Bilgisayarı 24 Saat Açık Bırakmak?

JoNeRR*

L![se]L!
Reaction score
0
GözlerimiN gözLerine değiDiği her aN akLımda.. Olu
Beyler bu aralar bayağı download yapıyorum.Bilgisayarda haliyle 24 saate yakın bir süre açık kalıyor.
Bunun bilgisayara bir zararı olur mu?
Bazen 2 gün falanda açık kaldığı oluyor.Genelde günde 20 saat açık 4 saat falan kapalı tutuyorum.Bazı arkadaşlar zararlı olacağını söylüyor.
Sizce zararlımıdır?

islem yapmayacagi sürelerde ACIK birakildigi takdirde Tüketecegi enerji KAYIP olarak düsünülürse Genel olarak kapatilmasindan yanayim, lakin fan sürekli Islemciyle kasayi sogutmakla mesgul olursa iste orada Tasarruf Modu perfonmansina uyarlamak donanimlar ve bilgisayar genel performansi acisindan Kapatmak en iyisi,,

fanların falan iyiyse fazla sorun olmaz olmaz derken şimdilik olmaz. uzun vadede illaki yıpranıyor ortalama 10 yıl kullanacagın donanımlar bu şekilde kullanırsan 3 - 5 yıl sonra teklemeye başlar yazıktır arasıra kapat soğusun bari

Benimde 3-4 Gün Açık Kaldığı OLuyor Pek Sorun Olmuyor Ama 2 Haftada Bir Format Atıyorum ;)

ya bak kardeş fanlarla alakası yok ramların dayanıklıysa açık kalsın çünkü ön bellek işlemi yapıyor hdd hep çalıştığı için 24 saat ısınır bi süre sonra teklemeye başlayabilir dinlendirme işe yaramaz sen az ve öz kullan

bende geceleri açık bırakıyorum ama sabahleyin mause kitlenmiş oluyor bir önerisi olan varmı

Geri