Beni Başı Açık Arkadaşlarım Kurtardı

bigheart

Banned
Reaction score
0

Beni Başı Açık Arkadaşlarım Kurtardı

Üniversiteye girerken saldırıya uğrayan türbanlı kız Nagihan Yılmaz, o an yaşadıklarını ve kendisini kurtaran başı açık arkadaşlarını anlattı.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türkiye Komünist Partisi üyesi bir grubun sözlü ve fiilî saldırısına uğrayan Nagihan Yılmaz, başı açık arkadaşlarının kendisini kurtardıktan sonra teselli ettiğini söyledi.

Özgürlük karşıtlarının 'üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmaması' yönünde başlattığı saldırgan eylemler devam ediyor. Özellikle Komünist Partili bazı gençlerin organize ettiği eylemlerde başörtülü öğrenciler, hakaret ve tacizlere maruz kalıyor. Bu olaylardan biri İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yaşandı. Üniversite içinde hiç tanımadığı insanların tacizine uğrayan 20 yaşındaki Nagihan Yılmaz'a yapılanlar, 1957 yılında Amerika'da zenci olduğu için üniversiteye alınmayan Elizabeth Eckford'un yaşadıklarını hatırlattı. Eckford da Yılmaz gibi okuluna girmeye çalışırken beyaz öğrencilerin tacizine uğramış ve yaşadıkları nedeniyle siyahî öğrencilerin mücadelesine sembol olmuştu. "Bana hakaret edenler, okulun öğrencileri değildi." diyen Yılmaz, yaşadıklarından sonra saatlerce ağlamış. Talihsiz öğrenciyi grubun elinden başı açık arkadaşları kurtarmış.

6 Şubat Çarşamba günü Aydın Üniversitesi'nde öğrenciler arasında yaşananlar, oluşturulmak istenen kaos ortamının en canlı örneğini gösteriyor. Aydın Üniversitesi'nin Beşyol'da bulunan Halit Aydın Kampüsü'nde başörtüsü takan öğrenciler, kimliği belirlenemeyen gençler tarafından yuhalanarak sözlü ve fiilî saldırıya uğramıştı. Normal günlerde kimlik kontrolünün ardından turnikelerden geçilerek girilen okula olay günü hiçbir arama yapılmadan dışarıdan ziyaretçi alındığı ortaya çıktı. Turnikelerin bozulması nedeniyle böyle bir uygulamanın yapıldığı belirtilirken, olay çıkartan gençlerin okulun öğrencisi olmadığı anlaşıldı.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=158219

olacağı buydu insanları birbirine düşürdüler özgürlük diye umarım dahada kötüye gitmez

türkiye iyi yerlere gitmiyor..bunun tek sorumlusuda kendini *** ilerici sanan bir avuç yobazdır..gerilimi onlar istiyor..ama bir avuç olduklarınıda iyi biliyorlar..bütün taşkınlıklarıda güçsüz olduklarının farkında olmalarından ileri geliyor..bunların kökeni belirsizdir...sebebi oldukları kaos ortamında kendileri boğulacak..tahriklere gelmeyelim..başörtülü ve savunmasız bir kıza tacizde bulunan ************ elbette ettiğini bulacak..

Irkçı beyazLardan bir farkı kaLmamış muhterem TKP LiLerin.........

Irkçı beyazLardan bir farkı kaLmamış muhterem TKP LiLerin.........

bu ............ insanlar ancak ne işe yaradıkları çıktı ortaya dinini yaşayan ikinci sınıf insan oldu kendilerini demokrat diye niteleyen örümcek kafalar görsünler ne yaptıklarını he bu anca izmir istanbul ankara v.s gibi ülkelerde olur anadolu da yapsınlar bakım noluyor

onlar nasıl bir özgürlük istiyosa biz öyle özgür olabiliriz yoksa olmaz....

Kendini laik,demokrat,cumhuriyetçi ve atatürkçü gösterip bu kavramların arkasına sığınarak geleneklerimize ve dinimize saldıran bu beyinsiz azınlık maşaları size sesleniyorum,aklınızı başınıza alın uyuyan dev ÜLKÜCÜ GENÇLİK,ÜLKÜCÜ HAREKET uyanmak üzere...Sonra faşist ve kafatasçı yakıştırmaları yapmayın...Aklınızı başınıza alın sonra gidecek kapı bulamazsınız,sizleri meydanlara salanlar o gün geldiğinde kapılarını yüzlerinize kapatırlar...ÇÜNKÜ SİZİNLE İŞLERİ BİTMİŞ OLUR...Bizden Söylemesi...

düşüncesinden dolayı hiçbir insana şerefsiz denemez..

yorumlar maksat ve saygı sınırlarını aşmamalı. bu herkes için eşit uygulanmalı..

Bu şekilde bir gerginliğin yaşanacağını herkes biliyordu ve yaşananlar bunu gösterdi. türban serbestisi (şu an için) ülkedeki toplumsal barışı sağlamak yerine ayrılıkları dahada derinleştirdi...

Umarım dahada derinleştirmez..

Forumda Türban Takmıyor diye dayak yiyenleri haber olarak verenlere , binbir türlü yalancı ve yalan haber yapmakla suçlayanlar , birer DemokRasi savunucu olmuş yine .
:durdurun
Gözlerim yaşarıyor ağlıcam bu hallerine .
:hhmanD

Yapılanlar her iki taraf içinde yanlıştır .
TKp'nin zaten kime hizmet ettiği açık ve nettir .
Bunlarla Türkiyeyi daha da germeye çalışıyorlar .
Bunların yanında olmamamız lazım .
Maksatlı hareketleri bile göremeyecek kadar kör olmuş toplumumuz artık .
Nerden ne bulsakta birbirimizi boğazlasak havasındalar .
Yazık olan Türkiye Cumhuriyetine oluyor .

