Bios güncelleme

eserhalil

New member
Reaction score
0
Biosmu güncellemek istiyorum.Ama bilgisayar performansımı rem ve işlemci hızında artış sağlayabiliyormuşuz doğrumu bu ?. Araştırdığım kadarı ile.Bilgisayarıma Everest Home Edition programını yükledim.Bios sekmesinde sorunlar ve öneriler bölümünde sistem biosu ve görüntü biosu 2 yıldan daha eski diyor gerekli ise güncelleyiniz diyor.Güncelleme nasıl yapcağız biosa hiç yapmadım bilgim yok nasıl yaparız bunun hakkında resimli anlatım veya detaylı bir anlatım sunabilirseniz yapabilirim kendim.Everest programının karşısında şu lik vardı burdan güncelleyebilirsinz diye

Welcome to BIOSAgentPlus

bilgisayarımın özellikleri

System Information
------------------
Time of this report: 8/20/2013, 00:26:58
Machine name: HLLESR-PC
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130708-1532)
Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: System Product Name
BIOS: BIOS Date: 05/27/09 10:10:29 Ver: 08.00.12
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs), ~2.6GHz
Memory: 2048MB RAM
Available OS Memory: 2048MB RAM
Page File: 2007MB used, 2086MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

merhaba, anakart modelini yazarsanız bios güncellemesini nasıl yapıcağınız hakkında detaylı bilgi ve link verebilirim yalnız %3,5 gibi performans artışları olur bu çoğu zaman gözlü görülmeyen artışlardır ama onarılmış bir hata var ise güncellemelerde bu zaten belirtilir ona göre artış olup olmadığını belirtirim.

SqooK^ kardesınde dedıgı gıbı anakart modelını yazman gerekır. fakat performans artısı beklıyorsan bekleme derım, cunku bıos guncelleme herhangı bır performans artısı saglamaz, eger grafık ıslemcı onboard ıse yanı harıcı degılde anakarta yapısık ıse bıraz performans artısı saglayabılır ama oda senın fark edecegın kadar olmaz

CPU Türü Intel Pentium III Xeon, 2600 MHz
Komut Seti x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Orjinal Saat 2600 MHz
L1 Kod Önbellek 32 KB
L1 Veri Önbellek 32 KB
L2 Önbellek 2 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)
Anakart Kimliği P5B SE
CPU #0 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz, 2600 MHz
CPU #1 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz, 2600 MHz

böyle birşey anakartın sekmesindeki bilgiler doğrumudur ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

P5B SE - Motherboards - ASUS anakartın asusmudur ? çoğu isimler bir birleriyle aynıdır anakartın tam modelini öğrenmek istiyorsan aida64 veya cpu-z adlı programlardanda öğrenebilirsin.

eğer anakartın buysa

Beta Version 1103 en güncel versiyoun bu tarih : 2009.06.10

ASUS P5KPL-AM SE bu sanırım ? ilginiz için de çok teşekkürler .

rica ederim hangi programdan kontrol ettiniz bir yanlışlık yapmayalım çünkü ikisi farklı olmayınca anakarttan olmayın birde : )

zaten biosdan yana sıkıntınız olmasın tek bios var güncel oda büyük ihtimal üstünde yüklü olandır.

güncelleme yapmanıza gerek yok zaten üzerindeki biosla güncel olan aynıdır, tek bir bios var güncellemelerinde.

Geri