Bilgisayarım durup dururken donuyor ve kapanıyor. YARDIM!

3rkan40

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarım durup dururken donuyor sonra 2 saat öyle kalıyor veya ben power'dan kapatmak zorunda kalıyorum. Sonrasında açtığım zaman bilgisayarımı daha doğrusu açmaya çalıştığımda ya siyah ekran geliyor ya da windows başlatılıyor da kalıyor.
Böyle bir problem neden kaynaklanıyordur? Fikirlerinizi paylaşırsanız, özellikle başına böyle birşey gelmiş olanlar paylaşırsa sevinirim..

çok fazla sebebi var.

bios pilini çıkarıp takman sorunu çözebilir veya bittiyse yenisini alman.
cpu fan yuvasının tozunu alın, cpunun macununu sürmen gerekiyor.
ram yuvalarını değiştirebilirsin.
hdd ide-sata kablosunu değiştirebilirsin.
hdd değiştirebilirsin.
power spply değiştirebilirsin.

Anladım, bu dediklerini deneyeceğim.
ve Teşekkür ederim fikir paylaşımın için..

yukarıkda arkadaş demiş bios pilini çıakrt diye lakin çıkartıp taktıktan sonrada tarihleri düzelt, ikincisi ise ramlerini çıkart bildiğin silgiyle temizle anakarta takılan chip yerlerini ; ) sonra tekrardan tak. haa gene mi donuyor ? o zaman işlemci fanının altındaki işlemciyi çıkart yenisini tak ; )

Şunu da farkettim bilgisayar dondu kapandı açılmıyor mesela 3-4 saat sonra yada 1 gün sonra farketmez açtığımda yine açılıyor ama 1 saatlik bir performans gösterdikten snra tekrar tırt :) Sanırım bilgisayar ısınıyo kapanıyor sonra soğuyor açılıyor gibi bişey. Belki bu bilgide bu konu hakkında yorum yapacaklara yardımcı olur inş :)
@Knock0ut teşekkürler fikir paylaşımın için.

speed fan programıyla ısıları kontrol et sıcaklık yüzünden donuyor olabilir

speed fan programı kullanırken sistemin kitlenebilir o yüzden aida64 veya openhardware yi kullan : ) işlemcin eski işlemcilerdense 105 kadar dayanabilir veya 90 derece de olabilir en düşük.

büyük ihtimal macun bitmiştir ve ısınıyordur kitlenmeler yapar hdd hatası gibi görünür ama değildir. zamanla düzelir sonra tekrar hatalar devam eder .. ne yazık ki

Birde bu dediklerinizi deneyeyim. Bu macun bitmiş demişsiniz onu tekrar yenileyebiliyormuyuz ben macunu anlayamadım. Yada zamanla tekrarlamaması için ne yapmam gerekir. Bilgisayarcı birşeyler yaptı birde böyle dene dedi olmazsa Hard diski yenileyeceğiz dedi. Hard disk ısınıyormuş..

mantık şöyle çalışır işlemci ısınır sonra anakart daha sonra, ram, hdd ,gpu ya doğru gider ısı sıcaklığı normalde 80 dereceyle calışan işlemcinin ram ve hdd ısıları ram max 62 hdd max 48-49 görür. ama ısı derecelerinde yüksek olan pclerde ram 72 görür zaten max 72 görür hdd 55-60 arasında zaten kapanır.

işlemci macunuda :VATAN COMPUTER - THERMALTAKE - TG2 THERMAL MACUN - Soğutma Sistemleri

bunu al işlemci fanını sok daha sonra işlemcini görüceksin kilidi vardır kaldır oradaki eski macunu temizle (kuru bir bezle, pecete ) sonrada macunu sür, yay kalınlığı 2mm olursa yeterlidir.

@SqooK^ teşekkür ederim bilgi için.
Bilgisayarcı Hdd'yi değiştirdi 2 gün kullandım yine aynı muhabbet oldu..
Yani senin dediğin gibi hdd hatası gibi göründü ama değilmiş.. Ama gel gör ki ben pc'den iyi anlarım ama donanım olarak sök, tak olayından anlamıyorum. O yüzden Bilgisayarcının eline bakıp duruyorum.
Adama bundan değil bu yüzden desen banamı işimi öğretiyorsun gibi bir mevzu çıkıyor..
@SqooK ne yapsam ne etsem sen baya bi tecrübelisin bu konuda söylediklerin çıkıyor.. ;)

: ) aynen öyle oluyor arkadaşlarında power spplye var ise aynı voltajda aşağı yukarı takıp denemelisin bence o zaman anlayabilirsin sorun olup olmadığını.

Geri