Bios & donanım sorunları > yardım

mamj

New member
Reaction score
0
Öncelikle Mrb ... (Hackhell.com) Ailesi

Bilgisayarımda birden çok sorunlarım oluştu Sizden yardım isitiyorum ... Öncelikle donanımla konuşmak istiyorum ...

- Donanım sorunlarımdan bir tanesi Klavye , mouse , ekran kartı vs....
Bunlardan da bir kaç sorunlarım oluşuyo
Bunların son sürümlerini nasıl bulurum biraz araştırdım Driver checker diye bir program var... Bu programdan iş görüyümüyüm bir zararı olur mu ?

-Bios bu günlerde hep mavi ekran hataları geliyor driverla ilgili Biraz araştırdım biosu güncelleyin felan fıstık öyle gidiiyor sizin önerirniz nedir ?

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

klavye ve maus driverimi dostum onlar zaten system 32 de driveri yüklüyor ve driverin yüklenmesini gerektirmeyen donanımlardır ekran kartı driverinide en güncelini ekran kartının kendi sitesinde mevcut zaten

mavi ekran hataları ve onun ardından resetler birçok şey yüzünden olabilir öncelikle bu tür sorunlar ramlardan kaynaklanabiliyor ramları kontrol etmeni tavsiye ediyorum

bir soru soracağım bilgisayarın çok ağırlaşıyormu açtığın zaman bazen bir işlev yapınca donup kalıyormu yhani çok ağır çalışıyormu cevabın evetse power supply yi değiştir ondan kaynaklanıyor ve tabi ağır çalıştıktan sonra kendini mavi ekrana bırakma olayıda doğal ve kaçınılmaz olur.

Ram sorunlarım çok oluyor bellek read.exe olmadı felan hatalar oluyor. Yardım edermisin bu konuda

Pc hiç ağırlaşmıyor ... power supply de geçen gün içini açıp çok iyi temizledim 1 senedir temizlememiştim power supply . Mavi ekran hatası oluyor o kadar daha başkada bir sorunum yok . Yardımın için teşekkür ederim

dostum ramların hakkında bilgi verebilirmisin mhz ları aynımı markaları aynımı farklı olursa bu çakışma yapar ve mavi ekrana sebeb olur. ramları söküp bana üzerinde ki bilgileri ver

Arkdaşlar benimde bir sorum var bilgisayarı her kapatıp açtığımda american magnetec yazısı altında F1 e bas bıosu ayarla F2 ye bas default system kullan yazıyor biosu kaydedip kapatıyorum yine aynı yazı geliyor ayrıca bende 4 gb kingston hyperx ddr3 1600 mhz ram var buda 1333 gözüküyor yardımcı olursanız çok sevinirim

bekopc-ARCELİK 5634 C2 D
BC1:66G-02518-BC2:00154555880988-NOD32 KEY bUNU VERMEM :)
BIOS: PHOENİX - AWARDBIOS V6.00OG
İŞLLEMCİ: INTEL(R) CORE(TM)2 DUO CPU E7300 @ 2.66 GHZ (2 CPUS)
BELLEK : 2046MB RAM

Arkdaşlar benimde bir sorum var bilgisayarı her kapatıp açtığımda american magnetec yazısı altında F1 e bas bıosu ayarla F2 ye bas default system kullan yazıyor biosu kaydedip kapatıyorum yine aynı yazı geliyor ayrıca bende 4 gb kingston hyperx ddr3 1600 mhz ram var buda 1333 gözüküyor yardımcı olursanız çok sevinirim

dostum senin sorunun ramlardan kaynaklanmıyor bios ayarlaarından kaynaklanıyor biosa girip floppy yi disable et sorun hal olacaktır yada floppy yazmazda f1 die birşey yazar onu disable et ezbere gidemedim ama bak bulursun. enable olarak seçilmiştir sen onu disable et

bekopc-ARCELİK 5634 C2 D
BC1:66G-02518-BC2:00154555880988-NOD32 KEY bUNU VERMEM :)
BIOS: PHOENİX - AWARDBIOS V6.00OG
İŞLLEMCİ: INTEL(R) CORE(TM)2 DUO CPU E7300 @ 2.66 GHZ (2 CPUS)
BELLEK : 2046MB RAM

hocam ram slotlarında kaç tane ram var tek bir tane mi var yoksa her biri 1024 olmak üzere iki adet ram mi var eğer öyleyse üstünde yazan özellikleri bana gönder ayrıca iki adet ram var sa birini çıkarıp tek bir tane takarak çalıştır ikisinden biri bozuk olabilir dediğim gibi çakışmada yapabilir.

Ram slotumlarımda 2 tane ram slotu var 1 tane si kullanılıyor ram 2 gb 1 tane kullanılıyor...

işte o ram sıkıntılı olabilir başka bir ram bulup deneme şansın varsa dene yok ram bulamam deneyemem diyorsan o zaman temiz bir format at mavi ekran zararlı bir yazılımdan kaynaklı olabilir en son ne zaman format attın ?

Geri