Bilgisayarı açarken bilgisayar oturum kapatıyor

white_crow

New member
Reaction score
0
| BüYüK SıÇRaYıŞı GeRÇeKLeŞTiRMeK iSTeYeN | BiRKaÇ
Benim bilgisayarımdaki sorun şu:

Bilgisayarı açıyorum kullanıcı şeçme ekranı geliyo kullanıcımı seçiyorum ve kişsel ayarlarınız yuklenıyor felan diyo sonra oturum kapatılıyor diyo ve kullanıcı şeçme ekranına geliyo bu arada bunu xp repair pro yu kullandıktan sonra yaptı

NoT: Xp Korsan

Korsan Kullanırsan Olabilir Kimi Zaman Ama Eğer Elinde Tanıdığın Korsanda Olsa Cd Si Normal Olan Tanıdığın Varsa Ondan Al Tekrar Bir Format At Derim Düzelir

Haa Bide Güvenli Modda çalıştırmayı Deneseydin Sonra Sistem Geri Yükleme Yapardın

İlla format atmak gerekmio XP kurmak için, "Onar" da yapabilirsin. Verilerin kalır. ;) Problem büyük olasılıkla sistem dosyalarından birinin veya birkaçının silinmesinden. (Eğer güvenli kipte de açamıyorsan.)

Güvenli kipte açılıyorsa:
Başlat -> Çalıştır
msconfig'e gir.
Başlangıç'taki sistemle alakalı olmayan herşeyi devredışı bırak.

XP CDsini takıp CDden boot et zaten sana diyor XP'yi onarmak için şu tuşa basın diye.. Ona basacaksın, XP verilerini silmeyecek / biçimlendirme yapmayacak. Sadece XP sistem dosyalarını yenileyecek. ;)

XP CDsini takıp CDden boot et zaten sana diyor XP'yi onarmak için şu tuşa basın diye.. Ona basacaksın, XP verilerini silmeyecek / biçimlendirme yapmayacak. Sadece XP sistem dosyalarını yenileyecek. ;)

deniyorum bakalım

şimdi de yönetici parolası istiyo şifreyi yazdım geçersiz diyo

Senin kullanıcı hesabın mı şifre istior XPde? Anlamadım ne demek istediğini.

Arkadaşım sen Onar yaptın mı?

Ve şifreyi oturum açmak için kullanıcı adını tıkladığında mı istiyor?

Ekran aynen şöyle:

Microsoft Windows Xp (TM) Kurtarma Konsolu:

Kurtarma Konsolu, sistem onarımı ve kurtarma işlevi sağlar.

Kurtarma Konsolundan çıkıp bilgisayarı yeniden başlatmak için EXIT yazın.

1: C\WINDOWS

Hangi windows yuklemesinde oturum açmak istiyorsunuz.
(İptal etmek için enter a basın) 1
Yönetici parolası yazın.

-----------------------------------------------------------------------------------------

1 e basıp enter yaptım ondan sora sordu yonetici parolasını

Senin Administrator hesabının şifresi mi var :S

O zaman başLarken F8 yapıp Ağ DestekLi GüvenLi ModLa girmeyi denermisin 1

benzer bir sorun bende de var ama onemli olmayan bir sorun,
servislerden veya msconfig uzerinden bir komut kapandigi icin olusuyor, sorun cikarmiyor meraketmene gerek yok

denetim masasi uzerinden kullanici hesaplari ozelliklerinden "kullanici bu bilg. kullanmak icin bir parola girmelidir" secenegindeki isareti kaldir sorunun cozulecektir,

sorun onarim esnasinda bu birimin klasik duruma gelmesidir...

kardesim bendeki de korsan xp ama isletim sistemini yapan adamlar icersinede 2. bir user account programi koymuslar ben bu sekilde hallettim,

dedigim gibi "kullanici hesaplarina girdikten sonra ozellikler den halledebilirsin",

olmadi "yeni bir hesap olusturarak" bu sorundan da kurtulabilirsin,
tabi diger kullanicilari silmek istediginde tam manasiyla silinmeyecektir, sorunun koklu cozumu format veya sistem geri yuklemedir,
sistem geri yuklemeyi tavsiye ederim,

ve onarici olarak tuneup utilities kullan

kolay gelsin

eğer arkadaşın dediklerinden format hariç yapamadıysan demin bahsettiğin Admin şifresi bölümünden devam etmek istiyorsan
Bilgisayarda Administrator kullanıcı adı ile girebiliyor musun? ve senin bilgisayarın mı?

pc açılırken F8 e bas pc yi komut sistemiyle güvenli modda aç karşına gelen dos komut penceresine bu komutu yaz (%systemroot%\system32\restore\rstrui.exe) entere bas sistem geri yükleme açılacak sistemini bi önceki kayıt noktasına geri döndürürsen sorunun çözülür...

Geri