Bilim Hırsızlığı (İntihal) Yapan Laikliğe Sarılıyor

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Ünlü tarihçi Murat Bardakçı, "Yobazların önünü kesmeye çalışıyorum" diye sert açıklama yapan akademisyenlerle ilgili tartışılacak bir tez öne sürdü.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) düzenlediği 'Bilim ve Etik' panelinde konuşan gazeteci-yazar Murat Bardakçı, intihal yapan yazar ve akademisyenlerin 'Ben devrimciyim, Atatürkçüyüm. Yobazların önünü kesmeye çalışıyorum' yalanına sarıldıklarını söyledi.

Bardakçı, bu tür 'hırsızlıkları' ortaya çıkardığı için kendisinin 'Atatürkçülüğe, laikliğe ve devrimlere set çekmekle' suçlandığını anlattı.

İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi'nde gerçekleştirilen 'Bilim ve Etik' panelinde, akademik yolsuzluklar, akademide teknolojinin kötüye kullanımı ve bilişim suçları ile ilgili sunumlar yapıldı. Akademisyenler ve araştırmacılar, üniversitelerde intihal olaylarının yoğun bir şekilde devam ettiğini örneklerle ortaya koydu. İntihal konusunda çok sayıda yazı kaleme alan gazeteci-yazar Murat Bardakçı, üniversite yönetimlerinin bu suçu işleyen akademisyenleri koruduğunu öne sürdü. Bardakçı, intihal yapan kişilerin kendilerini savunma yöntemlerini şöyle anlattı: "Bir intihal olayını yazdığımızda ilk olarak bir telefon gelir, 'Çok haklısınız ama ben dipnot yazmıştım, giderken yolda düşmüş' derler. 60-70 sayfayı makaslamıştır. Bu kadar sayfaya dipnot konulmayacağının, bunun bir alıntı olamayacağının bilincinde ya değildir ya da sahtekârlık yapmaktadır. İkincisi mantıksız açıklamalardır. Yazının çıktığından haberdar olmadıklarını iddia ederler. Bir de intihali ortaya çıkaranı suçlarlar. Bu kişinin hırsız, intihalci, makasçı olduğu ile ilgili yapılan yayının, Atatürkçülüğe, laikliğe ve devrimlere set çekmek için, o kişinin Atatürkçü mücadelesini önlemek için yapılmış bir mesele olduğudur. Yani hırsızlıkla Atatürkçülüğün ne alakası var bilmiyorum. 'Ben devrimciyim, yobazların önünü kesmeye çalışıyordum. Onun için bu yazıldı' denir. Ama 'iftira' diyemiyor."

Murat Bardakçı ayrıca, intihal konusunda 15 senedir çok sayıda yayın yaptığına; fakat hiçbir sonuç alamadığına dikkat çekti. "Rektörler, hırsızlara her zaman sahip çıktı." diyen Bardakçı, "Rektörler beni arayıp, 'ilgileniyoruz' dedi. Ama hiçbir şey çıkmadı. Hatta bazı olaylarda ben suçlu ilan edildim." şeklinde konuştu.

Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nurettin Bilici ise bilim hırsızlığı yapan birçok akademisyenin görevine devam ettiğini, hatta üniversitede yükseldiğini belirtti. İntihallerin yeterince yargıya taşınmadığını vurgulayan Bilici, bazı akademisyenlerin üniversitede kolay yükselme arzusunda olduğunu, bunun için de yazması uzun sürecek makaleleri makasladığını ve seri üretim yaptığını kaydetti. İntihal yapanları gündeme getirdiği için sekiz kez yargılandığını anlatan Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. İzge Ünal, YÖK ve Üniversitelerarası Kurul'un intihal yapanlara karşı daha etkili bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

http://www.egitimgazetesi.com/news_detail.php?id=160049

Buda demek oluyorki bir kişi nekadar çok laiklik ve irtica yaygarası koparıyorsa bilin ki o kişi baya bir hırsızlık yapmıştır

murat bardakçı giderek saygınlığını kaybetmeye başladı...

laikleri hırsız kefesine koyan hırsız olduğu tezi ni savunan bardakçı sokaktaki cahil yobazlardan farkı kalmamıştır
murat bardakçının kafasından giderek mantık yürütürsek Allahsız yobazlar da dine sarılıyor aha bu da benim tezim...buyrun teze karşı tez bunuda konu edin ki adil olsun...

dine sarılan yobazların listesi
şeyh sait
saiti nursi
el-kaide
hizbullah
fetoş
müslüm gündüz
şevki yılmaz
ve aklıma gelmiyen diğer tescilli yobazlar..bardakoğlu nun tezin den tek farkı bu tez kanıtlanmıştır görüldüğü gibi..buyrun tez böyle sağlam deliller üzerine olur...
bardakoğlu tezin havada kalmış ispatlasana... tezinin mahallle dedikosu ndan farkı yok.

murat bardakçı giderek saygınlığını kaybetmeye başladı...

laikleri hırsız kefesine koyan hırsız olduğu tezi ni savunan bardakçı sokaktaki cahil yobazlardan farkı kalmamıştır
murat bardakçının kafasından giderek mantık yürütürsek Allahsız yobazlar da dine sarılıyor aha bu da benim tezim...buyrun teze karşı tez bunuda konu edin ki adil olsun...

dine sarılan yobazların listesi
şeyh sait
saiti nursi
el-kaide
hizbullah
fetoş
müslüm gündüz
şevki yılmaz
ve aklıma gelmiyen diğer tescilli yobazlar..bardakoğlu nun tezin den tek farkı bu tez kanıtlanmıştır görüldüğü gibi..buyrun tez böyle sağlam deliller üzerine olur...
bardakoğlu tezin havada kalmış ispatlasana... tezinin mahallle dedikosu ndan farkı yok.

