bilgisayar mühendisliği okuyanlar ve bilgisayar mühendisi abiler yardım edin

hackthor

New member
Reaction score
0
arkadaşlar algoritma tasarımı diye bir dersim var ege üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1 de okuyorum ve bu dersten her yıl kalan sayısı baya var ve kalmak istemiyorum:( :( :( :( :( :(

bana algoritma soruları bulmamda yardım edebilirmisiniz yalnız konulara göre olursa çok sevinirim

if then else , case of larla alakalı yardımlarını bekliyorum siz bana soru bulun yeterki ben hep burdan istim eğer yardım ederseniz çok sevinirim etmezsenizde genede çok sağolun

sewgili kardesım bende SULEYMAN DEMIREL UNİ. de Bilgisayar ögretmenlığı
3. sınıf öğrencisiyim
algoritma dersı bılgisayar pogramcılığının ana konusudur
yanı proğamlama oğrenmek istiyen weya okuyan arkadasları emeklemeyi oğretmektedır
gelelim yardıma yarıdımımz su seklıde olur sana hazır algoritme weremem çünkü
bu sana kotülük olur onun ıcın acıklayı 2 site linki werıorum
bunlardan bır yol çıkaracağına emınım
eğer anlamadığın konu olursa burda belır yardımcı olurum
saygılarımla ii forumlar

http://www.students.itu.edu.tr/~gungorse/algoritma/

http://uluborlu.net/e_egitim/apg_pascal/apascal01.htm

s.a. bende sdu bılgısayar sıst. ogretmenlıgı 2. sınıf ogrencısıyım abı cok haklı senın ole bı yere gelmen gerekır kı problemı gorunce hemen kendın algorıtmasını kafanda olusturman gerekıyooo...bunu yapabılmen ıcınde algorıtmaları ıı bı sekılde bılmen gerekıyoo

emre619' Alıntı:
s.a. bende sdu bılgısayar sıst. ogretmenlıgı 2. sınıf ogrencısıyım abı cok haklı senın ole bı yere gelmen gerekır kı problemı gorunce hemen kendın algorıtmasını kafanda olusturman gerekıyooo...bunu yapabılmen ıcınde algorıtmaları ıı bı sekılde bılmen gerekıyoo

ALLAH razı OLsun ıLk defa dedıqımı onaylıyan bır ogrencı gordum :hhaşık tesekkurLer.

Hocam link leri acamadim , bende mi problem war acaba o0

progrem sende deıl arkadısm lınkler 6. ayda werıldı yanı 7 ay once malum sıteler kapandı cunku unıwersıte sıtelerı ıdı

mrb... bende sdu :D:D bilgisayar tek. ve programlama okuyorum.... yardım istersen p.mden msj at.

by_chum' Alıntı:
mrb... bende sdu :D:D bilgisayar tek. ve programlama okuyorum.... yardım istersen p.mden msj at.

yardımları genelden acılan lonulardan yapmaktayız bende eskı bır sdu mezunuyum hangı okulundan mezunsun ılcesı neresı ;)

arkadaşlar haklı kardesim senin algoritma tasarımı yapabilmen için bu işin temelinden başlaman gerekir algoritmaları kendin çıkarırsan senin için daha yararlı olur program yazabilmenin temel şartı programın algoritmasını oluşturmaktır eğer yardımcı olabileceğimiz bir konu varsa yardımcı oluruz

selam Uluslararası Kıbrıs Univ. 4. sınıf bil. müh. öğrencisiyim. Algoritma çıkarmak yeni başlayanlar için acıdır :)

Şöyle bu işe başlamak için önce pseducode nedir onu bilmek lazım daha sonra yavaş yavaş ilerlemek lazım. ne mi diyorum ben? :utan

öncelikle programı normal dilimizdeki haliyle yazmak lazım. sonra bunları pseducode'a çevirmek lazım yada flowchart. daha sonra bunlar koda dökülmeli.

örnek: Bi öğrencinin notlarını girip ortalamasını ekrana yazdıran bir program yazınız. Sonuç harf şeklinde olacak ne not aralıkları
0-50 F
50-60 D
60-70 C
70-80 B
80-100 A
olsun.

Ağırlıklarda vize1 %30, vize2 %30, final %40

şimdi böyle bi iş için ne gerekli onları bi düşünelim.
bana öğrencinin 1. vizesini tutan bi değişken lazım buna vize1 desek
öğrencinin 2. vizesini tutan bi değişken lazım buna vize2 desek
öğrencinin finalini tutan bi değişken lazım buna final desek.
birde sonucu tutan bir değişken lazım onada sonuc diyelim.

pseducode u şöyledir bu programın.

Kullanıcıdan öğrencinin 1. vizesinin notunu al
Kullanıcıdan öğrencinin 2. vizesinin notunu al
Kullanıcıdan öğrencinin final sonucunu al
Sonra vize ve final sonuçlarını ağırlıklara böl
çıkan sonuçları topla

eğer çıkan sonuç 0 ile 50 arasında ise
ekrana F yaz

eğer çıkan sonuc 50-60 arasında ise
ekrana D yaz

eğer çıkan sonuç 60-70 arsında ise
ekrana C yaz

eğer çıkan sonuç 70-80 arasında ise
ekrana B yaz

eğer çıkan sonuç 80-100 arasında ise
ekrana A yaz
programı bitir.

pseducode bu şekilde. artık bundan sonra sadece bu cümlelere bakarak programı yazması oldukça basit. Algoritmasınıda çıkarmış olduk. pseducode zaten algoritmayı verir.

şimdi bunu koda dökersek

Kod:
#include <stdio.h>
    int main(void){
       int vize1, vize2;
       double sonuc;
       printf ("1. Vize sonucu: ");
       scanf ("%d",&vize1);
       printf ("2. Vize sonucu: ");
       scanf ("%d",&vize2);
       printf ("Final sonucu: ");
       scanf ("%d", &final);
       sonuc = ((vize1/30*100) + (vize2/30*100) + (final/40*100));
       // sonucu hesaplattık şimdi notu harf olarak yazdırmakta
      if (sonuc < 50)
           printf ("F");
      if (sonuc < 60 && sonuc >50)
          printf ("D");
      if (sonuc <70 && sonuc > 60)
          printf ("C");
      if (sonuc <80 && sonuc > 70)
         printf ("B");
      if (sonuc > 80)
         printf ("A");

return 0;
}

Önemli olan yazacağınız programı önce kafanızdan cümle cümle yazabilmektir. Eğer bunu yapabilirseniz program akışınızda doğru olur algoritmanızda. :biggrin

ya ben site adı pek bilmiyom ama hatırladığım kadarıyla piyasada mor kapaklı bir tane algoritma kitabı vardı bayaaada ii bir kitaptı , adını hatırlamıyom bulursam en kısa sürede yazarım , bence bir algoritma kitabı bul , örnekleri yap , 1-2 günde algoritma olayını halledersin bence, o kadar da kazık bir konu diil sıkma canını

Geri