ѕσηυη¢υ
кιℓℓ ƒσя &#
- Reaction score
- 0
Partiye, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve bazı futbolcular katılırken, futbolcular basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milli futbolcu Colin Kazım Richards, EURO 2008'e işlerinin zor olduğunu, ancak Portekiz ile gruptan çıkacaklarına inandığıını söyledi. Milli futbolcu, kendisinin kadroya çağrılmasının sürpriz olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.
Colin Kazım, "Kadroya çağrılmak benim için sürpriz değildi. Takım arkadaşlarım için de sürpriz olmadı. Fenerbahçe ile ligde ve Avrupa'da iyi maçlar çıkardım. Aynı şekilde takım arkadaşlarım Gökhan, Semih, Volkan ve Marco hepimiz iyi maçlar çıkardık ve buraya seçildik. Turnuvaya gelince zorlu bir grubumuz var. Portekiz çok iyi bir takım. Ev sahibi İsviçre ve yine bir turnuva takımı olan Çek Cumhuriyeti ile oynuyoruz. Bence Portekiz ile gruptan çıkarız. Öyle umuyorum, ama bizim için zor maçlar olacak" dedi.
Colin, "Hangi pozisyonda daha rahat oynuyorsun" sorusuna ise, "Alex gibi ikili forvetin arkasında oynamak istiyorum. Ama Fenerbahçe'de o pozisyonda Alex oynuyor. Orada çok da başarılı. Sağ kanatta oynamaktan da keyif alıyorum. Ama milli takımda nerede oynayacağıma hocam karar verecek. Sonuç olarak burada bulunmaktan dolayı çok onurlu ve gururluyum" yanıtını verdi.
Colin son olarak, Fenerbahçe'den takım arakadaşı Mateja Kezman'a da destek çıktı. Colin, "Forvetleri gol atamayınca eleştirmek kolaydır. Ama forvet top alamayınca bir şey yapamaz. Sivas maçında, sonradan girmesine rağmen iki güzel gol attı. Kaleciler için de aynı şey geçerli. Bu iki pozisyonda oynayan oyuncuları eleştirmek çok kolaydır" ifadelerini kullandı.
Kaleci Rüştü Reçber, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kendilerine yönelik beklentinin çok yüksek olduğunu ve bunun da farkında olduklarını söyledi.
Reçber, Türk Milli Takımı'nın çok büyük başarılar kazanabileceğine inandığını belirterek, "Zorlu bir gruptayız. Ancak bu tür şampiyonalarda tüm takımlar aynı seviyededir. Bu gruptan çıkmak istiyoruz. Özellikle de finale kalmayı istiyoruz. Bu inanç bizde var. Artık sahada oynayınca büyüksünüz. Bu tür şampiyonalara gitmek çok zor, biz bunu başardık. Zor bir dönem geçirdik. Hocamız ve futbolcular bunu başardı. Gruptan çıkmak istiyoruz, çıktıktan sonra her şeyin daha rahat olacağına inanıyoruz. İnancımız var, yeter ki biz beklenen futbolu oynayalım. Türk halkının desteği ve dualarıyla başarılı olmak istiyoruz" diye konuştu.
Mangal partisine katılan futbolculardan Ayhan Akman da hedeflerinin önce gruptan çıkıp, ardından da final oynamak olduğunu söyledi. Akman, Türk Milli Takımı'nın zorlu bir grupta mücadele edeceğini belirterek, "Biz iyi bir ekibiz. Grupta önce iyi başlamalıyız. Yani Portekiz maçı bizim açımızdan çok önemli" diye konuştu.
Emre Aşık ise, gruptan çıkıp, iyi bir netice elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.
SAĞ AYAĞINDAN SAKATLIĞI BULUNAN GÖKHAN GÖNÜL'ÜN TEDAVİSİNE BAŞLANDI
Bu arada A Milli Takım'ın EURO 2008'deki umutlarından olan Gökhan Gönül, sağ ayak tarak kemiğindeki ödem sebebiyle takımdan yaklaşık 2 hafta ayrı kalacak. Gökhan'ıın ligde son oynanan maçlarda ayğında ödem bulunduğu ve Trabzonspor maçından sonra bu ödemin arttığı belirtildi. Başarılı kanat oyuncusununu çekilen MR'ının ardından tedavisine hemen başlandı.
DHA