Bilinmesi gerekenler

grande78

New member
Katılım
17 Şub 2006
Mesajlar
35
Reaction score
0
Puanları
0

ØPorselen kaplar için:
Porselen kaplarda çok ince olarak meydana gelen çatlakları şu yöntemle yok edebilirsiniz. Çatlak porselenleri büyükçe bir tencereye koyun ve üzerlerini örtene kadar sütle doldurunuz. Tencereyi hafif ateşe koyarak 45 dakika kadar sütü bekletiniz. Porselendeki ince çatlaklar sütteki protein ile kapanacaktır.

Ø Zor çıkan vidalara: Sıkışan vidaları çıkartamıyorsanız, üzerine bir iki damla oksijenli su damlatıp biraz bekledikten sonra çıkarmayı deneyiniz.

Ø Sıva çatlakları: Duvarlarda ve tavanda ortaya çıkan ince sıva çatlaklarını örtmek için, beyaz tutkala karbonat karıştırarak yapacağınız macunu parmağınızla bastırarak çatlak yere sürünüz. Süreceğiniz yer renkli ise karışımın içine ona göre boya ekleyiniz.

Ø Bıçaklar kesmiyorsa:
Kesmeyen, körlenmiş bıçağınızı porselen tabağın arkasına sürterek kesmesini sağlayabilirsiniz.

Ø Kesmeyen makaslar: Körlenen makası evde bilemek için bu makasla zımpara kağıdını üç dört kez kesiniz. Zımpara kağıdının kalınlığı makasın büyüklüğü ile doğru orantılı olmalıdır. Yani küçük makaslar için ince büyük makaslar için biraz daha kalın zımpara kağıdı kullanmalısınız.

Ø Yaprak bitkilerinin bakımı: İri yapraklı bitkilerin (kauçuk vs.) yapraklarının bakımını şöyle yapabilirsiniz: Haftada bir, beze birkaç damla gliserin damlatarak yaprakları yavaşça siliniz. Yapraklar hem beslenir, hem parlak ve güzel durur. Zeytinyağı da sürülebilir ama bu durumda yapraklar çabuk toz tutar.

Ø Yaprakların silinmesi: Yaprakları bir ölçek suya bir ölçek süt karıştırarak silebilirsiniz. Ancak, silme işinden önce yumuşak bir fırçayla yaprakların tozunu alınız. Tozları almadan ıslak bezle silerseniz, tozlar çamur haline gelir ve yaprakların gözeneklerini kapar, hava alıp gelişmesini engeller.

Ø Mumunuz az damlayabilir: Mumların fazla damlamamalarını temin için kısa bir müddet soğuk tuzlu suda tutulmaları yeterlidir. Ya da mumlarınızı buzdolabında saklayabilirsiniz.

Ø Örgü örerken: Örgü örerken yünün her yere gidip kirlenmesini önlemek için naylon torbaya koyup ağzını bağlayın. Yerlere eğilmekten kurtulun.

Ø Kırılan yeni bardaklar: Aldı­ğınız yeni bardaklar sıcak bir şey konulduğunda çatlayıp kırılıyor mu? Bardakları geniş yayvan bir tencereye koyun. Bardakların üstünü örtecek kadar suyla doldurun. Çok hafif ateşte kaynama derecesine kadar ısıtın. Ateşi söndürüp soğumasını bekleyin. Bardaklar bundan böyle başlarına bir kaza gelmediği sürece sıcaktan ötürü çatlayıp kırılmayacaklardır.

Ø Makaslarınız kesmiyorsa: Makasları bilemek için zımpara kağıdını bir kaç kez kesmek gerekir. Ya da bir şişenin boynuna kesecek gibi makası sürtmekte bilenmesini sağlar.

Ø Şişenizin tıkacı mı sıkıştı ? Şişenin boyun tarafı ısıtılır. Bunun için şişenin bu kısmı yanan bir kibrit veya lambaya tutulur, yahut da bu kısma bir anahtarla sıcak bir halde sürülür.
Ø Çiçekleri dökülmüş sümbül ve lale saksılar: İkinci defa çiçek açmalarına kadar geçen zamanda saksılar serin bir yerde, en iyisi mahzende saklanırlar ve soğanlarının kurumaması için de ara sıra sulanırlar.

Ø İç içe Giren Bardaklar: Bardakları iç içe koyduysanız, onları birbirinden çıkarmak zorlaşır. Alttaki bardağı sıcak suya oturtun. İçte kalana da soğuk su doldurun. Alttaki genleşirken üstteki kolaylıkla çıkar.

Ø Rafya ipleri Atmayın: Paket kağıtlarının bağlandığı rafya ipleri atmayın. Ütü yaptığınız bir gün onları da ütüleyip bir çengelli iğneye takın, gerekli olduğu bir gün uzunluğuna göre, rengine göre kullanırsınız.

Ø Duvara çivi çakarken: Duvara çivi çakarken kireçlerin dökülüp ortalığı kirletmesini önlemek için bu kısma daha önceden çaprazlamasına seloteyp yapıştırın. Bu şekilde bir parçayla bile kirecin dökülmediğini göreceksiniz.

:eek: :eek: :eek:

TEŞEKKÜR BUTONU:eek:ut:


 
güzel bilgiler bi deniyi sağol ;)
 
Geri
Üst