Benimde yardıma ihtiyacım var =)

Zeytin

Zeytin&Limon
Reaction score
0
Buraya baslık acacagım hic aklıma gelmezdi aslında ama fikir alısverisinde bulunalım..
Elimde eski model hp compaq nx9010 model bir laptop var..
Format attıktan sonra windows kurulumunda mavi ekran alıyorum
ram degistirdim harddisk degistirdim cd degistirdim degisen birsey yok
linux surumlerini rahatca kurabiliyorum ama is windows a gelince kurmuyor meret
sp2 li windows kurmayı deniyorum vistayı zorla kurdu ama agır kalıyor
sizce nereyi atlıyorum ben varmı fikir sahibi?

Eğer 1 den cok hdd kullanıyorsan bu sorun yaşanabiliyor ama kullanmıyorsan ve daha önce sağlam windows çalışmış ise bad sector vardır.
RAM ve harddisk değiştirerek denediysen ki onlarda sorun olmadığını kabul ederek şunu da söyleyebilirim; bir ihtimal power supply sorunudur bir diğeri ise driver çakışması olabilir

tunyukuk ilgin icin sagol bad sector aklıma geldi ama daha sıfır hdd ve kurulum yapmıyor psu olacagını sanmıyorum laptoptayım =)
hep ram diye irdeledim ama onuda degistirince cozum kalmadı.. donanımlardan onboard calısan hepsini kurulum esnasında kapatıyorum ama nafile..
linuxta birsey dikkatimi cekti simdi benim diger taraf doluydu hdd de ve o kısım mount edilemiyor yani sanki dosya sistemi cokmus gibi tabi chkdsk yapınca duzelecek bunu biliyorum hic olmadı force kullanıcam linux altından erisebilicem klasorume.. ama neden bu mavi ekran kafayı yicem denemedigim sey kaldımı acaba diye dusunuyorum artık..

power supply veya motherboard sorunu olabilir o zaman.
Güç düşüktür belkide.
Bir başka ihtimal de mavi ekranı aygıt yüklemesi aşamasında veriyorsa ses,ethernet vb kart girişlerinde de sorun olabilir.
BIOS dan disable edip deneyebilirsin :victory

bakalım tekrar kuruyorum mavi ekranın verdigi hata kodunu arayayım birde o sekilde goruselim
daha once kurmustu modifiye xp begenmedim format attım sonuc bu =)

kardeş makinanın cpu fanını kontrol ettinmi fazla ısındığı zaman yapabilir.fan dönse bile soğutucusuyla araya kıldı tüydü gibi şeyler cpu nun soğumasını engelliyor bi kontrol et derim.
nirde bataryayı çıkartıp sadece adaptör takılıyken kurmayı deneyebilirsin.kolay gelsin.

tesekkurler sonunda hallettim olayı =)
hepsini denemistim soylediklerinizin ama sorunun aslında cok basit oldugunu sonradan farkettim
linux altında formatlayıp xp altında kurulum yapılınca sorun kalmıyor =)
ilgilenen herkese tesekkurler

Geri