Bilgisayar Teknolojisi ve Programcılık

oz_K_an

New member
Reaction score
0
2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi ve Programcılık bölümünü bitirdikten sonra;

- İş imkanı nasıl ?
- Türkiye'de iş bulunurmu ?
- Aylık geliri nedir ? (degişkenmi)

Bilen arkadaslar bilgilerini paylasırsa sevınırım.
Bu bölumden mezun olan yada okumakta olanlar biraz anlatabılırlermı?
Tesekkurler.

8-13 ekım arası ek kontenjanları beklıyorum
o tarıhe kadar bılgı verırsenız çoki yi olcak ..

2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi ve Programcılık bölümünü bitirdikten sonra;

- İş imkanı nasıl ?
- Türkiye'de iş bulunurmu ?
- Aylık geliri nedir ? (degişkenmi)

Bilen arkadaslar bilgilerini paylasırsa sevınırım.
Bu bölumden mezun olan yada okumakta olanlar biraz anlatabılırlermı?
Tesekkurler.

8-13 ekım arası ek kontenjanları beklıyorum
o tarıhe kadar bılgı verırsenız çoki yi olcak ..

Bu eğitim programı;

* Program Geliştirme,
* İşletim Sistemleri ve Bilgisayar Donanımı,
* Internet Programcılığı,
* Veritabanı Yönetimi ve Programlama,
* Temel ve Genel Dersler Dizisi

alanlarında eğitim vermektedir.

Mezunların Alacağı Ünvanlar ve Çalışabilecekleri Alanlar :

Kamu ve özel kurumlarda;

* Sistem Analisti
* Sistem destek elemanı, teknik servis sorumlusu
* Bilgisayar Donanım elemanı
* Bilgisayar Programcısı
* Desktop Publishing, veritabanı asistanı
* Bilgisayar operatörü
* Bilgisayar ağları teknisyeni
* Internet programcısı
* Web sayfa tasarımcısı

olarak çalışabilirler.

Lisans Tamamlama Dikey Geçiş Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde ;

* Bilgisayar Mühendisliği
* Bilgisayar Öğretmenliği
* Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
* Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
* Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri
* Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
* Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
* Bilgisayar-Enformatik
* Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
* Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
* Enformasyon Teknolojileri
* Enformatik
* Fizik
* İstatistik
* İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
* Matematik-Bilgisayar
* Meteoroloji Mühendisliği
* Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar
* Uzay Mühendisliği

bölümlerine geçiş yapma hakkına sahiptirler.

Belirli bir kazanç yoktur. Bağlı bulunduğun kurumun yada şirketin verdiği ölçüde maaş alırsın.

Gelişen teknoloji çağında ise geçerli bir teknikerlik bölümü olarak mühendislere köprü vazifesi görür ve piyasada iş bulabilme imkanın giderek artacaktır.

Bu tamamen kişisel gelişimle ilgili birşeydir.Bu şuna benziyor,Ehliyet kurslarında insanlara araba kullanmayı tam olarak öğretmiyorlar.Sadece arabayı kullanabilmek için gerekli ehliyeti ve azda olsa bilgiyi verip gönderiyorlar.Okulda bunun gibi,Diplomanı verip Azda olsa bilgini verip göndericekler.
İş imkanını kendin yaratmalısın,Yazılım okuyupta okuldan çıktıktan sonra hala sadece bir geri sayma sayacı yazabilecek kapasitedeysen, Firmalar pek istemez açıkçası. Ancak kendini geliştirip,iyi bir yazılımcı olursan her yerde projelerinle kendini gösterirsen, düşünemeyeceğin uçuk paralar bile kazanabilirsin.
Herkeste olduğu gbii,okulda ne gösterirlirse ben kaparım süper olurum olmuyor.Okula öğretilen bilgiler ile iş hayatında pek başarı göstereceğini sanmıyorum.Kesinlikle kendine pozitif yönde geliştirmen gerekli.Okulama başlaman açısından soruyorsan kesinlikle başlamalısın.Ancak şu gerçeğide saklamamk gerekli,Yazılım ve Grafik mesleklerinde hemen hemen herkesin bir bilgisinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.En iyisi olmalısın. Ayrıca, DGS sınavı ile bir çok bölüme geçiş yapabilir Lisans hayatı ile devam ettirebilrisin eğitimini.

Bu tamamen kişisel gelişimle ilgili birşeydir.Bu şuna benziyor,Ehliyet kurslarında insanlara araba kullanmayı tam olarak öğretmiyorlar.Sadece arabayı kullanabilmek için gerekli ehliyeti ve azda olsa bilgiyi verip gönderiyorlar.Okulda bunun gibi,Diplomanı verip Azda olsa bilgini verip göndericekler.
İş imkanını kendin yaratmalısın,Yazılım okuyupta okuldan çıktıktan sonra hala sadece bir geri sayma sayacı yazabilecek kapasitedeysen, Firmalar pek istemez açıkçası. Ancak kendini geliştirip,iyi bir yazılımcı olursan her yerde projelerinle kendini gösterirsen, düşünemeyeceğin uçuk paralar bile kazanabilirsin.

Doğru söylüyosun. İşin birde bu yanı var. Amaç gelişmek büyümek bilgi bazında. Bunu başarırsan okullu olmana bile gerek yok aslında..

bende bu bölüme yeni başladım cumhuriyet üniversitende hocalarımızın da söylediği gibi herşey kendini geliştirmene bağlı iş imkanıda gitdikçe artıyor dersler de şimdilik kolay gibi lerde ne olur bilemem.bide bu bölümde entegre ofis diye bi ders var orda biz c programlama dilini görcez ama yozgatda aynı bölümde okuyan arkadaşım normal office yazılımlarını görcekmiş seçtiğin yer de önemli tabi senin için hayırlısı olur inşallah

Geri