beyler pc acılmıyo böyle bi hata alıyorum bilgisi olan varmı

1.Klavyenin ps2 uçu bozulmuş olabilir, kasanın arkasına bak klavyeye taktıgın yere yuvasındakı teller kopmusmu veya kayma oynama varmı diye
2. hdd problem olabilir ( f1 bastıkdan sonra işlem yapmıyorsa buyuk ıhtımal yanmısda olabilir. )
3. ram yuvasını değiştirmeyi dene.,
4. bios pilini cıkarıp 5-10dk bekledikden sonra tekrar tak.

spook söylemiş tüm olasılıkları... evet kesinliikle donanım arızası gibi duruyor... Kuvvetli bir tahmin yapsaydım sanırım hdd arızasi.... kolayı var hdd'yi sök eğer yine hata raporu alırsan o zaman sorun ramlerdedir .. yok almazsan o zaman hdd'ye çelikten bir şarkı eşliğinde veda edebilirsin.. güle güle yavrum güle güle ...

Floppy

Merhabalar F2 Tuşuna basarak floppy 'i disable hale getirirseniz bir daha bu problemi yaşamayacaksınız.

Saygılarımla.

bu yazı geldikten sonra reset atıyorum ama ekran bir daha gelmiyo yarım saat sonra tekrar actımda geliyo reset attıktan sonra ekranın yanı sıra klavyenin falanda ışıgı yanmıyo ille 1 saat yarım saat beklemek gerekiyo :S

Power Spply (PSU) da yanmış olabilir, tam olarak şöyle sorunlar yaşadın mı ;
PC' de kitlenme-donma açılışta monitore ekranı vermeme, kendi kendini resetleme vb sorunlar yaşıyon mu?
eğer böyle şeyler yaşıyorsan ; kasanı sök işlemcinin fanını temizle, eğer işlemci jeli iyice üstünde kalmamış ise jel sür bu tür sorunlar zamanla böyle ufak hatalardan dolayı dogabilir.

Teknik Servise götürün derim. Çünkü olasılık ve yapılanlara bakılırsa uzaktan yardım yetersiz gibi

aynen teknik servise götürmen gerekicek büyük ihtimal hdd, olmazsa anakart, ram gitmiş olabilir.

sorun işlemci fanında büyük ihtimal sabitleyemiyom bacakalrı falan kırılmıştı hep jel yok diş macunu sürüyom :DDDDD bi fan siparişi vericem olmadı

sorun banada işlemci fanında gibi geliyo fanın bacakları kırıldı pek sabitlenmiyo macun olamdı icin diş macunu kullanıyodum olmadı bi fan siparişi vericem :S

işlemci fanında sorun olsa bilgisayarı açmamazlık yapmaz ısınmaya başladığında belli bir sıcaklığı aşınca anında bilgisayarı kapatır.

işlemci fanında sorun olsa bilgisayarı açmamazlık yapmaz ısınmaya başladığında belli bir sıcaklığı aşınca anında bilgisayarı kapatır.

katılıyorum, sorun tamamen anakart,hdd,ram vs ana parcalarda fanlık bir problem yok.

sorun banada işlemci fanında gibi geliyo fanın bacakları kırıldı pek sabitlenmiyo macun olamdı icin diş macunu kullanıyodum olmadı bi fan siparişi vericem :S

Şaka yapıyorsun diş macunu konusunde değil mi??? Lütfen şaka yaptığını söyle....
..
..

yoo gayet ciddiyim 2-3 senedir kullanıyom :)))

O zaman o bilgisayar 2 sene yinede iyi dayanmış .. Allahtan gaza gelip daha sağlam olsun diye cam macunu kullanmadın ....
..
.. Bu fikri nerden buldun?? Kim söyledi diş macunu kullan diye??? Bak arkadaş termal macunlar ısıyı iletmek için üretilmiştir...Hatta bu tür macunlar kendi arasında bile kalite kalitedir...Gümüş katkılı olanları vardır ve daha pahallıdır... Diş macunu içindeki kimyasalların böyle bir özelliği varmı yokmu bilmiyorum ama eğer böyle birşey olsaydı inan teknik servisler ipana kokardı....Bence makinanın sorunu anlaşıldı ... Tahminimce sorun eriyip kısa devreye sebep olan diş macunu veya aşırı ısınmadan dolayı zarar gören I/O... Muhtemelen anakart gitti.. Bacakları tutmayan cpu fan takıp çalıştırmak ve diş macunu sürmek şöyle dursun.. Milllet makinayı soğutmak için ne yapacağını şaşırmış durumda...Su soğutmamı kullanan desen azot kullanmı desen rengarenk piyasa.... Sen yüksek ısıdan bence anakarta zarar verdin veya dediğim gibi kısa devre sorunu var...
Çözüm : Anlıyorsan diyecem ama diş macunu olayı anlamadığını gösteriyor... O halde doğru teknik servise.

Geri