bilior muydunuz?

piken

New member
Reaction score
0
İki liseli arkadaş, liseyi bitirdiklerinde yurtdışında eğitimlerine devam etmek üzere yıllardır harçlıklarını biriktirmişler.
Bu birikimlerini; yıllarca her şeyden mahrum kalarak, fedakarlıklar göstererek yapmışlar.
Liseyi beraber bitirdiklerinde Milli Eğitim Bakanını ziyarete gidip, yurt dışında okumaya gönderilmelerini talep etmişler. Ancak Bakan gençlerden birini dışarı
çıkartmış ve içerdekine,

-"Seni gönderebilirim, ama arkadaşını gönderirsem dedikodu olur. 'Oğlunu gönderdi' derler. Onun için onu gönderemem" der.

Bu durum dışarıdaki öğrenciye de söylendiğinde, durumu algılamasının ardından arkadaşına,

-"Madem öyle benim biriktirdiğim parayı da sen al, hiç olmazsa biriktirme amacımı kısmen gerçekleştireyim" der ve yılardır fedakarlıklarla biriktirdiği tüm parayı
arkadaşına verir.

Evet, bu Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali YÜCEL'dir. Dedikodu olmasın diye göndermediği oğlu ise, bu günün ünlü şairi Can YÜCEL'dir.

Bu gerçek hikaye henüz bitmedi.

Arkadaşı İsviçre'ye gider ve TIP eğitimi alır. O kadar başarılı olur, o kadar başarılı olur ki, Dünyada onun adını duymayan bir tıp adamı kalmamıştır.
Bu profesör Türk olduğunu her fırsatta haykırmış, kendi icat ettiği, tasarladığı ameliyat aletlerine; Ayşe, Ceylan, Leyla, Eşek Semeri gibi Türkçe isimler vermiş ve konusundaki her tıp adamı bu isimleri kullanmaya başlamıştır.

Tahmin edeceğiniz üzere bu kişi Türkiye'de bir hastane açmak istemiş ama Türk Bürokrasisi duvarını aşamamış ve halen bunu gerçekleştirememiştir.
Oysa İsviçre; ülkede 60 yaşını aşan doktorlara ameliyat izini verilmemesine karşılık iki sene üstüste yasalarını değiştirerek ona bu hakkı tanımıştır.

Bu ünlü cerrah sonunda Türkiye'de de tüm üniversitelerimizce takdir edildi ve Cumhuriyet tarihimizde ilk kez, TBMM tarafından "Onur Madalyası" aldı.

, Profesör GAZİ YAŞARGİL'di.

Hikaye hala bitmedi.
Ünlü şairimiz Can YÜCEL'in oğlu yeni Can YÜCEL doktor olarak mezun oldu ve babası onu can arkadaşı Gazi Yaşargil'e gönderdi. O da onu beyin cerrahı olarak yetiştiriyor.

ŞUAN KENDİSİ Doçent Dr. yeni Can YÜCEL.

evet bunu biliyordum okudum tekrar duygulandım ne demek ya bir insanın eğitimi için ayırdığı tüm parayı bir başkasına vermesi dostluk bu demek bence paylaşımın için sağol piken

vay be ben bilmiyordum ...
tşkler kardeş ya....
haberlerde izlerken bayağı duygulandırmıştı beni bu gerçeği öğrenmem ii oldu...
iyilik yap , iyilik bul

sağol dostum hatırlattığın için yine gözlerim doldu ...

kesinlikle arkadaşlar dostluk budur!!

Geri