admiral
New member
- Reaction score
- 0
F.BAHÇE’NİN Kadıköy’deki Vaslui, Süper Kupa’da da G.Saray ile oynadığı maçların ardından hakkında Emre Belözoğlu’nun yerini dolduramadığı yorumları yapılan Mehmet Topal essizliğini bozdu. Valencia’dan F.Bahçe’ye transfer olan Mehmet, Milli Takım’ın Avusturya kampında eleştirilere yanıt verdi:
“EMRE ile beni kıyaslayanlar futboldan anlamıyor. Emre ağabeyin futbol kişiliği, sahadaki futbol karakteri, oynadığı oyun tamamen farklı. Ben defansif oyuncuyum, Emre ağabey ofansif. Böyle bir kıyaslama yapıldığında hem şaşırdım hem üzüldüm. Bunu yapanların futbol bilgisinden şüphe ederim. Çok ayrı özelliklerimiz var. Emre ağabey ile Milli Takım’da da birlikte oynuyorduk. O ofansif ben de defansif oynamıştım. İkimizin futbol yapısı çok farklı.
VALENCIA’DA hocamız benimle bir toplantı yaptı. ‘İlk 4-5 maç rahat ol. Ne olursa olsun arkandayız kötü de oynasan, iyi de oynasan 4-5 maç sen oynayacaksın. Uyum sürecini atlatmana yardımcı olacağız’ dedi. Ama biz millet olarak sabırsızız. Türk futbolcularının arkasında durmamız lazım.
İSPANYOLLAR oyuncularına sahip çıkıyor. Kötü de olsa iyi de olsa fazla eleştiri olmuyor. Ben de bunlara alışkın bir insanım. İlk 1-2 maç herkes sizden çok şey bekleyebilir. Uyum sorununu atlattıktan sonra hem yeni transferler hem de takım üst düzeye çıkacaktır.
ASLOLAN TAKTİK
BEN sahada hocamızın bana verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. Atak kesme görevi bana veriliyorsa onu yapıyorum. Atağa kalkarsam bu kez açık veririz, takıma zararım olur. İnsanların ne dediğinden çok hocamızın verdiği taktikler ve onu yerine getirip getirmemem önemli.”
‘Başkandan iyi elektrik aldım’
“AZİZ başkanla statta tanıştım. F.Bahçe’ye çok büyük hizmetler veren bir insan. Kendisinden çok etkilendim. Görüşmemizde ‘Hayırlı olsun, inşallah seni camiamızda görmekten mutluluk duyacağız’ dedi. İyi bir elektrik aldım başkandan.
F.Bahçe’de arkadaşlık çok iyi. Bu benim için ilk plandadır. Takım arkadaşınızla kardeş gibi olursanız takıma başarı gelir. Çok sıcak bir ortam var ve umuyorum böyle devam eder.”
‘Şovmen değilim işime bakarım’
“Eleştiriler kişisel değil de takımsal olmalı. Önemli olan saygılı olmaları.”
KENDİMİ övmeyi sevmem. Konuşmaya gelirse çok konuşulacak şey var ama biz sahada konuşuyoruz. Türkiye’de gündemde olmak için şovmen olmanız lazım, tribünlere oynamanız lazım ama benim futbol karakterim buna müsait değil. Ben sahada işimle gündeme gelmek istiyorum.
İSPANYA’DA saygınlık ve övgü kazandım. İnsanların söyledikleri önemli ama doğru olan şeyleri doğru yapmaya çalışıyorum. İspanya’da futbolcuları eleştiren yazılar görmedim. Burada biraz daha farklı. Kişisel değil de takımsal eleştiriler yapılmalı. Önemli olan saygılı olmaları.
Yazının Devamı İçin