Bilgisayar daha açılırken kapanıyor.

cura

New member
Reaction score
0
Okuldaki bilgisayarlardan biri, düğmesine bastıktan biraz sonra del f8 bölümünde daha sanki elektirik kesilmiş gibi birden kapanıyor.
Tekrar tekrar deneneme rağmen açılmıyor.
İçini açıp harddiskin elektrik kaplosunu çektim.
Denedim açıldı. Tabi harddisk hatası verdi.
Tekrar taktım bir kez açıldı.
Sonra kapatıp açınca yine aynı sorunu verdi.
Açıp Ram in slotunu değiştirdim.
Bir kaç defa açıldı sonra yine aynı şeyi yaptı.
sorun ekran kartında deyip onu söktün tekrar taktım.
bir kaç kez açıldı yine sonra aynı sorunu verdi.
Başka bir ekran kartı taktım. Bir kaç kez açıldı. sonra yine aynı sorunu verdi.
Yarın başka bir ram takıp deneyeceğim ama sorunu bir anlayamadım gitti.
bir forumda anakart veya ekran kartını takmak için kullandığınız vidalar şase alıyordur veya almıyordur gibi bir şey okudum ama emin değilim.
Benzer sorun yaşayan ve çözümünü bilen arkadaşların fikirlerini şiddetle ihtiyacım var teşekkür ederim.

Bir tek işlemci yi kontrol etmemişsin. zaten buda işlemciden kaynaklanan bir sorun. İşlemcin aşırı ısınıyor. Fanı,soğutucuyu ve bağlantı yerlerini kontrol et.
Kolay gelsin.

Fan çalışıyor ama aliminyum bölüm aşırı tozlanmış, pazartesi veya salı söküp onu temizleyeyim. Sonra bütün elektrik kablolorını söküp tekrar takacağım, ram i değiştirip bir başkasını takacağım, buda işi yaramassa yine buradayım:aşk

Şase Olsa Pc Hiç Bi Şekilde Açılmaz.Büyük Bi ihtimal Arkadaşın Dediği Gibi İşlemcide Gözüküyor...

Kardeşim power kablosunu ve power suppyle kontrol ettin mi ?

Power subly den şüphelenmedim. Çünkü bilgisayar günlerce bazen haftalarca sorunsuz çalışıyor. Sonra birden sapıtıyor. Sanki bir temas sorunu var gibiydi.
Dün fanı söküp temizledim. Yine tık yok. Bütün kabloları söküp taktım yine tık yok.
En son işlenciyi bir arkadaşla birlikte söktük. Bu pinli olmayan garip temasla iletişim sağlayan bir işlemci onu söküp taktık. Anakart bağlantı kaplosunu kontrol ettik. Sonunda açıldı. Ama tabi biz sorunun ne olduğunu anlayamadık. Bütün vidalarını anakartın sıktım bu arada bakalım kaç gün çalışacak bu şekilde. Yardımlar için teşekkür. Hala benzer sorun yaşayan ve çözenlerden fikir bekliyorum. Amaç paşlaşmak....

söylediğin sorun birtek işlemcinın aşırı ısınmasından kaynaklanan sorun muratyumuk arkadaşımızın dediği gibi o işlemci fanı yerine tam oturmuyordur veya aşırı tozlandığı için işlemciyi soğutamadığından kaynaklanan sorun sen işlemci fanını sokup guzel temizle ve yerine tam oturduğuna emin ol sorunun kalmayacaktır

Geri