Bir anneye başörtüsü zulmü___

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Bir anneye başörtüsü zulmü

Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan Hatice Demir, kıyafeti yüzünden ilginç bir mağduriyet yaşadı.

resim71933_2.jpg

Sınava başörtüsüyle girmesine izin verilen Demir, sonuçları beklerken üniversiteden gelen belgeyle şoke oldu. Yazıda 'Kılık kıyafet kurallarına uymadığınız için 0 aldınız.' deniyordu.

Sorun yaşamamak için bir şey söylenmemesine rağmen başörtüsünü çıkartıp sınava bone ile giren Hatice Demir, yine de dersten geçirilmedi. Başka bir derslikte aynı şekilde girdiği üçüncü sınavdan ise tam not aldı.

Büyük sıkıntılar çekerek eğitimine devam ettiğini söyleyen Hatice Demir, "Yaşadığım sıkıntılar hep beni kamçıladı. 4 çocuğum var ve azmimle onlara örnek olmak istiyorum." dedi. Babasının bilgisizlik sebebiyle kendisini okutmadığına dikkat çeken Demir, maruz kaldığı olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı: "Bunlar eğitimci ve üniversite mezunu insanlar. Onlar neden eğitimime engel olmaya çalışıyorlar?"

38 yaşındaki Hatice Demir'in birinci sınıfı geçmek için 3 dersi kalmıştı. 3-4 Nisan tarihlerinde sınava girecek ve sınıf atlayacaktı. Yenibosna İlköğretim Okulu'ndaki sınav yerine gittiğinde gözetmenler önce başörtüsüyle giremeyeceğini söyledi. Araya okul müdürü girince sorun tatlıya bağlandı. Başörtüsünü çıkartarak bone ile soruları cevapladı. Farklı bir derslikteki üçüncü sınava da aynı şekilde girdi. Ancak geçtiğimiz gün adresine gelen sınav sonuç kâğıdı ile adeta beyninden vurulmuşa döndü. İlk iki ders için 'kılık kıyafet kurallarına uymadığınız için 0 aldınız' yazıyordu. Farklı bir derslikte girdiği üçüncü sınavın karşısında ise aldığı not vardı. Kandırıldığını anlayan Hatice Demir, "Önce sınava girmeme izin verdiler sonra üzerinde '0' yazan belge gönderdiler. Üstelik sınav gözetmeni bayan da kot pantolon giyerek kılık kıyafet kuralını ihlal etmişti." diye isyan etti.

İlköğretimden sonra okula devam edemeyen genç kadın, evlenir evlenmez eşinin de desteğiyle Açıköğretim Lisesi'ne yazıldı. Ortaokul ve liseden sonra Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümüne kayıt yaptırdı. Sınıfı geçmek için 3 dersi kalan Demir, başörtülü olarak sınava giremeyeceği söylenerek önce geri çevrildi, sonra sınava alındı, ardından da kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle sıfır ile dersten bırakıldı.

http://www.habervaktim.com/haber/71933/bir_anneye_basortusu_zulmu.html

bir ogrenci olarak universitede basortusune karsı degilm ve sınava giren bir insana 0 wermek herseyden once ayıptır ancak haberin verilisi yanlıs herzamanki cakal vakit taktigi o anne degil universitede ogrencidir yani anneliginin konuyla alakası yoktur

hani nerde laik devlet anlayışı hani nerde insan hakları?Bu ülke böyle şeylerle uğraştığı sürece daha bi 100 sene daha yerinde sayar..

evet doktor13; habercilik açısından öğrenci-anne ikilemi yanıltıcı olmamamlı belki ama bir gerçeğide bu vasıflar kapatmamalı ..gözden kaçan açıköğretim gibi örgün olmayan dışardan olan bir eğitim sözkonusu ,bunuda geçtik var olan durumda önce izin verilip sonrada -0- verilmesidir. ordaki gözlemci kadın öğretmenin şahsi tuıtumuyla tabi.. kaldıki hanım boneyle girmiş sınava.. ve boneyi sanırım burdaki herkes bilir. hani şu türkan saylanın kafasındakinden...

evet doktor13; habercilik açısından öğrenci-anne ikilemi yanıltıcı olmamamlı belki ama bir gerçeğide bu vasıflar kapatmamalı ..gözden kaçan açıköğretim gibi örgün olmayan dışardan olan bir eğitim sözkonusu ,bunuda geçtik var olan durumda önce izin verilip sonrada -0- verilmesidir. ordaki gözlemci kadın öğretmenin şahsi tuıtumuyla tabi.. kaldıki hanım boneyle girmiş sınava.. ve boneyi sanırım burdaki herkes bilir. hani şu türkan saylanın kafasındakinden...

bu ozgurlukcu anlayısı herkonuda gostermek onemli olan sadece isine gelende yada kendi dusuncelerine uyanda degil ........

