CounTRy
Gülen Manyak
- Reaction score
- 0
Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanlığı tarafından Afyon'da yaptırılan Bilişim Teknolojisi Sınıfları'nın açılışına telekonferans sistemiyle Ankara'dan katıldı. Afyon'daki törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte diğer yetkililer katıldı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'dan Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in de telekonferans sistemiyle katılımıyla, Afyon'da bilgisayar teknoloji sınıfı açtı.
Açılış törenine, telekonferans sistemiyle Bakanlığın Başöğretmen Salonu'ndan katılan Bakan Çelik, Türkiye'de Bilgisayar Teknoloji Sınıfları (BTS) oluşturmak için kolları sıvadıklarını ve bu yönde de Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği yaptıklarını anlattı.
Bütün okullara hızlı internet bağlanmasında Ulaştırma Bakanlığının çok büyük katkıları olduğunu belirten Bakn Çelik, Ulaştırma Bakanlığınca şu ana kadar bin 800 BTS'nin oluşturulduğunu söyledi.
Bakan Çelik, bu açılış töreni sonucunda da Afyon'da 121 okulda BTS'nin açılmış olacağını kaydetti.
Bakanlıklar arasındaki bu işbirliğinin devam edeceğini belirten Bakan Çelik, Çevre ve Orman Bakanlığıyla yeni bir proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile de mesleki eğitime ilişkin bir çalışma başlatacaklarını söyledi.
Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Millî Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yaptıkları çalışmaların önemli olduğunu söyledi.
Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise Millî Eğitim Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde bir çok ortak çalışma yapacaklarını aktardı.
Kaynak: MEB