux'ta "elf" (EXECUTABLE AND LINKABLE FORMAT)) formatına,,,, *.obj dosyalarıda "coff" (COMMON OBJECT FILE FORMAT) formatına sahip ikisi birbirine çok benzer.
Bu exe dosyaları; header, section bilgisi_büyüklüğü, bilgilerin sanal belleğe yükleneceği (göreceli) RVA adresleri, makine bilgisi, zaman etiketi, sembol tabloları, bu kaynaklara pointer'lar, data section, kod section, kaynak vb section'lardan oluşur.Anlayacağın karışık bişey bayaa!!
:sigara:
Bu konuda ayrıntılı bilgi için şu kaynağa gözatabilirsin.Ama ingilizce.
pecoff.doc

saol dostum bana bu prg. linkini verirmisin
peki bu prg ile düzenleyeceğim prg. rengini,şeklini,resmi değiştirebilirmiyim ve de yeni özellik koyulabilirmi
tşkler...:Sopa

o format türünü biliyorum desem yalan olur
verdiğin için saol

Geri