Benim kızkardeşim şapkayla sınava girdiğinde sınav görevlilerince uyarılıyor sınava sokulmuyor oda kurallara tüzüklere kanunlara uyan her medeni insan gibi şapkasını çıkarıp sınava girimesine rağmen sınava giren türbanlıya ses çıkmıyor ( karabük karaelmas üniv.) çünkü medeniyet tüm insanların uyması gereken müşterek saygı bütünüdür.

ormandan kaçanada denizden üryan çıkanada dağdan mağaradan gelenede medeni kurallar çerçevisinde bakmak gereklidir ,kurallara uymamakta direnen insanlar tabiki bunun cezasını çekmelidir.
kırmızıda geçene ceza kesilmez hoşgörü gösterilirse bir çok canın yanmasına davetiye çıkmış olur kimsede kırmızı ışığa uymaz insanlar yozlaşır.

konu dağdan mağardan gelen insanlar değil.. okumak isteyen medeniyeti içselleştirmeye sindirmeye çalıan insanlartın azim ve gayretleri karşısında kara bağnazlık despotizmi gösterip bilime öğrenmeye eğitime karşı durulması olayıdır.. hem karanlıktan korkacaksın hemde ışığın önüne duvar çekeceksin kafanı kuma gömün eğitim sadece elit tabakanın hakkıdır diyeceksin... ona ilim bilim denmez elit yobazlık denir..

anladığım kadarıyla senin medeniyet anlayışın insanları din, dil, ırk, renk, mezhep, ... gibi konularda rahatlıkla bölmeyi gayet gerekli ve hoş karşılıyor. ne demiş Üstad M.Akif ERSOY : "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar!!" bu söz biryerlerden tanıdık geldimi. Kurtuluş Savaşı ve Sütçü İmam' ı unutmayın!...

baştakilerde sorun var kardeşim onları yamultucaksın o okuldaki herkesi sürceksin doğuya görcekler dünya kaç bucak kaç kucak

bu zulüm bakalım nereya kadar sürecek daha..çok yazık.emekler bu kadar basit harcanmamalı ayrıca eğitim için kampanyalar yaparken eğitimin önünüde bu şekilde kesmek isteyenleri sadece kınıyorum(

Ehh Bazı Yerlerde Bizde Kurallara Katlanıyoruz Eğer Kurallara Uymassan Sonuçlarına Katlanmak Zorundasın Ben TÜRBANA KARŞE DEĞİLİM!!! Ama Bazı Yerde Kurallar Varsa Ve Herkez O Kurallara Uymak Zorunda İste Kusurabakmasın Diğerleri Enayimi Onlar Nieye Türbanını Çıkartıpda Giriyor Tek Akıllı Senmisin Böyle Alırsın 0 ı

bu zulüm bakalım nereya kadar sürecek daha..çok yazık.emekler bu kadar basit harcanmamalı ayrıca eğitim için kampanyalar yaparken eğitimin önünüde bu şekilde kesmek isteyenleri sadece kınıyorum(

Merak etme Allah büyüktür!!!! Birgün mutlaka bu yasakçı zihniyete bir dur diyenler çıkar!!!! Ahirette derler artık "Biz laikliği savunuyorduk" diye!!!! Hepimiz Sırattan geçeceğiz!! Ölümden kaçış yok!!