İşinize gelmeyince doğruları söylemek hemen karalama kanpanyası

adam gerçeklerden bahsediyor

Hırsız,hırsızdır.Bu konudada nasıl,laik degerleri savunan yada savunur gibi görünenler hırsızlık yapıyorlarsa,aynı şekilde yobazlardanda bu konuda hırsız çok en başından örnekte Fethullah Gülenin intihal yaptıgı ispatlandı.Bir grup, diger gruptan daha fazla hırsızlık olabilir.Onunda tek nedeni bir taraf,diger taraftan daha çok bilimsel ürün veriyor olmasıdır.Pekala hırsızlık,hırsızlıksa ve hırsızlıgın o grubu yada bu grubu önemli degilse o zaman bu tür haberler neden servis edilir?Söylliyeyim.Servis eden arkadaşların Türkiye Cumhuriyeti degerlerine ve Atatürk düşmanlıgı örnek mi?Servis eden arkadaşın açtıgı başlıklar genelde Ulusal degerlere saldırır.Diger yorum yapıp,Atatürkçülüge ve laiklige saldıran arkadaşında dün bir postunu okudum aynen şöyle diyor "Kemalizm sapkın bir ideolojidir"

Bu yarım akıllıların mantıksal önermeleri doğru olsaydı benim aşağıdaki yaptığım önermede doğru olurdu.

Bu ülkedeki insanların %99'u müslüman
(şimdi abuk sabuk kavram kargaşası yaratmak isteyen islamcılara müslümanın tanımını da yapayım ki aşağıdaki yazdığım adamların müslüman olmadığını iddia etmesinler.
müslüman= Allahın birliğini ve Hz.Muhammed'in onun peygamberi olduğunu kabul eden ve ibadet eden insanlar. Bir kişi kelime-i şehadeti söylediğinde yani allahın birliğini ve peygamberin onun elçisi olduğunu söylediğinde müslüman olmaz sadece MÜ'MİN olur. Mü'min iman eden inanan demektir. Bu kişi bir rekat namaz kılsa, ya da bir gün oruç tutarsa yani bir kere bile ibadette bulunursa MÜSLÜMAN olur. Bundan sonra kişi iyi müslüman ya da kötü müslüman olur, ama bizim islamcılar her hata yapan müslüman için "O MÜSLÜMAN BİLE SAYILMAZ İSLAMI TEMSİL EDEMEZ" derler. Ben de islamiyetteki müslüman tanımını yaptım. şimdi kim müslüman kim değil netleşsin)

1) Bu ülkedeki hırsızların %99'u müslümandır. (hırsızlarımızı avrupa'dan ithal etmiyoruz)
2) Bu ülkede zina yapanların %99'u müslümandır.
3) Bu ülkede adam öldüren allahın verdiği canı alanların %99'u müslümandır.
4) Bu ülkede islamı kullanan siyasetçilerin %99'u yalancı ve çıkarcıdır.
5) Bu ülkedeki siyasi islam'ın lideri zimmet suçundan hüküm giymiş şahsa özel yasa ile hapisten kurtarılmıştır
6) Bu ülkedeki iktidar partisinin islamcı başbakanı hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma suçu ile açılan davalar dokunulmazlık zırhına takılmıştır
7) Hatta islamcı Başbakan ile aynı suç iddianamelerinde adı geçen Albayrak Holding'in gazeteleri, internet siteleri ve medyaları anayasal değerlere saldırmaktadır.

Şimdi ben de size bu islam ne kadar kötü bir dinmiş ki hırsızların, şerefsizlerin, katillerin dini olmuş, bu islamın başörtüsünü savunmak siyasetin en şüpheli ve güvenilmez (oğlu gemi alan, maliye bakanının oğlunu söylemiyorum bile) partisine ve liderine kalmıştır.

Bakın kendini zeki sanan islamcı demogogların yarım akıllı mantıkları nereye çıkıyor???

Nasıl islam hırsızların, şerefsizlerin, ahlaksızların dini değilse, laiklikte hırsızların, şerefsizlerin değeri değildir. Her sistem mükemmelliği kurar, onu bozan uygulayan insanların kişisel zaaflarıdır. Nasıl şerefsiz insanlar islamın değersiz kılmazsa, şerefsiz laikler de laikliğin kötü bir şey olduğunu göstermez.

