Bilgisayarım Çöktü

unlem

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar nero ile dvd yazarken bilgisayarım kendiliğinden kapandı ve bir daha da açılmadı. Yani bilgisayar ciddi ciddi açılmıyor, bunun nedeni ne olabilir ?

Prizleri de değiştirdim işe yaramadı.

yardım edin lütfen

Birçok neden olabilir ama en sık görüleni voltaj değişmeleri sonucu işlemciniz yanmış olabilir.

yeni power kablosu taktığımda fanlar iki saniye çalışıyor sonra tekrar duruyor. Anakart powerdan elektrik alıyor, onu kontrol ettim.

Hiçbirşey açılmıyor, düşünün aç düğmesine bastığınızda hiçbirşey olmuyor.

Bilgisayarınız kasasını açın,ram,ekran kartını ve harddiski çıkarın,bios pilini çıkarın 4-5 dakika sonra tekrar takın.Anakarta elektrik geliyor dediniz.Bu arada kasanın içindeki tozları iyice temizleyin.Tekrar diğer aygıtları takın.Yine açılmazsa pc,nasıl ses çıkardığına dikkat edin..Kesik kesik dit mi diyor ya da hiç ses gelmiyor mu?.

hiçbir şekilde ses gelmiyor.

power suplydeki köprülerden biri yanmıştır...Yani trafik yoğunlaşınca köprüde elektirik istenilen düzeyde akmıyor ;) biraz espri olsun dedim ama sakın dalga geçtiğimi sanma!!!
Aslında görmeden bişey söylemek zor ama yinede öyle tahmin ediyorum kolay gelsin...

Dediklerimi yaptınız mı?Eğer yaptıysanız son olarak başta harddisk olmak üzere kabloları kontrol etmenizi öneririm.Olasılık düşük de olsa bir kontrol etmek de yarar vardır.Kablolarda da sorun yoksa tanıdık bir arkadaşınızdan emaneten alacağınız ram,harddisk,ve ekran kartları ile teker teker deneyerek kontrol edin.Bu işlem sonucu yine sonuç alamazsanız aklıma teknik servise götürmenizden başka başka birşey gelmiyor.Yalnız teknik desteğe götürürseniz bilgisayarınızı bütün parçaların seri numaralarını not edin.Maalesef birçok yerde parçalar değiştirilmeden "anakartınızı değiştirdik sorun ondaymış" gibi yalanlarla yüksek meblağlar talep ediyorlar.

Şu anda işyerindeyim akşam evde tüm dediklerinizi uygulayacağım.

power kutusunu açtım sigorta atmış

arkdaşım bi de arkda kasanın arkasında eelektirik girişi var belkide o yanmış olabilirr

Geri