bilgisayar açılma ve kapanma sorunu,yardım arkadaşlar

saureus

New member
Reaction score
0
Bilgisayarımı açtıktan sonra monitöre görüntü gelmiyor "no video input" yazıyor ancak resetlersem görüntü monitöre geliyor,bunun sebebi hakkında yorumu ve yardımı olanlar var mı?
Kapanırken de WMS IDLE diye bi program sonlandırılamadığı için kapanmıyor bilgisayar,nası silicem ben bu programı yada bu durumu nasıl düzeltirim,program ekle kaldır da falan da yok!!!

nero kullaniyorsan sunlari yap !!
baslat calistir
services.msc
NMIndexingService bul
üzerine sag tikla servisi durdur
tekrar sag tikla özelliklerden baslarken deaktiflesir.
ÖNCE HATA MESJINI DÜZELTELIM SONRA monitora dönelim ok ?

teşekkürler,kapanma sorunu düzeldi,şimdi şu açılıştaki sorunuma yardımcı olursan çok sevinirim batandiken

açılma sorunuyla ilgili fikri olan yok mu?

Rami tak cıkar temizle ramdan olabilir

önce bilgisayarin hangi isletim sistemi üzerinde hangi grafik karti ve hangi monitor baglantisiyla bagli gibi sorularin cevabini bilmemiz lazim, lakin VDI (ANALOG sinyal ile bagli kablo) DVI(Dijital sinyal ile bagli kablo) MONITOR CTR -LCD -TFT mi? Ekran rengi reset yapmadan önce mavi mi ? SIYAH mi ? YANI MESAJI "no video input" HANGI ZEMINDE aliyorsun? BILGISAYARIN KASASINDA havalandirma fan lari CALISIYORMU ? RAM degisikligi yerinde oturmusmu kasa temizlik durumu nasil mainboard -onboard grafik veya extern grafik karti mi kullaniyorsun ? baska bir monitor DENEME SANSIN VARmi ?
TÜM kasa icindeki donanimlarin kablolarini IYICE BAGLI OLDUKlaRINA EMIN OL; gevseklik olmasin,, hersordugum BIR SOru BASKA BIR SEBEB DEN kaynaklandigina isarettir,, detayli kontrol edip geldigin asamada ,,devam edelim,
1-) Ekran karti yerinden oynamistir.
2-) Ara kabloda bir sorun vardir.
3-) Ekran karti veya monitör soketlerinde problem vardir

Problem açılışta oluştuğu için formattan bahsetmemiz şu aşamada pek doğru olmaz. Ekran kartının yerine tam oturup oturmadığını kontrol et hatta imkanın varsa başka bir ekran kartıyla denemen sonuca ulaşmanda çok büyük bir adım olacaktır kardeşim. Kolay gelsin...

digital kablo kullanmıyorum,monitör lcd. Siyah zemin üzerinde attention signal,no video input dolaşıyor ekranda,kasayı açtım temizledim,ram olsun ekran kartı olsun taktım çıkardım,kablolara tek tek baktım,yine de sorun gitmedi,ilginç bi şekilde...
esasında bu sorun yoktu kasayı bi evden başka bi eve taşıdım,diğer evde bağladıktan sonra oldu ama aynı monitöre bağladım tekrar
başka bi monitör yok konrtol edebileceğim,muhtemelen sorun mekanik gibi geliyor bana ama nerde aklım ermiyor!!!
ekran karı soketler,ne gelince bağlantıları kesince no video input uyarısı değişiyor check connection cables oluyor

slm arkadasım senınderdın sadece format

oldu sana kalsak hemen format atacaz amaç o da diil zaten post olsun yeter en kısa yöntem format at kurtul direk olurmu böle yaw post atmak için diil yardım için post atın.

zaten herkesin demesiyle format atsaydım makinaya oooooooo....

Valla başka bi yere taşıdım bilgisayarı deyince aklıma gene donanım içerisindeki bir parçanın yerinden oynama ihtimali geliyor. Ekran kartının yuvasına tam oturup oturmadığına bi bak bence. Daha sonrada önceden dediğim gibi başka bir ekran kartıyla denemeye çalış. Olmazsa başka ihtimaller üzerine konuşuruz tekrar arkadaşım. Kolay gelsin...

tek tek söktüm taktım kasayı nerdeyse ama çözemedim sorunu bi türlü,sonuç değişmedi açılışla ilgili,her açılışta resetlemek ne gıcık bi durummuş...

Ramleri bir kontrol et. İki tane varsa tek tek dene bir tane varsa slotlarını değiştir. Dün buna benzer bir sorun ddr2 ramde başıma geldi.

kardes ilk once win installer' in dogru calisiyor mu kontrol et, gerkirse tekrer kur, microsoft' un sitesinden indirebilirsin...

ne alaka degil mi?:hhmanD

aslinda alakali olabilir, eger ki installe hasar gorduyse driver yuklemelerinde sorun cikabilir, o da bu sekilde sonuclar dogurabilir,

sonra driver' lerini komple kaldir,makineyi yeniden baslat,daha sonra kalan driver artiklarini sil,
bulabildigin heryerden kaldir, ve driver' leri tekrar yukle, makineyi tekrar baslat

bir de ekran kartinin marka-modeli ne?

kolay gelsin

fx 5200 olması lazım taa 2003te almıştım,hatırlamıyorum,hangi driverlardan bahsediyosun sen?

cydrix ramleri tek tek söküp taktım,sen tek tek takıp ayrı ayrı denememi mi istiyosun ramleri?

ekran karti ve anakart driverlerinden bahsediyorum,

bir de aygit yoneticisinden makinenein parcalarinda cakisma var mi kontrol edebilir misin?

kolay gelsin

fx 5200 olması lazım taa 2003te almıştım,hatırlamıyorum,hangi driverlardan bahsediyosun sen?

cydrix ramleri tek tek söküp taktım,sen tek tek takıp ayrı ayrı denememi mi istiyosun ramleri?

Evet ayrı ayrı denemeni önerdim. Eğer sorun devam ediyorsa ekran kartı üzerinde yoğunlaşalım. Bilgisayarında başka bir ekran kartı deneyebilirmisin bi arkadaşın makinasından falan söküp?

Geri