Bir bilene sor ... bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp der atalarımız.

karakter7

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben bilgisayarıma comodo antivirüs yükledim. bilgisayarımı her açışımda şöyle bir yazı ile karşılaşıyorum .Svchost.exe başka bir bilgisayardan bağlantı almak üzere diye bir yazı geliyor .engelle birşey yapma vb yazılar var .ve virüs proğramı şöyle belirtmiş eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız proğramı engelleyin bende herseferinde engelliyorum bilgisayarda herhangi bir problem olmadan kullanmaya devam ediyorum .internetten baktım virüs olduğunu falan yazmışlar ancak ctrl alt delete tuşundan sonra çıkan görev yöneticisinde olması gerekiyormuş tabi ben engellediğim için gözükmüyor bu konuda bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim
kafam çok karışık anlayacağınız :001_wub:
bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diyen atalarımızın sözünü hatırlatır bu konudaki cahilliğimi hoş görmenizi dilerim

Şimdiden teşekkürler ........
karakter 7

anlaşılan kimsenin bu konu hakkında bir bilgisi yok yada çok meşguller .

Bende bugün yükledim çok karışık comodo çözersem söylerim sana bu arada combofix ile tarama yap birde düzelebilir

öncelikle system32 de calismasi gereken bir .exe degilse iyi bir analiz edilmesi gerekir, bunun icin ilk önce
asagidan programi indirip kur,
http://www.trendmicro.com/ftp/products/hijackthis/HiJackThis.msi
log.file aldikdan sonra masa üzerindeki .txt in icerigini asagidaki sayfada acilan pencerenin icine bos olan yere yapistir! Ve pencerenin asagisindaki ausverten yazan (Deutsch.german)-En altindaki butonu TIKla.HijackThis Logfileauswertung
acilacak pencerede ( biraz sürsede daha önceki verilerden yola cikarak Site deki üyelerin genel yorumlarina göre!!!! ) bekleyip sari isaretliler de emin olunmadigi icin ! Ilgili system dosyasi icin üretici firma bilgisine güncelleyerek eksikleri yükseltmek gerekiyor!SYStem 'e ait degilse programa göz atmak gerekiyor,,,calisma prensibine göre derecelendirmemiz olanaklar icerisinde ,
kirmizi isaretli olan kutular varsa eger o zaman dikkatlice bulundugu klasör ve programi ayrica kaldirmak icin iyi bir anti virüs veya manuel, deinstall ,yetersiz kaliyorsa>bilgisayarinizi gerekiyorsa baslangic boot security cd leriyle temizlemeniz gerekir, bunun icin g-data totalcare veya kaspersky boot cd leri tavsiye ederim,
aksi halde diger yesil renkli isaretlenmis kutulara ait bilgiler zararli olmadigina dair,bu calisan .exe lerle ilgili yapmaniz gereken bir sey söz konusu degildir, tamamen emin olmak icin de az yukarda bahsettgim security boot cd lerinden bilgisayarini isletim sisteminiz boot etmeden önce analiz ettirip temizledikden sonra arkaniza yaslanmakdir, bu vesileyle size de Virüssuz kullanimlar ve iyi forumlar dilerim,

Geri