Bilimadamları ve İnanç

sahinhasbi

New member
Reaction score
0
Ünlü bilimadamlarının Din ve Allah hakkında görüşlerinin anlatıldığı,

bizzat hazırladığım videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

HTML:
http://youtu.be/rCkBwhk4xNM

Kaynak var mı nerede söylemişler? Benim bildiğim avrupadaki aydınlanma çağı ateist düşüncenin avrupadaki tohumudur. Bundan dolayı günümüz birçok bilim adamı dahi ateist. Konu uzun gider. Yalnız kısaca açıklarsam İslam'ın yetiştirdiği hem islam alimi hem fen alimi birçok kişi sayılabilir. İslam gelişmeye mani olsaydı böyle alimleri çıkarmazdı hiçbir zaman. Şimdide ateist batı toplumu çöküyor. Her sistem doğar büyür gelişir ve batar. Baki kalan bir Allah. Kendimizi değiştirirsek başarı yine bize geçecek.

Bilim adamının veya başkasının aklı yerine Kur'an orada, tabiatteki onca canlının adeta en son teknoloji ile bile bazılarının taklit edilemeyeceği kusursuz sistemleri ortada. En basiti kutuplardaki penguenlerin tüyleri isterse hem su geçirmez duruma geçer hemde deri ile tüy arasında yarattığı hava boşluğu ile ısının kondüksiyon yoluyla kaybını engeller. Sadece bunu bile iradesiz tabiat gerçekleştiremez. Mühendisler o sistemin benzerleri için nasıl formüllerle cebelleşiyor, malzemeyi nasıl seçiyor bunları bir şekilde gördüğüm için bu en büyük mühendisin işidir inkar etmem akılsızlık olur.

DeliBeBe, ben bu videoyu yabancı bilimadamlarına güzelleme olsun diye yapmadım. Her fırsatta bilimi ön plana çıkaran inançsız insalara cevap niteliğinde hazırladım. "Bakın sizin güvendiğiniz bilim kalesinin bekçileri olan bilimadamları (çoğusu ünlü olmak üzere), inançlılardı ve kainatın Allah'ın eseri olduğunu ilan ediyorlardı." anlamında bir cevap olsun diye hazırladım. Ateizmin başlangıcının ortaçağ olduğu doğru bir tespit ve atesit bilimadamlarının çoğunluğu oluşturduğu da doğru olabilir. Ancak inançlısı da yok değil ve sayılarının da azımsanmaması lazım. Ayrıca alıntı yaptığım bilimadamlarından William Phillips günümüzde yaşamaktadır ve 1997'de 49 yaşında Nobel Fizik ödülünü almıştır.

Konu bilim olunca tabii ki de bu sözlerin kaynakları var. Bazı kaynaklar aşağıda:

Newon'un sözleri için:
Principia, Newton, 2nd edition; J. De Vries, Essentials of Physical Science, B. Eerdmans Pub.Co., Grand Rapids, SD, 1958, p.15

Einstein'ın sözleri için:
Science, Philosophy and Religion, A Symposium, published by the Conference on Science, Philosophy and Religion in Their Relation to the Democratic Way of Life, Inc., New York, 1941

Pascal'ın sözler için:
Dan Graves, Scientists of Faith, Kregel Resources, 1996, p. 57

William Phillips'in sözleri için:
Faculty Offices schaefer/docs/scientists.html

Ayrıca, dostum seninle aynı fikirleri paylaşıyoruz. Ben sadece sosyal medyada video büyük öneme haiz olduğundan fikirlerimi bu yolla paylaşmayı uygun gördüm. Birkaç video daha hazırlayacağım. Aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz:

HakikatDamlalari's Channel - YouTube

Geri