Bilgisayar ön panel ses giriş sorunu

bahadır_88

New member
Reaction score
0
s.a arkadaşlar bilgisayarımın ön panelindeki kulaklıkve mikrofon girişi pc ye bağlı olduğu halde ses alamıyorum ! daha önce klavyemin yanında bulunan girşi kullanıyordum ama klavye bozulunca kullanmıyoruma rtık ... :(
bu yüzde ön paneli aktif etmem lazım acaba nasıl yaparım ???

Evet, bu sorunun aynısı bende de var.Birisi buna cevap verirse gerçekten çok iyi olur.Bağlantılar sağlam.USB girişleri çalışıyor ama kulaklık ve mikrofon çalışmıyor.

evet aynen aynısı bende var sanırım bios ayarlarından bişey yapılıyor ... ???

ses kartının driverını kurun. Yazılım arayüzünü açın. Ön panel girişinin açık olduğunu göreceksiniz. Onu kapatın. Yani sistem ters işler, açtığınızda değil kapattığınızda çalışır.

Ses driverlarını kaldırıp tekrar kurun daha önce yaptıgınız herhangi bi ayarlama ön paneldeki çıkışları devre dısı bırakabilir..

valla üstadlar dediğiniz gibi sesdrivarının arayüzünü açtım ama ön panel deki ses girişyerleri yoktur yada ben bulamadım ?

Yüksek Tanımlı Ses Arabirimi (HDA - High Defination Audio İnterface) yi kurun. Win 7 kullanan kişiler (Çoğunlukla) Windows Update' de bile görebilmektedir. PC' nizin önüne bir jack taktığınızda otomatik pencere açacak ve size bir jack algıladığını çıkartılana kadar sesin bu ortamdan aktarılacağını belirtecektir. Üreticinizin (anakart ya da kullanıyorsanız ses kartı) internet sitesine gidin orada HDA yı en azından uyumlu olduğu yazılım sürümünü görebilirsiniz.

bios onboard ayarlarından audio aayarını bulun.orda iki seçenek var zaten,mevcut olan ayarı diğeriyle değiştirin..

Herkes yazımlımsal sölemiş lakin bunun yazılımsal olmadığı çok açık arkadaşlar.Şimdi söleyeceklerimi aynen yapın.Bilgisayarın kapagını açın yatırın bir güzelce anakartın üstünde 775 pin ise anakartınızsağ alt köşede 8 soket girişli yer olacaktır buna sadece 4 soket takılıdır suanda sizde büyük ihtimal.Sonra ön panelden gelen ses giriş kablosunu bulun (Audi) onu anakartın o dedigim soket giriş yerlerinin önünde küçük olarak audi diye yazar ona göre yerine takın.Yapamayız derseniz bir bilir kişiden yardım alın kolay gelsin.

valla üstadlar ben bu olayı şu şekilde çözdüm ....
erkek - dişi uzatma kbalosu aldım ve kasanın arkasındaki ses giriş yerine taktım diğer dişi ucu ise masanın üstüne getirdim kulaklık kullanacağım zaman dişi sokete kulaklık kablosu takıyorunm bitti gitti ...:D

valla üstadlar ben bu olayı şu şekilde çözdüm ....
erkek - dişi uzatma kbalosu aldım ve kasanın arkasındaki ses giriş yerine taktım diğer dişi ucu ise masanın üstüne getirdim kulaklık kullanacağım zaman dişi sokete kulaklık kablosu takıyorunm bitti gitti ...:D

Pratik çözüm

Ama yukarıda yazdığım gibi senin bilgisayarın kasa içindeki bağlantıları yapılmamış büyük olasılıkla

5hZot.jpg

Şunu kasanın içinden anakarta bağlayayadın (tabi varsa ) uzatma kablosuyla uğraşmazdım :D

Geri