Ama islamcılar artık belden aşağı çalışmaya başladılar. Türbanla başladılar, donla devam ettiler bakalım daha nereye gideceğiz. Laikliğe sesini çıkaramayan şerefsiz islamcı medya laikliği savunanlar arasındaki çürük domatesleri göstererek laikliği çürümüş gibi gösteriyorlar. Eğer laikliği savunan hırsızlar laikliğin kötü, ahlaksız bir şey olduğunu ispat ediyorsa, sabahları kadın programlarını izleyin ve basit halkın içindeki müslümanların ahlak düzeyini görün ve cesaretiniz varsa aynı mantığı kendi dininiz için de yürütün.

Bu aralar bu sözü çok söylemeye başladım. Ama eskiden de islamcı arkadaşlar ile konuşurdum. Hatta 10-15 sene önce gayet islamcı sayılabilecek bir hayat görüşüne sahiptim. Ve çevremdeki islamcı arkadaşlarım ve ben şimdiki islamcılardan kat kat düzeyli ve ahlaklıydık. Şiddet budalası, belden aşağı iddialar ile çıkan, tüm zeka kırıntılarını eleştiri sınırlarından taşmadan hakaret etmeye harcayan garip adamlar olmuş.

Hatta bu fütursuz dinciler (dinci ile dindar arasındaki ayrımı bilmeyen varsa onu da başka bir konuda tartışırız) beni dinsizlikle, ahlaksızlıkla, hatta Allahsızlıkla suçlarlar. Bakınız bir çok yorumumun ardından "sen dinden ne anlarsın, kitaba inanmayanların yorumu böyle olur, senin allahın var mı?, islamı bilmeyenler konuşuyor" gibi yorumlar okuyorum. Eminim bu yorumların yazanların %99'undan çok iyi islam ve islam tarihi bilirim. Ayrıca ben incili de çok iyi bilirim, tevratı da okudum. Din savaşı deyince aklıma sadece uhud bedir hendek gelmez, avrupadaki din savaşlarını da çok iyi bilirim.

Biraz islam okumuş, ve iyi müslümanlar bilir ki bu dünyadaki en büyük günahların başında iftira gelir. Başını açmak büyük günah ahlaksızlıklar arasında değildir. Ama sen bir müslümana çıkıp "sen allaha inanmıyorsun, sen müslüman bile sayılmazsın" dersen onu toplum içinde küfre düşmekle suçlarsan öbür tarafta hesabını verirsin. Öbür tarafa benden çok inandığını sanan arkadaşlar kul hakkı ve benim hakkımı yemeye devam edin. Ama korkmayın ben sizin gibi "öbür tarafta hesabını vereceksin" diye salya ile tehditler savurmam. Hakkımı helal eder giderim ben siz hakkını helal etmeyeceklerin hakkına girmekten korkun.

Artık insanlıkla, medeniyetle saygıyla çözemedim bu işi, bari bir kere de ben sizi müslümanlığın güzelliklerine çağırayım. Laikliği savunuyor diye karşınızdaki insana şeytan muamelesi yapmaktan vazgeçersiniz belki.

saygılar

Ama islamcılar artık belden aşağı çalışmaya başladılar...şerefsiz islamcı medya...sabahları kadın programlarını izleyin ve basit halkın içindeki müslümanların ahlak düzeyini görün...
Şiddet budalası, belden aşağı iddialar ile çıkan, tüm zeka kırıntılarını eleştiri sınırlarından taşmadan hakaret etmeye harcayan garip adamlar olmuş...

22 Temmuzdan ağır yaralı çıkmış bir arkadaşımızın yaşadığı acı ve sinirden olsa gerek bu hakaret dolu mesaj.Birde sonuna "saygılar" yazmış ilahi güldürdü bizi...

@darkblue

Senin tahriklerine kapılacak gazıne gelecek adam yok karşında. Ben 22 Temmuzdan yaralı çıkmadım ama 22 Temmuzla getirdiğiniz iktidar Sosyal Güvenlik Sisteminin içine ettiği için asıl yaralananın kendi olduğunu farketmiyorsun herhalde.

Varsın sen benim 22 temmuzda yaralandığımı düşün.
64 yaşında elinde bastonla işe giderken ve 1 sene sonra emekli olup bugünün parası ile ortalama 250 lira emekli maaşı alacağını hatırlayıp yaptıysan Başbakan'ın söylediği 3 çocuğundan hangisine avuç açsam diye düşünürsün artık. O günde bugünü hatırlayıp 22 Temmuzda kazandığınız zaferi yadedersiniz.

saygılar

Laikliği savunuyor diye karşınızdaki insana şeytan muamelesi yapmaktan vazgeçersiniz belki.

şuraya kadar bazen anlamlı,bazen mantıklı bir yazı ama zurna burada zırt diyor işte

başörtüsünü savunup,ibadet hakkı için özgürlük isteyene dinci-yobaz yaftasını vurmasaydınız,
son sarfettiğin cümleye gerek kalmayacaktı sanırım.
Ve işte o zaman bu ülke tam manası ile
laik ve demokratik bir ülke olurdu.
Bizden de saygılar...

Geri