bilgisayarı formatlıyorum windowsda çalışırken bilgisayar reset atıyor...

happyfish

New member
Reaction score
0
arkadaşlar iyi günler,benim sorunum;yeni bir bilgisayar aldım özellikleri gayet iyi buna xp kurdum daha sonra anakart drivelarını ve ekran kartınını tanıttım...ve windowsda çalışırken bir anda bilgisayar restart atıyor kendi kendine bilgisayar tekrar açılınca hata panosunu çıkıyor ve

"bilgisayarınız ciddi bir hatadan kurtarıldı" diyor

bunu bilgisayarcımada söyledim getir dedi..bios'u update ettik bir sorun kalmadı dedi tamam dedim...tekrar xp'yi kurdum ve yine aynı sorunla karşılaştım... yardımlarınızı ve çözüm önerilerinizi bekliyorum...bu restart olayını kafasına göre yapıyor :S anlamadım :vur (bu arada bunla ilgili bir başlık açıldıysa ben görmedim kusra bakmayın yeni bir başlık açtım) yardımlarınız bekliyorum sağolun...

arkadaşım ilk önce başlat/çalıştır/services.msc yazıyoruz
sonra çıkan oencerede hata bildirim hizmetine tıklıyoruz daha sonra durdur ve yukardaki pencereden devre dışı bırak yapıyoruz..
daha sonra masaüstümüzdeki bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler diyoruz burda gelişmiş daha sonra başlangıç ve kurtarma sekmesine geliyorus ayarlara tıklıyoruz ve otomatik başlatı iptal ediyorus
not: eğer kolayına geliyosa buradanda aşağıdaki hata bildirime tıklayıp yapabilirsen
hayde kolay gelsin
ama bana göre bilgisayarın sıfır bu hatayı vermesi biraz anormal belkide anakartın oem parçalrını desteklemiyo yada sorun olabilir

saol şu anda denedim umarım bir sorun vermez..yardımın için çok teşekkür ederim.... eğerki bir daha aynı sorun ile karşılaşırsam yine yardımınız isterim iyi çalışmalar....

aslında arkadasın sööledii şey sorunu çözmez sadece geçiştirir. sana sistemi satan adamların yanına gidiyorsun ve ramlerini değiştiriyorsun
tercihim kingstondur diosun ve farkı ödeyip çıkıosun

resetleme sorunu yazılım diil donanım sorunudur..

bisi diiil

diamonas' Alıntı:
aslında arkadasın sööledii şey sorunu çözmez sadece geçiştirir. sana sistemi satan adamların yanına gidiyorsun ve ramlerini değiştiriyorsun

bisi diiil

saol teşekkür ederim...zaten hata devam ediyor hala bu sefer reset atmıyor,mavi ekran çıkıyor ve "bir sorun algılandı ve bilgisayarınız zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı" işte bir ton şey yazıyor.....

ram'lerini değiştir demişsinde onlarda yani 1 gb 667 MHZ twinmos var. yani bu işimi görmezmiki peki? biosu mu update etmem gerekir yada bios'a bir daha mı ram tanıtmam gerekir...(Bios ile ilgili hiç bir bilgim yokda... :)) zaten bunu ben yapmıcam aldığımı yere götürem onlar yapıcak...

cvbını bekliyorum...

diamonas' Alıntı:

bisi diiil

ama bana göre bilgisayarın sıfır bu hatayı vermesi biraz anormal belkide anakartın oem parçalrını desteklemiyo yada sorun olabilir

burd aben ne dedim
1 sadece ramden olmaz herhangi bi parçadan kaynaklanabilir dedim sadece

abi böyle sorunlar herşeyden olur dediği gibi anakartta büyük ihtimal sorun wardır .....

windows ile ilgili bir sorun olması muhtemel.
tekrardan windows xp kur
ancak guvenlik acıklarını kapatmadan gerekli yamaları yüklemeden internete girme
kaldı ki internette hemen her türlü saldırıı ve spy tehditleri ile iç içesin
bir adet de soyle ıyısınden bır antı vırus programı tavsıye ederım.

Geri