Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir şok ses kaydı daha CHP'li vekil Ahmet Ersin ile gizli tanık Munzur'u biraraya getiren Paradise Pastanesi'nin sahiplerinden Erdal Erdoğan'ın ağzından dökülen cümleler korkunç komployu gün yüzüne çıkardı.
Paşa benim adamım, Savcı Osman Şanal'ı görevden alacaklar
Paşa benim adamım, Savcı Osman Şanal'ı görevden alacaklar
Ergenekon soruşturmasının Erzincan ayağıyla ilgili dün internet sitelerine çok önemli bir ses kaydı düştü.
Daha önce CHP Manisa Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in eski avukatı Hamit Sekman, pastaneci Erdal Erdoğan ve gizli tanık Munzur'un Eriza Otel'deki görüntüleri basına yansımıştı. Bu defa da yapılan bu görüşmenin ses kayıtları yayınlandı. Kayıtlar 3. Ordu'nun pasta ihalesini alan Paradise Pastanesi sahibinin kardeşi Erdal Erdoğan'a ait. Erdoğan, görüşmede gizli tanık Munzur'u tanıklıktan çekilmesi için ikna etmeye çalışıyor. Ses kayıtlarında Erdoğan'ın Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasını başlatan özel yetkili Cumhuriyet savcısı Osman Şanal'ın görevden alınacağını önceden bilmesi ise dikkat çekiyor. 16 Şubat 2010 tarihli ses kaydında Erdoğan, Munzur'a şunları söylüyor:
Paşa benim bir numaralı adamım. Sana bütün garantileri veririm. Tamam, seni istersen Paşa'yla da görüştürürüz. Osman Şanal'ı görevden alacaklar. Bugün saat 10'a kadar konuştun konuştun. Yoksa adamı görevden alacaklar. Yerine başka birini atıyorlar. Yani bugün yarından sonra konuştuktan sonra intikamsa intikam, düzenekse düzenek. Ben sana jandarmadan hepsini temin ettim bak. Paşa benim çok iyi adamım. Adliye hepsi bizim adamımız. Sana her türlü desteği veririz. Sana medya desteği veririz. Seni Uğur Dündar'a çıkarırız. Kardeş.. Seni oradan alıyorum. Tamam mı? Otoparkın oradan alıyorum. Seni merkez komutanlığının oraya götüreceğim. Her şeyi konuşacan. Yardım isteyeceksin. Bana güveneceksin bana."