like_coton
New member
malzemler: bir kilo un,
bir miktar ılık su,
maya,
bir tutam tuz,
sıvı yağ.
içi için: peynir (ya da patates ya da ne istiyorsanız )
maydanoz,
pul biber,
kara biber.
hamurun ve için yapılışı: Öncelikle unu derin bir kabın içe dökün içne mayayı tuzu ilave edin ve suyuda ekleyerek yoğurmaya başlayın (eldiveni unutmayın) iyiyice yoğurun kıvamını alınca üstüne temiz bir bez yada kağıt havlu kapatın hamuru bi kenara alın ve içini yapmaya başlayın peyniri bi çatal yardımı ile ezin içine kara biberi,pul biberi, ince kıydığını maydanozu ve son olarakta bir tutuam tuzu ilave edin iyice karıştırın.
sıra geldi esas konuya: hamuru tezgaha dökün biraz yoğurun ve küçük parçalara ayırın sonra bu parçaları yumak yapın, ardında bu yumaklar oklava ile küçük küçük (yaklaşık 10 cm dir.) açın ve sıvı yağ ile yağlayın açtığınız ve ağladığını küçük yufkayı büyük bir tabağın içine koyun ardından bu işlemi bütün yumkalara yapın biraz bekleyin daha sonra dinlene küçük yufkaları büyük bi tezgahta elinizle açın (yanlarında çekerek açıcaksınız) yeterince açtığını yufkanın içe bi tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edin yaptığınız içten eşit miktarda heryerine dökün sonra bu tufkayı elinizle rulo haline getirin ve kıvırdığını yufkayı yuvarlak olcak şekilde tepsinin ortasından başlayarak yerleştirin tepsi dolunca bir miktar sıvı yağı ve bir miktar yoğurdu iyice çırpıp böreğinizin üsütne sürün ve fırına verin yaklaşık 45 dk pişen böreğinizi fırından alın kesin ve ılık servis yapın .
AFİYET OLSUN.......
bir miktar ılık su,
maya,
bir tutam tuz,
sıvı yağ.
içi için: peynir (ya da patates ya da ne istiyorsanız )
maydanoz,
pul biber,
kara biber.
hamurun ve için yapılışı: Öncelikle unu derin bir kabın içe dökün içne mayayı tuzu ilave edin ve suyuda ekleyerek yoğurmaya başlayın (eldiveni unutmayın) iyiyice yoğurun kıvamını alınca üstüne temiz bir bez yada kağıt havlu kapatın hamuru bi kenara alın ve içini yapmaya başlayın peyniri bi çatal yardımı ile ezin içine kara biberi,pul biberi, ince kıydığını maydanozu ve son olarakta bir tutuam tuzu ilave edin iyice karıştırın.
sıra geldi esas konuya: hamuru tezgaha dökün biraz yoğurun ve küçük parçalara ayırın sonra bu parçaları yumak yapın, ardında bu yumaklar oklava ile küçük küçük (yaklaşık 10 cm dir.) açın ve sıvı yağ ile yağlayın açtığınız ve ağladığını küçük yufkayı büyük bir tabağın içine koyun ardından bu işlemi bütün yumkalara yapın biraz bekleyin daha sonra dinlene küçük yufkaları büyük bi tezgahta elinizle açın (yanlarında çekerek açıcaksınız) yeterince açtığını yufkanın içe bi tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edin yaptığınız içten eşit miktarda heryerine dökün sonra bu tufkayı elinizle rulo haline getirin ve kıvırdığını yufkayı yuvarlak olcak şekilde tepsinin ortasından başlayarak yerleştirin tepsi dolunca bir miktar sıvı yağı ve bir miktar yoğurdu iyice çırpıp böreğinizin üsütne sürün ve fırına verin yaklaşık 45 dk pişen böreğinizi fırından alın kesin ve ılık servis yapın .
AFİYET OLSUN.......