bilinmeyen bir gerçek

otlupeynir

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0

260dfsx.jpg

Beşiktaş'ın dün Swissotel'de gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı. Şampiyonluk sonrası transferlerde ödediği yüksek bonservis bedelleriyle dikkat çeken Beşiktaş'ta yönetimin acil nakit ihtiyacını gidermek için bir faktoring şirketinden yüklü borç aldığı öğrenildi. Sezon başında yüklü bonservis bedelleri ödenerek kadroya katılan İsmail Köybaşı, Nihat Kahveci, Ferrari, Rıdvan Şimşek ve Tabata için acil paraya ihtiyacı olan kulüpte başkan Yıldırım Demirören de maddi olarak yetersiz kalınca, yönetim bankalar yerine FİBA Faktoring'in kapısını çaldı. Beşiktaşlı kongre üyesi Hüsnü Özyeğin'in şirketi FİBA Faktoring'den sezon başlarken bu transferlerde kullanılmak üzere 20 milyon Euro (yaklaşık 40 milyon TL) para çekildi.

KONGRE ÜYELERİ İSYAN ETTİ
Divan'da üyelerin ısrarları sonucu, yönetim bu faktoring ilişkisini açıklamak zorunda kaldı. Ancak üyeler bir adım daha ileri giderek FİBA Faktoring'e 20 milyon Euro karşılığında temlik olarak ne verildiğini sordular. Temlik olarak Fulya'daki Real Hiper Marketler ile 1.5 yılı kapsayan 5 milyon dolarlık ileriye dönük kira gelirinin kırdırıldığı ve kullanıldığı öğrenildi. Ayrıca TV yayın gelirinin de bu borç alımında kullanıldığı bildirildi. Şampiyonlar Ligi'nden Mart 2010'da gelecek 10 milyon euro üzerindeki gelirle, FİBA Faktoring'den faizle alınan (bankalardan daha yüksek faiz) borç kapatılmaya çalışılacak. Yönetimin aldığı bu 40 milyon TL'lik faizli borcun 10 milyon TL'sini ödediği kaydedildi. Yönetim bu borca sebep olarak 'sezon başında yapılan yüksek bedelli transferler ve futbolcu ücretlerindeki artışı' gösterdi. Kongre üyeleri, geleceğe dönük gelirlerin önceden kırdırılıp harcanmasına tepki gösterirken, bankalardan kredi alamayan kulübün yüksek faizle borçlandırılmasına büyük tepki gösterdi.

:mad::mad::mad:

Kaynak: Sabah

Borç borç borç. Yıldırım Demirören'in tek icraatı. BORÇ

Geri