bilgisayarım bios ekranından çıkmıyo

pearl84

New member
Reaction score
0
bilgisayarım windows bir sorundan dolayı kapatıldı dedikten sonra kapandı ve bir daha windows açamıyorum.windows cd kurmak isteyince de harddiskleri görmüyo?boot ayarlarından bakınca cd boot hard disk hard disk sırasında ama windows kurmaya gelince sadece cd yi görüyo diğerleri yığın depolama alanı boş diyo ne yapmam lazım?

harddiskin birini cıkart ya da kaç taneyse artık. sistemi kurucagn harddisk kalsın sadece. jumperına bak masterda olsun. sonr bidaha dene setup ı eger yine olmazsa baska bi harddsiki sistem diski yap onu dene. eger yine olmazsa yaz buraya bir daha yardımcı olmaya calısırız. benim onerim bu simdilik

windows pro sp2 mi yüklüyorsun büyük ihtimalle sata desteği yok kurduğun xpde crealardada aynı sorun vardı bazı asus anakartlarda maalesef sp3 desteği yok değişik windows sürümü mesela win home edition kurmayı dene...

bilgisayarım windows bir sorundan dolayı kapatıldı dedikten sonra kapandı ve bir daha windows açamıyorum.windows cd kurmak isteyince de harddiskleri görmüyo?boot ayarlarından bakınca cd boot hard disk hard disk sırasında ama windows kurmaya gelince sadece cd yi görüyo diğerleri yığın depolama alanı boş diyo ne yapmam lazım?

*** 98 yada vista cd si taktığında harddiskleri görüyorsanız

***Büyük ihtimalle sata driver sorununuz vardır. harddisklerin sata ise xp kur harddiskleri görmez. (garip ama 98 görüyo :) ) _

***tavsiyem kendine içine sata driverler entegre edilmiş bir xp cd si edinmendir. Herzaman lazım + sata driverleri haricen yüklemekten daha kolay

***kolay gelsin

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim anakart asus ama modelini bilmiyorum:)neyse yüklemeye çalıştığım xp pro hard diskler sata.pek anlamıyorum bu işlerden model falan ama daha ayrıntılı bilgi edinince yazarım teşekkürler

sata disk ise tanıtman gerekiyor
bunu nasıl yapıcam?yani verilen cdlerin içinde var mıdır tanıtmam için gereken programlar?

Sabit Diski Görmeme sorunu jumperdan olablir..
jumperlar hdd ve cdlerde mevcuttur..
Sıralamayı 1-2-2 veya 2-1-1 şeklinde yap derim.
Olmadı beceremezsen eger en yakın bilgisayarcıya götür ;)

Geri