Bilgisayar Fan Sorunu ?

ffAtiih

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarımda Ana kart üzerinde 1 Ekran kartı üzerinde 1 ve powerde 1 tane fanım var bunlarda hıc bı sorun yok.

Fakat diğer fanım ise çok seslı çalışıyor.

Yanı bilgisayarımda toplam 4 tane fan var.Sesli çalışanı devre dışı bırakırsam ne olur.

Yardımlarınızı beklıyorum.Umarım dikkate alırsınız şimdiden teşekkurler arkadaşlar.

Hiçbir sorun olmaz sanıyorum.Çünkü bende arkada iki tane fan var bi tanesini devre dışı bıraktığım zaman sorun çıkmıyor.Sen bilirsin yinede.

slm

hiçbir sorun olmaz ama havalar ısınmaya başladı kasanın içindeki hava sirkülasyonu sağlamak için o fana ihtiyaç var onu ya yağla yada yenisini al tak derim ben burada kasa içi fanlar 4-5 tl

Fanın kablosunu çıkarttım.

Pekı ne gıbı sıkıntı olur olursa. Yanı belirtisini nası anlayabılırım sızce.

Ne tür bir kasa kullanıyorsun bilmiyorum ancak kesinlikle fanı iptal etme derim. altı üstü 10-15TL maliyetle yeni bir tane alıp değiştir.
O saydığın 3 fan (işlemci, ekran kartı ve PSU ) o parçaların soğutması için. Eğer kasa fanı veya fanlarından birini iptal edersen kasa içine soğuk hava akışını da iptal etmiş olursun. Kasa içindeki sıcak hava döner durur.
Normalde saydıkların haricinde 2 adet fan olması lazım ki hava akımını sağlayabilsin.

Diagramda görebileceğin şekilde kasa içinde bir akım oluşması gerekli

Tunyukuk harika bir görsel anlatım yapmış, harici fanlarını eksiltirsen özellikle bu yaz aylarında Power Supply ve diğer donanımın oluşturduğu ısı kasa içerisinden akamaz, dolayısıyle ısınma çabuklaşır, bu da performansı etkiler, nasıl mı?

Birkaç saat rahat çalışır, sonrasında aksamalar olur, Tabi bu süre donanımın ile de alakalı, Mesela 600Watt power ve 1024 ekran kartı, i5 işlemci gibi yüksek donanımlara sahipsen ısınma süresi 6 saati bulur, sonrasında mutlaka performans kaybı yaşarsın.

gelelim çözüme, fanların 2 çeşidi vardır, hem hızlı hemde sessiz olan yeni nesil fanlar da var, çok da pahalı sayılmaz, Örneğin Vatanbilgisayar da 12 tl ye 12 cm çapında güzel bir ön fan elde edersen harika bir hava akımı olabilir.

Hafa öncen güçlü bir fandan girerse arkadaç çıkacak yol bulamadığında power supply üzerinden geçerek çıkar, ki bu da soğutmanı mükemmele yaklaştırır,

Sadece 12 lira:)

Geri