EdiT :

Mersindeki şırangıLı sapıktan bahsediyorsun sanırım...
YapıLan inceLemede psikoLojik sorunLarı oLduğu için kadınLarı seçtiğini,
kendisinin bunu din adına yapmadığını en az sende benim kadar iyi biLiyorsun Lekecim ;)

Ben isim vermedim . Yapanlar var dedim .
Sende gayet iyi biliyorsun benim demek istediklerimi .

En basit örneği :
Başlık açıldığı sırada LaikÇi Zorbaların Yaptığı : idi Sonradan Rebel başlığ editledi ve Haber sitesindeki başlığı yaptı bu konuda.

Şimdi bu user büyük ihtimalle Türban konusunda Serbestlik ister . Ve Demokrasiyi savunur , özgürlük der vs der .
Ama attığı başlıkla Laiklik Düşmanı gibi algılanmasını ( gerçektende belki öyle ) ve ilke ve devrimlere karşı olduğunu gösterebilir .
Ama bu user kesinlikle bir özgürlükçüdür .
Bak ben bunları demek istiyorum .

En basit örnekle açılmadım . İstersen birkaç tane örnek veririm .

bence iki tarafta biraz altan alması lazım tek tarafla olmaz isteyen istediğini yapsın ama tartışma ortamı yaratmasın, mesela: "ben türbanlıyım namusluyum, sen türbansızsın dolayısıyla namussuzsun" çoğu tartışmada bundan çıkıyo. her iki tarafta birbini anlaması ve saygı duyması gerekir

çok kötüü günler bizi bekliyor.. allah sonumuzu hayra yorsunn.. yazık oluyor çook yazıkk.. güzel ülkemiz ve devletimiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor...

Forumda Türban Takmıyor diye dayak yiyenleri haber olarak verenlere , binbir türlü yalancı ve yalan haber yapmakla suçlayanlar , birer DemokRasi savunucu olmuş yine .

Mersindeki şırangıLı sapıktan bahsediyorsun sanırım...
YapıLan inceLemede psikoLojik sorunLarı oLduğu için kadınLarı seçtiğini,
kendisinin bunu din adına yapmadığını en az sende benim kadar iyi biLiyorsun Lekecim ;)

Kendini laik,demokrat,cumhuriyetçi ve atatürkçü gösterip bu kavramların arkasına sığınarak geleneklerimize ve dinimize saldıran bu beyinsiz azınlık maşaları size sesleniyorum,aklınızı başınıza alın uyuyan dev ÜLKÜCÜ GENÇLİK,ÜLKÜCÜ HAREKET uyanmak üzere...Sonra faşist ve kafatasçı yakıştırmaları yapmayın...Aklınızı başınıza alın sonra gidecek kapı bulamazsınız,sizleri meydanlara salanlar o gün geldiğinde kapılarını yüzlerinize kapatırlar...ÇÜNKÜ SİZİNLE İŞLERİ BİTMİŞ OLUR...Bizden Söylemesi...

düşüncesinden dolayı hiçbir insana şerefsiz denemez..

yorumlar maksat ve saygı sınırlarını aşmamalı. bu herkes için eşit uygulanmalı..

Bu şekilde bir gerginliğin yaşanacağını herkes biliyordu ve yaşananlar bunu gösterdi. türban serbestisi (şu an için) ülkedeki toplumsal barışı sağlamak yerine ayrılıkları dahada derinleştirdi...

Umarım dahada derinleştirmez..

:clap:clap Bravo katıLıyorum.. :clap:clap

Bu komünistler böyle yapmaya devam ederse.......onlara sessiz kalacak bir milliyetci-ülkücü genclik degil......karsılarında aynı dilden konusan bir ülkücü genclik olacagını dusunuyorum...bunun sonuda nereye gidecegi belli sanırım...

Bu komünistler böyle yapmaya devam ederse.......onlara sessiz kalacak bir milliyetci-ülkücü genclik degil......karsılarında aynı dilden konusan bir ülkücü genclik olacagını dusunuyorum...bunun sonuda nereye gidecegi belli sanırım...
Arkadaşım Gaza gelmiyelim-Getirmiyelim zaten yapılmak istenen de budur.tamam iki tane taraf var bu kaçınılmaz,ama birbirimize ağır ithamlarda bulunup çeşitli yaftalar takarsak anlaşmazlıkları iyice keskinleştirmiş oluruz,Ve ellerini ovuşturanların ekmeğine yağ süreriz.Zorbalığa karşı çıkmanın binbir türlü yolu var...

arkadaşlar gazetede gördüm bu provakasyonlar yapılırken bir bayanın resmini çekmişler her provakasyonda war ve her provakasyonda aynı tabelalar pankartlar war o bayanda sürekli baş rolde ( düzenşeyen kişi )
yorum sizin...

1 TKP'liler Atatürkçüleri Laikleri temsil etmiyor. Kendi Komünist Ateizmlerini temsil ediyor.

2 Belli ki türbanlı kızın biri provakasyon olsun diye türbanı ile girmek için zorlamış.

3 Aynı oranda provakatif Komünist partililer protesto etmiş. Eğer bu protesto slogan atmaktan ileri gittiyse yazıklar olsun. Bu ülkenin polisi yasası var. Türbanlı kız yasayı çüğniyorsa üniv güvenlik görevlilerinin müdahale etmesi lazım. birbirimize müdahale ettiğimiz için çatışma ortamı doğuyor.

4 O kızı o çatışma ve provakasyon ortamından da sıradan Atatürkçü gençlerin kaçırdığına inanıyorum.

Geri