Bilgisayarımda iki tane windows xp war?

msaltanlar

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisyarımda iki tane windows xp war.Eski windows xp'yi nasıl silebilirm??

Ben formatla sildirdim

format atıcan.2tane olma sebibi ise diğer windowsun silinmeden yenisinin onun üzerine kurulmasıdır.

Arkadaşların da dediği gibi yedeklerini al ve bilgisayara tekrar format at

Format sırasında mevcut işletim sistemini gösterince enter değil esc ile geç ve C: partitionu sil yenilden oluştur ntfs yavaş format at ...

Gerek yok format atmaya. Yeni yüklediğin xp'yi yüklerken öncekinin üzerine kurmuşsun. Yapman gereken tek şey bilgisayarın boot.ini dosyasında küçük bir değişiklik. http://support.microsoft.com/kb/289022 bu linkten detaylı bilgileri alabilirsin. Ama biraz farklı bundan.
boot.ini dosyasını açtığın zaman böyle yazılar çıkacak karşına sende bundan farklıysa eğer bu yazılanı senin boot.ini dosyana yapıştır kaydet ve çık. Bir dahaki açılışın normal olacaktır emin ol..

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Arkadasım bilgisayarımın uzerine sağ tıkla özellikler de ordan gelismis butonuna tıkla ordan da '' başlangıç ve kurtarma '' bölümündeki ayarlar butonuna tıkla ordan da sistem başlangıcı olan yerde duzenle var ona basıp

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

seklinde yazılar cıkcak sen 1 den acıyosan yeni windowsunu 2 yi silcen 2 den açıosan 1 i silcen ve artık birtane kalcak

dostum cogu sallıyo formata gerek yok baslattan arastıra gel msconfig yaz bı ekran çıkacak ordan bılgısayarı kontrol edebılıyon bot.in kısma gel en altta ik tane windows olucak eskı olanı sıl sorun kalkar ortadan by

dostum cogu sallıyo formata gerek yok baslattan arastıra gel msconfig yaz bı ekran çıkacak ordan bılgısayarı kontrol edebılıyon bot.in kısma gel en altta ik tane windows olucak eskı olanı sıl sorun kalkar ortadan by

kimsenin birsey salladığı yok..üç kişide bu işi yapmanın üç farklı yolunu söylemiş..üçüde aynı kapıya çıkar formata gerek yok.. biraz seviyeli olalım..

baslattan çalıstır yap snra msconfig yaz bot ini ye gel sonra en altta iki tane windiws olucak kullanmadıgını sıl sorun hallolur

Geri