bilgisayarım ddr 3 ekran kartı destekliyormu ?

tufan_68

New member
Reaction score
0
2ex8x9u.jpg

anakartım bu ;

ddr 3 ekran kartı desteklermi acaba ??

Ddr 3 ile alakası yok PCI-E x16 olan bütün kartları destekler.

Yeni ekran kartımı alacaksın?

evet ati ve nvidia arasınd akaldım nvidia ağır basıyo gibi

yani ddr 3 aldığımda ve nvidia 9600 ddr 2 olarak görmicek dimi direk ddr 3 yeniyim biraz :)

İşlemcin düşük dostum son çıkan oyunları akıcı oynamak istriyorsan en az 3.0 ghz bi işlemcin olması lazım.Çünkü İşlemcin düşük olduğu için en kral ekran kartınıda alsan işlemciden dolayı ekran kartını frenleyecektir bu da tam performans alamaman anlamına gelir.

tam performans alamazmıyım yani ekran kartından ?

ekran kartinizin ramleri gddr olarak gecer daha once forumda yazmistim baska bir arkadasimizin basligina. yani ekran kartinizin ramlerinin anakartla bir alakasi yoktur. Ekran kartinizin ramleri kendi veriyolunu ve islemcisini kullanmaktadir bu yuzden sorun yasamazsiniz.

uyum olarak dikkat etmeniz gereken tek nokta slottur.

dediğim gbi anlamıyorum pek yani ddr 3 ekran kartı taksam sorunsuz kullanablirmiyim

dediğim gbi anlamıyorum pek yani ddr 3 ekran kartı taksam sorunsuz kullanablirmiyim

Kullanırsın hatta GDDR5 bile kullanırsın o yönden rahat ol.

Sadece alırken PCI-E x16 slotlu alacaksın bunu unutma.

Ne kadarlık birşey istiyorsun peki?

Palit Daytona GF 9600 Smart 1GB 256bit DDR2 PCI-E 150-160 lira civarı ßu

nvidia serisine yonelebilirsin 9500GT ler cok uygun fiyat ve iyi performans veriyor

bilgileriniz için teşekkürler ve son olarak 1 sorum daha var ;

HD4650 GDDR2 2.8GB/1GB HM 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı ile 9500GT GDDR2 1GB 128BIT EKRAN KARTI karşılaştırırsak hangisi daha performanslı

Dostum yukardaki arkadaşların yazdığı kartlar güzel.

Ben ATİ kullanıyorum Nvdia kullanmam o yüzden sende hangisini istiyorsan onu al.

bilgileriniz için teşekkürler ve son olarak 1 sorum daha var ;

HD4650 GDDR2 2.8GB/1GB HM 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı ile 9500GT GDDR2 1GB 128BIT EKRAN KARTI karşılaştırırsak hangisi daha performanslı

İkisi arasında hiç bir fark yok.128 bit kartlar pek bişey çalıştırmaz.

O yüzden 256 bit ekran kartlarına yönel derim tabi bu kartların işlemci hızlarıda önemli.

İkisi arasında hiç bir fark yok.128 bit kartlar pek bişey çalıştırmaz.
O yüzden 256 bit ekran kartlarına yönel derim tabi bu kartların işlemci hızlarıda önemli.

o zmn hangisini tercih edeyim ?

ATI HD 3850 1GB 256BIT DDR2 (DirectX 10.1)

HD4650 GDDR2 1GB/512MB 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı

Geri