Bilgisayarım çok yavaş

axi.niko

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar ben 5 yıl önce aldığım bilgisayarımı 2 yıl aradan sonra tekrar kullanmaya başladım. bu bilgisayardan tek beklentim internette gezinebilmek :) kışa doğru dizüstü pc alacağım için buna pek masraf yapmak istemiyorum ama nette gezinmek çok zor oluyor. ben bilgisayarımın özelliklerini aşağıya yazıyorum işimi görecek bir sistem için hangi parçayı ne ile değiştirmem gerektiği konusunda bir fikir verirseniz çok sevinirim.

intel celeron cpu 2.40GHZ
256 mb ram
128 mb ati radeon 9200 series ekran kartı
matsonic MS9167C anakart

şikayetci olduğum durum internette gezinirken donması yazı yazarken ekranındaki görüntünün bazen yavaşlaması (ben yazmaya devam ediyorum ekranda bir anda bütün yazdıklarım hızlı hızlı yazılıyor), bazı zamanlar bir kaplumbağa hızında pencere kapatıp açması gibi sinir bozucu eylemler..

En az masrafla internette rahatca gezinebilmek için yardımlarınızı bekliyorum. iyi akşamlar

Oyun oynamıyorsan sadece ramını 1 GB Takman yeterli olacaktır

sadece internette gezmene yeten bi configurasyon bence

ama kullandıgın antivirus firewall yada agır programlar varsa kaldır.

yada bi format at tertemiz olsun yıllardır agırlasmıstır bakıma ihtiaycı vardır :D

Kardeşim Sen Ona 256 mb daha ram al o takılmalar kalmayacaktır emin ol.

makinenin ozelliklerinden kisman gerekiyor temalari kapatabilirsin en basitinden

ama 256 ram yetersiz en az 512 ve uzeri olmasini tavsiye ederim..

Ccleaner programıyla arasıra pc ye temizlik yaptır düzelme olacaktır ram 512 olursa daha iyi olur programı birdene...........

Arkadaşlarında Dediği Gibi Ram Ini Yükseltmen Lazım Ve Makinanın Içini Bir Aç En Yakın Lasdikçiye Götür Hava Tut Işlemcinin Fanına Poer Supplu E Ve Ram Ini Ekran Kartını çıkar Uçlardaki Sarı Olan Yerleri Silgi Ile Sil Eğerki Birazcık Oksitenlenme Yapmışsa Veri Alım Verimde Yavaşlama Yapar Daha Sonra Işlemcinin üstündeki Macununu Yenilemeyi Dene Bir Pc Tekservisciden Rica Edersen Sanırım 1 Sürmelik Verirler Bildiklerim Bukadar Benim

Kolay Gelsin..

Geri