''Bilişim alanına yılda 300 milyon lira kaynak''

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
23 May 2008
Mesajlar
31,409
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ѕαмѕυηѕρσя





Dijital Türkiye Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için büyümede lokomotif sektör olarak görülen bilişimi seçmesi üzerine, Türkiye'nin kalkınmasında bilişim sektörünün önemini vurgulamasından ve sektörün gelişimi için ''Ar-Ge ve Teşvikler'' konusundaki açıklamalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın, Platform'un kurucuları Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) ve Elektronik Cihazlar İmalatçıları Derneği (ECİD) adına, platform olarak geleceğin ''Dijital Türkiye''sini oluşturmayı amaçladıkları belirtildi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri olarak belirlediği ''İlk 10 ekonomi arasında yer alan, 500 milyar dolar ihracat yapan, 160 milyar dolar bilişim sektörü büyüklüğüne ulaşmış, 1 milyon bilişim çalışanı istihdam eden'' bir Türkiye için ''Dijital Türkiye'' hedefine ulaşılması gerektiğini ifade eden Faruk Eczacıbaşı, ''Öncelikli hedefin ise tüm sektörlerle iç içe olan bilgi, iletişim ve elektronik dünyasının 'stratejik sektör' olarak tanımlanması gerektiğini vurguluyoruz. Bu anlamda, Sayın Bakan tarafından açıklanan sektörün lokomotif sektör olarak görülmesi meselesinde ve teşvik sisteminin oluşturulmasında her türlü desteği vermekten mutluluk duyacağız'' ifadelerini kullandı.

"BİLİŞİM ALANINA YILDA 300 MİLYON TL KAYNAK"
Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörünün stratejisinin hayata geçirilebilmesi için sektörün kendi gücüne inanması ve büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmesi gerektiğini aktaran Eczacıbaşı, bu gibi açıklamaların ve uygulamaların ışığında güçlü bir siyasi sahiplenme gerekliliğinin de söz konusu olduğunu vurguladı.

Bakan tarafından açıklanan ve bilişim alanına yılda 300 milyon lira kaynak aktarılmasına imkân tanıyacak Ar-Ge fonunun, planlanan yeni teşviklerle çağdaş bir kalkınma modeli oluşturma açısından çok önemli bir karar olduğuna dikkati çeken Eczacıbaşı, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ar-Ge, yenilikçilik ve girişimciliğin geliştirilmesine yönelik üniversite-sanayi işbirliği hızlandırılmalıdır. Gerek büyük şirketlerde gerekse KOBİ'lerde yenilikçiliğin finansmanı için verilecek hibe ve kredi destekleri artırılmalı ve erişimi kolaylaştırılmalıdır. Yüksek getirili teknoloji sektörüne dönük olarak 'girişim sermayesi oluşumu' hızlandırılmalıdır. 'Sektör iş yetkinliklerinin geliştirilmesi' amacıyla yatırım fonları oluşturulmalı ve girişim sermayesi veya özel sermaye firmaları ile platformlar yaratılması hedeflenmelidir.''

AA








 
Geri
Üst