Ehh Bazı Yerlerde Bizde Kurallara Katlanıyoruz Eğer Kurallara Uymassan Sonuçlarına Katlanmak Zorundasın Ben TÜRBANA KARŞE DEĞİLİM!!! Ama Bazı Yerde Kurallar Varsa Ve Herkez O Kurallara Uymak Zorunda İste Kusurabakmasın Diğerleri Enayimi Onlar Nieye Türbanını Çıkartıpda Giriyor Tek Akıllı Senmisin Böyle Alırsın 0 ı

Kurallar..... Sence kural ne demek?? Veya her kural iyi midir?? Bir kural üzerinde çok fazla tartışma varsa eğer demekki o kuralda bi sakatlık var demektir!!!!

Diğer türbanını çıkartan kişilerin de kendi hür iradeleri var!! İsterlerse çıkarmasınlar!! Diğerleri çıkardı, o kadın çıkarmadı diye akıllı-aptal demenin ne mantığı var onu anlayamadım!!Herşeyden önce onlar kendileri istedikleri için değil saçma bir kuraldan dolayı çıkarmak zorunda oldukları için çıkarıyorlar!! Bunu herkes biliyor!!!! Bu olay kişinin dini duygularının onda ne kadar öneme sahip olduğuna bağlı!!

Demekki puanlama bilgiye göre değil, laiklik anlayışına göre yapılıyormuş.... Vah Türkiyem vah.......

yazık olmuş o kadar emek vermiş sırf bu yüzden 0 alması çok kötü bişey. ama ordaki gözetmen de uyarmış. illaki bu olay için demiyorum biliyolar yasak olduğunu inadına türbanla giriyolar. yani kardeşim yasak old. her tarafta televizyonda duyuyoruz bu olaylar daha önce de yaşandı. yani bu tarz ortamlara girerken türbanlı girmeyeceksin korkma dinden çıkmassın. sonra çıkarken istediğin kadar kapan. kimse sana sokakta niye türbanla geziyorsun diyormu..

Uyarı.

Arkadaşlar baştan uyarımı yapıyımda sonra bakın uyarmadı demesinler konuyu saptırıp içerik dışı ikili tartışmlara

götürür , karşılıklı kişisel seviyesiz yorumlarda bulunursanız gereken herkes için eşit ve aynı olarak yapılacaktır

aklınızda bulunsun herkes hesabını ona göre yapsın iyi forumlar seviyeli yorumlar diliyorum.

bu yaprak ilginç bir şahıs ?????????

HİÇ DİKKATİMZİ ÇEKMEMİŞTİ..gerçekten öylemiydi yaa? sende konuya ve yorumlara değilde yarpak a mı takıldın ? neresi ilginç bari onu söyleseydin...!!

yazık olmuş o kadar emek vermiş sırf bu yüzden 0 alması çok kötü bişey. ama ordaki gözetmen de uyarmış. illaki bu olay için demiyorum biliyolar yasak olduğunu inadına türbanla giriyolar. yani kardeşim yasak old. her tarafta televizyonda duyuyoruz bu olaylar daha önce de yaşandı. yani bu tarz ortamlara girerken türbanlı girmeyeceksin korkma dinden çıkmassın. sonra çıkarken istediğin kadar kapan. kimse sana sokakta niye türbanla geziyorsun diyormu..

kardeş; sende konuyu iyi okusaydın o hanımın başında türban yok; bonessine de ses çıkartılmamış hatta izin verilmiş o da öyle girmiş ,ve sabah girdiğiyle öğlen girdiği sınavlardaki farklı tutumları göz önüne serilmiş.. bir daha oku istersen..

basi kapali diye yani geri zekali konumunami konmus oluyor öylemi yani

yuh diyorum allah islah etsin ... amin

kurallar ortada..sınava bu şekilde giremeyeceğini biliyor..nedense tüm türbanlılar yasağı delmeye çalışıp,bu tür haberlerle baskı kurmaya çalışıyorlar.sonra kandırıldım,nerde bu devlet..sen devleti hiçe saymaya kalkıyorsun sonra kandırdılar diyorsun..hadi ordan derim sana..

kurallar ortada..sınava bu şekilde giremeyeceğini biliyor..nedense tüm türbanlılar yasağı delmeye çalışıp,bu tür haberlerle baskı kurmaya çalışıyorlar.sonra kandırıldım,nerde bu devlet..sen devleti hiçe saymaya kalkıyorsun sonra kandırdılar diyorsun..hadi ordan derim sana..

Cevap Budur İşte Açık ve Net...

Geri