Bilgisayarım ısınıp kapanıyor

osmangfb

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar,6 ay önce aldığım TOSHIBA A300-15D laptop um sık sık ısınıyor.
herhangi bir oyunu açtığımda fanlar hızla çalışıyor ve birkaç sn sonra ısınmaya başlıyor..oyun oynadıktan sonra da aşırı sıcaklıktan kapanıyor bilgisayar..oyun oynayamaz oldum..bilgisayarın özellikleri de çok iyi..neden bu ısınma..eskiden bu kadar ısınmazdı.sizce ne yapmalıyım..bu ısınmayı nasıl engelleyebilirim..bir programı var mı(olabileceğini zannetmiyorum da ),ekstradan birşey mi yapmalıyım..
yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler şimdiden..

mesela crysis oyununda çok ısınıyor ve kapanıyor..en fazla 10-20 dk oynayabiliyorum..
ya da PES oyununda..ya da herhangi bir oyunda...

Marka TOSHIBA
Ekran 15.4" Toshiba TruBrite WXGA TFT (1.280x800)
İşlemci Intel Core 2 Duo T9300-2.5GHz (6MB L2 cache, 800MHZ FSB)
Bellek 3GB (2GB+1GB) DDR2 RAM - max. 4.096MB
Hard Disk 640GB (320+320GB) (5.400rpm) Seri ATA HDD
Ekran Kartı ATI MOBILITY RADEON HD3650 HyperMemory teknolojili, 512MB yerleşik, 1.279MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express
Sürücü DVD Super Multi çift katmanlı sürücü
AraYüz Harman Kardon stereo hoparlörler, 5’i birarada Bridge Media Yuvası, 4x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card Slot, Kulaklık soketi ile paylaşımlı S/PDIF (optik)
İletişim 56K modem, Ethernet LAN 10/100
Kablosuz İletişim Wireless LAN (802.11a/b/g-Draft-N), Bluetooth 2.1 EDR
İşletim Sistemi Orijinal Windows Vista Home Premium Edition TR/ENG
Özel Fonksiyonlar Entegre VGA web kamera (Yüz tanıma fonksiyonlu) ve mikrofon (VoIP), HD Audio
Batarya Li-Ion pil
Ağırlık(kg) 2.7kg

Bende Toshiba Laptop kullanıyorum genelde ısınma problemleri olmayan laptoplardır.
Ctrl-Alt-Delete tuş kombinasyonuna bastıktan sonra CPU ve SD kullanımı %? ı gösteriyor ?

bilgisayarım rusça sd dediğin,cpu nun altındaki hafıza bildirgesi mi ?

CPU %2 ile %16 arası gidip geliyor şuanda..
edit: %60 a kadar çıkıyor şimdi..fanlar ısınmaya başladı

onun altındaki tabloda da 1.62GB belirtilmiş..sabit duruyor bu rakam..

ne yapmalıyım sizce...kafayı yicem...

evet onun altındaki SD..SD nin normal olarak 500MB civarındadır. Pc ne Trojan remover yükle tarat temizlet daha sonrada Spyware Doctor u kur tarat temizle Hala sorun devam teknik servise gönder :) Ama büyük ihtimalle olacaktır ;)

2 şeydendir bu olay..

1: Virus Malware Trojan ve benzeri yazılımlar
2: Toz kir pas ve fanın randımanlı çalışmaması =)

banko 2 alternatif 1 bak derim =)

peki,eve gittiğimde trojan remover i yükleyeceğim.aynı zamanda fan ın olduğu yerleri temizlemeye çalışacağım..o da olmadı fan soğutucu almayı düşünüyorum..teşekkür ederim
gelişmelerden haberdar edeceğim :)

Ohaa sisteme bak :) kardes bu sistemler hele birde vistanin yuksek performansinda oynuyorsan isinir patlar bile :) yapman gereken piyasada vardir 50 liralik toshiba laptop fani al duzelir kismen!!!

fanı evinde temizleyemezsin dostum kompresör lazım çünkü elek. süpürge denemeyesin diye söylüyorum =)

tahminim sebep tozlanmadır toshiba ısınma ne zaman denk geldiysem hep toz oluyor..
ve hepsindede toza boğuldum kompresör elimde bilmeni isterim =)

Ben teknikten anlarim acar temizlerim demeyin kucuk bir ayrinti : laptop olsun desktop olsun fanlara elek. supurgesi veya kompresor tutarken fanin power kablosunu kesinlikle sokunuz..
Sayet sokmezseniz fan hizla doner elektrik motorlari ayni zamanda bir dinamo oldugu icin bu donmeden dolayi elektrik uretecektir ve bu elektrik anakartinizi bozabilir..
Bilginize..

fanı evinde temizleyemezsin dostum kompresör lazım çünkü elek. süpürge denemeyesin diye söylüyorum =)

tahminim sebep tozlanmadır toshiba ısınma ne zaman denk geldiysem hep toz oluyor..
ve hepsindede toza boğuldum kompresör elimde bilmeni isterim =)
evet tozlanmadandır diye düşünüyorum da kendim elektrikli süpürgeyle yapabilirim diye düşünmüştüm :D
önce kürdanla falan temizlemeye çalışayım,o da olmadı servise götürürüm.

kürdan =)

öldürcen sen beni yaa =)

kürdanla olurmu o iş kırcaksın içinde kalcak dert =)

en iyisi kompresör sen beni dinle =)

Arızadan Dolayı Bi Garantiye Göndersen İyi Olur Bi Parça Falan Yanarsa Daha Çok Sorun Olur Senin İçin Bi Servisle Görüşmen Senin Açından İyi Olur

bence pcnin içini aç iiiiice fanlarını temizle yada + olarak fan al tak

işlemcin aşırı ısındıgından otomatik kendini korumaya almaktadır. muhtemelen fan yetersız gelıyor arkadasım. fanın randımanlı calısması da lazım. arkadasların dedıgı gıbı toz fılan varsa etkılenır. eger garantili bir urun ıse kesınlıkle servısıne basvur. kendın acarsan servıs vıdaların acldıgını bıle fark edıyor sonra sana patlamasın bu durum. yuksek kapasıtelı fan taktır derım. fan bacaklarınıda kontrol ettır ayrıca.

Bendede Toshıba var Satelletı l755 14f 4gb ram 1 gb ekran 750 gb hdd i5 2.nesil arkadaslar dırek servıse goturun ben Harddıskımı yaktımm öyle komprosorle hava tutmak ıyı bır cozum

Geri