Benim ülkem 'yalnız' falan değil

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
09112009093709.jpg

Bu ülke; kendi içine kapanacak, dünya ile iletişimini sınırlayacak ve bundan mazoşist bir zevk alacak bir ülke değil....

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan Cannes'da ödül aldığı zaman, 'Bu ödülü yalnız ve güzel ülkeme adıyorum' demişti.

Şimdi Manga grubu da Avrupa'da halk oyuyla aldığı bir ödülü 'yalnız ve güzel ülkesine' adamış.

Bu 'yalnız' ülke neresi çok merak ediyorum?

Kuzey Irak Türkiye'nin ağzının içine bakıyor... Suriye ile sınırları açtık... Ermenistan ile açmaya çalışıyoruz... İran Türkiye ile işbirliği arıyor... Amerikan Başkanı Türkiye'yi ziyaret ediyor... Pakistan desteğimizi istiyor... Avrupa müzakerelere devam ediyor...

Bölgesinde de dünyada da 'benim güzel ülkem'in etrafı, ona ihtiyaç duyan, onunla işbirliği yapmak isteyenlerle dolu...

Ama bu içe kapanmacı, depresif, problemli aydın/sanatçı tutumundan kurtulamıyoruz bir türlü.

Kardeşim sana ödülü veren Cannes...

Ötekine ödülü veren Avrupa'nın halk jürisi...

Sen de hâlâ kendi halkına dönüp, 'yalnız ülkem' palavrası anlatmaya devam ediyorsun.

Hadi laf ilk kez edildiği zaman, içi boş, kli...

Devami...

sakın alınma!

yanlız ülkem derken ,insanlarımız yanlız demek istemiş olabilirler.burası türkiye derken ,bu cümleden bile bu fikrin doğrulunu kanıtlıyor bence. 'yanlız ülkem'

tarih boyunca barışı bırak (savaşta bile) ülkeler hiçbir zaman yanlız kalmamıştır.ama insanlar kendilerini kapanda hissetmişlerdir

Geri