bilgisayar açılmıyor..yardıma ihtiyacım var:((

graffiticy

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar.arkadaşın masaüstü bilgisayarı perfect xp sp3 yüklüydü.ne yaptı bilmiyorum ama bilgisayarı açma tuşuna basınca windows yüklenme ekranı geçtikten sonra masaüstü açılmadan mavi ekran hatasıu veriyodu.ne güvenli mod ne de diğer seçeneklerden açabildik bilgisayarı.sonra format atalım dedim.ama arkadaşın kasadaki dvd sürücü dandikti bende bnm kasadaki dvd-rw yi söktüm.bnm sürücü sataydı.onunki ide girişliydi.onun dvd sürücüyü bağlantısını söktüm bnm sata dvd sürücüyü bağladım kasasına bi açtım hiç görüntü gelmiyor.ayrıca hardisk ışığı sürekli yanıyor hiç sönmeden.kapattım açtım yine değişmedi.bağlantıları rami kontrol ettim.sorun yok.ama açma düğmesine basınca hiçbir görüntü gelmiyor.ama bilgisayar çalışır durumda.fanlar dönüyor.verdiği mavi ekran hatası da yanlış hatırlamıyosam UNMOUNTABLE_BOOT gibi bişeydi tam adını hatırlamıyorum.onu veriyodu açmıyodu windowsu.şimdi hiç başlamıyor bile bilgisayar.arıza nerdedir?nasıl halledebilirim acaba?bi çözüm bilen varsa lütfen yazabilir mi?teşekkür ediyorum.

HDD ve Cd-rom bağlantılarını söküp tekrar açmayı dene. Ayrıca ekran kartı haricindeki tüm kartları da sök.

Bilgisayarın mavi ekrana geçmesi konusuna gelince; ya sistem çökmüştür, ya ram arızası oluşmuştur ya da HDD üzerinde bad sectörler oluşmuştur. Fakat senin aldığın mesaja bakılırsa sorun HDD ile ilgili ve MBR(media boot record) hasar görmüş.

Çözüm için; öncelikle 80 pin kablo kullanıp kullanmadığından ve kablonun sağlam olduğundan emin ol. Çünkü bu hatalara bağlantı sorunları da neden olabilir.

Bios' gir. Orda 3. seçenek olması lazımdı. Sata'yı deaktif et.
Olmazsa virüs girmiş olabilir.
Lov Level Format gerekebilir.

kusura bakmayın arkadaşlar nete giremediğim için cafeden girebildim.dediklerinizi yapmıştım zaten.ayrıca biosa giremiyorum zaten.çünkü açma tuşuna basıyorum ve hiç bir hareket yok ekranda.simsiyah duruyor.bios ekranına girmem için ekran dahi çıkmıyor.acaba işlemci mi iş yapmıyor dicem ama kasayı açtığım zaman harddisk ve cd sürücüleri kendini kontrol ediyor.yani cd sürücü cd var mı diye denetliyor ve harddisk de açıldığını duyuyorum.grafik kartı da yok kasada.dicem ki o bozuldu.on board grafik kartı var.ramlerde de sorun yok.başka ram taktım çünkü.başka bi yerde hata var ama nerde bi türlü bulamadım.kafayı yemek üzereyim.başka bi fikri olan arkadaşlar varsa lütfen yazssınlar.

Geri