Bilgisayarım Kapanıyor

papatyass

New member
Reaction score
0
Bilgisayarım çalıştıktan bir sure sonra kapanıyor
genelde oyun oyunarken biosdan bu ısısımna baktım 60 ile 65 civarı kapanıyor

içine yeni fan bile taktım kasasını 2 tane ve elimle baktığımda fazla ısınma yok gibi ufff anlayamıyorum ne yapsam olmuyor format bile yeni atıldı gene aynı 64 bit yukledik bu formatta... 32 bit yuklu iken de aynı ama eskiden kapanmıyordu son 5 aydır böyle oyun oynayamıyorum

ekrran kartım ati radeon 4350 hd

amd athlon 64x2 dual core 5200 2,70
rem 2 gb
64 bit

işlemci sıcaklığın yüksek fakat senin sorunun ekran kartından
pc çalışıyor ama görüntüyü kesiyor ekran kartı fanını kontrol et fan değil pasif soğutucu ise bir fan taktır ekran kartına sorun düzelecektir.
iyi forumlar

ekar kartında soğutucu yok ondan olabilirmi deneyeceğim bir önceki ekran kartımda da sorun var aynısı gibi bunu değiştirdik önceki fanlı idi bu değil ama deneeyceğim

Oncelikle biostan baktigin islemci sicakligi 60-65 derece araligi yuksek bir isi esigi. Fan tozlanma, termal macunun omru bitmesi gibi bircok nedenden dolayi isinmayi arttirabilir. Bunlari kontrol etmekte fayda var.
2. Durum da Hyperion'un bahsettigi konu. Ekran karti da isinmaya yol acip goruntuyu kesebilir.

3. ve farkli birsey soyleyeyim, 64 bit isletim sistemi kurmanizin sebebini anlayamadim. 2 GB ram kullaniyorsunuz ve 64 bit isletim sistemi suan icin gereksiz gorunuyor.

bence olaya farklı bakmakta yarar var pc boşta iken yanı hiç bir işlem yapmadıgınızda kapanıyormu veya oyun harıcınde aşırı yük istemeyn intrnet proğramları kulandıgınızda interete gezmek veya muzik dinlemek film izlemek gibi kapanma oluyormu.

ekran kartı ile alakası olursa pc kapanamaz ekran gider monıtorde no video signal yazar zaten ama pc de fanlar cpu calışmaya devam eder.

genelde pc resetlemeleri ve pc kapanmaları cpu dan kaynaklanır. asırı sıcaklıktan
oyun oynarken cpu unu sıcaklıgını kontrol etemenın yolu cpuz gibi programarda ogrenıle bilirnir oyun acıp gorev cubuguna indirip cpuz programınıda acıp kontrol edersın ama anladığım kadari ile sen pc kapandıktan sonra biostan cpu sıcaklıgına bakıyorsun buda bize oyun oynarnırkenki sıcaklıgı göstermez.

ekran kartına fan bağladım durum gene aynı kapandı sadece genelde oyun oynar iken kapanıyor

cpu ısısına kapandıktan sonra açarken bakıyorum az önce gene kapandı ısı 68 idi

bilgisayarımda şu anda 4 tane fan var

pc nın poweri kaç wat o onemlı eger gerektgınden fazla donanım varsa güç yetmedığı için kapanıyorda ola bilir
kasa içi sogutma için iki fan yeter

diyeceksın ki normalde nenden kapanmıyor oyun esnasından remler ekran akrtı ve işlemciler tam kapasıte calıstıgı için asırı güç cekerler dolayısı ile sistem gerekli gücü bulamdıgı için kapnanıyorda ola bilir ihtimaller oldukca fazla

68 derece hicte saglikli bir sicaklik degil, islemci faninin yerine tam oturdugundan eminmisiniz?

benim power 500 watt bilgisayırın kasası yeni power da yeni 1 aylık sinir bozucu gerçekten neden kapanıyor ufff

bakıyorum herkesde 2 fan yetiyor sorun olmuyor ben fan manyağı yaptım bilgisayarı gene kapanıyor

hersey normal seyrinde en azında pc nın için gercekten soguk ama işlemci için aynısı söylnemez amd işlemcilerin asırı ısındığı bir gercek normal sıcaklık degerleri 45 derece lakın işlemciden işlemciye değişiyor bu sıcaklık

ve işlemciyi kontrol ettirmnızde yarar var en azında işlemci bilen biri tarafındna sökülüp yenıden takıla bilinir veya fanı temızlene bilir veya aradaki termal macun yenılene bilirnir

elektornik işi her zaman sanstır daha kötu daha ucuz bir pc sizin milayarlık makınanızdan dahah iyi calısa biliyor ne yazıkkı

zeytin modumuzund ediği gibi ve benımde dediğim gibi işlemciyi kontrol etmenızde buyuk yarar avr lakın işlemci bilen birisi kontrol ederse daha iyi olur

PC neden kapanır:

1) Sen kapatırsın
2) Kendi kapanır
2.1) Voltaj düşmesi
2.2) PSU'nun yetersiz kalması ya da fazla ısınması
2.3) Virüs (olabilir ama ben hiç duymadım. yalnız trojan kullanarak internet kafede milletin bilgisayarlarını kapatıyoduk counter'ın orta yerinde onu iyi hatırlarım )
2.4) İşlemcinin belirli bir değerden fazla (genelde 75C) ısınması halinde BIOS'ta ısı koruma seçeneği aktifse kapanabilir ya da restart atabilir.

diye bir alıntı yapayım :)

termal macun kalmamış işlemcinin üstü ayna gibi :)

termal macun un ısıda çok önemi var sanırım gidip baktıracam inşallah olur

çok teşekkur ederim yardımlarınız için

oldu yaklaşık bir bucu saat oldu ve hala kapanmadı bilgisayar...işlemcinin üstüneyağ sürdüm ılgınca bir şey ama yaptım termal macun kalmamış arasında :) ve oldu galiba ilgin ama

oldu yaklaşık bir bucu saat oldu ve hala kapanmadı bilgisayar...işlemcinin üstüneyağ sürdüm ılgınca bir şey ama yaptım termal macun kalmamış arasında :) ve oldu galiba ilgin ama

Süzme Yoğurt Sürseydin O Daha İyi Oluyo :001_tt2:

Bilgisayar parçası satan yerlerde thermal macun satılır sen bilgisayarını daha fazla bozmadan gidip thermal macun al ve sür yoksa yağ yoğurt derken elinde kalır bilgisayarın : )

bugun akşam geliyor termal macun kuzenim alıp yapacak ama enterasan bu arada ram in yerine değiştirdim ama oldu 2.ci gun ve pc hiç kapanmadı :)

sana yağ olsa idi onu sürerdim he he he he

Ev yapımı tereyağı da iyi gider :D yanıda peynir kızarmış ekmek domates bi kaç tane de zeytin bir bardak da sıcak çay oooh :D

bugun akşam geliyor termal macun kuzenim alıp yapacak ama enterasan bu arada ram in yerine değiştirdim ama oldu 2.ci gun ve pc hiç kapanmadı :)

sana yağ olsa idi onu sürerdim he he he he

iyi yapmışsın arada değişiklik iyidir

Geri