Bilgisayarım ani kasılıyor...Yardım lütfen...

radyocukız

New member
Reaction score
0
selam arkadaşlar.
öncelikle pcme yeni format attım...
herhangi bir sorun yok ama dün akşamdan beri garip bir şekilde kasılıyor...
bilgisayarda gerekli yerleri temizledikten sonra bir kasılma olmadı ama tek bir yerde kasılma var.
o da pc nın sesını kısmaya calsıtıgımda pc donuyor ve hıc bı ıslem yapamıyorum reset atmam gerekıyor

bunun nedeni ne olabilir...

nasıl çözebilirim...?
yardımcı olursanız çok sevinirim...
şimdiden teşekkür ediorum...ilginize.

en son yüklediigin programlara göz at driverlerini yükle. eger yazılımsal sorun yoksa donanımsal olarak işlemci (genelde tozdan olur yada fanın yavaş dönmesi yani bilgisayardaki ısıyı yeterince dısarı atamaması) ram (bellek bozulmuş alabilirler ama kucuk bir ihtima ;)) sabitdiskin sata ile baglıysa bir program olacagını sanmıyorum harddiskte... ama büyük ihtimalle isletim sisteminden kaynaklanıyordur sorun.. eger vista kurduysan donanımsal özelliklerin yetersiz geliyordur sonucta sırf görselige dayanan işletim sistemi.

dun total video converter 3.10 u kurduktan sonra pc kasmaya basladı bende hepsını kaldırdım pc den acaip dondu o programda temızledıkten sonra suan sadece klavyenın ses kısmında ıslem yaptıgımda pc tamamen donuyor hıc bısey yapamıyorum kasa rahat yerde ıcının temızlıgıde yenı yapıldı yenıde format attım anlamadım bu sorunu nasıl duzeltcem

ses kartınızın (onboarddır anakart cd sinde bulunur sound max ve ya realtaktır büyük ihtimal)) driverinizi yeniden kurmakta fayda var :)

ses kartının sürücüsünün yedeği varsa ses kartını kaldır tekrar yükle yada ondan önce aygıt yöneticisinde ses kartını devre dışı bırakıp tekrar devreye al ama bunları sürücü yedeğin varsa yap.
aygıt yöneticisinde bakl bakalım sorun gösteren bir donanım var mı
kayıt defteri temizleme programı kullanmıyorsan mutlaka birtane kullan
ben ccleaner i tavsiye ederim güvenle kullanabilirsin

şimdi realteki yenıden mı yukle dıyorsun bana :) kaldırcakmıyım pekı ?

hıc bırınde sarı soru işaretı yok hersey normal gozukuyor yok :'(

hepsını yaptım ama sorun cozulmedı klavyeden ses kısma tusuna bastıgım zaman pc de ıslem yapamıyorum ama vıdeo lar oynuyor ses cıkıyor ama bılgısayar donuyor sorun nerde yaaaaa

yhaa bende yükledim ama o tür programların içine genlede wirüs atıyolar boş yere ugraşma format at rahatlarsın

rusyadan gelen yeni bir trojan söylediğin tipte belirtilere neden oluyor, format atsanda bir süre sonra ağ bağlantındaki diğer pc lerden yeniden bulaşıyor, çözüm kaspersky internet security (kaspersky antivirus değil) internet securitydeki firewall özelliğini devre dışı bırakma sakın

Geri