Ben yargıya yargı demem! _____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Ben yargıya yargı demem!

Karacaoğlan egoizminin şiirde şekillenen gerçeğini yazıma başlık yaptım... “Ben güzele güzel demem-Güzel benim olmayınca...” (Karacaoğlan)
Günümüz cokerleri yargıda fırtına koparmaya başladılar...
CHP, bir zamanlar öve öve bitiremediği, herkesi bu bakımdan da “ordu düşmanı” ilan ettiği alışkanlığını terk etmiş...

Maksatlı mitinglerde “Ordu göreve” davetleri kabul görmeyince, övgü, yerini teessüre terkeyledi...
CHP, birinci ağızdan “polise güvenmiyoruz” anonsu yapmıştı...
Peki güvenecekleri, yani akredite edilecek kim kaldı?
Medya da eski kıvamını yitirdi...

“Ben yargıya yargı demem, yargı benim olmayınca...”
Evet, durum şimdi bu kertede...
Kendi seviyelerini kendileri belirleyen, tarafgir yargıdan şikâyetçi olan siyasetçiler ve yargı mensupları fena halde rahatsızlar.

İstediklerine bakar mısınız?
“Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ve diğer savcılar acilen görevden alınsınlar...”
Niçin diye sormaya gerek var mı?
Ağabeyleri, ustaları, yol göstericileri Onursal Sabih gözaltına alınmış...Paşalar gece vakti evleri basılarak gözaltına alınıyorlarmış...

YARSAV’ın, (Yargıçlar ve Savcılar kuruluşunun) cerbezeli başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, abus bir çehreyle siyasi iktidarı, Adalet Bakanı'nı hakaret seviyesinde eleştiriyor...

Adalet Bakanı Mehmed Ali Şahin, değerli bir hukukçu ve idarecidir... Sedefleri gibi idare-i maslahata tenezzül etmiyor, hukuk ne diyorsa onu uyguluyor... YARSAV hakkında şu benzetmesi son yılların en değerli işaretidir:
“YARSAV değil, YARSAP’tır onlar... Yani, Yargıçlar-Savcılar Partisi...”İtirazı olan var mı?

Ergenekon savcıları ve hakimleri değiştirilmeli ki; yerlerine bazı birtakım, sola eklemli, vatandaşa tepeden bakan, adaleti kılıç gibi kullanan, her zaman ihsas-ı rey’de bulunan savcılar ve hakimler gelsinler...
Şu tezata bakınız:
“Cumhurbaşkanı bile yargıya hesap verebilmeli” diyen YARSAP Başkanı Eminağaoğlu, eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun gözaltına alınmasını, yargılanmasını kabul etmiyor...

Yargı kendilerinin olursa adalet mekanizmasını tersine çevirecekler, “bizdendir” veya “bizden değildir” deme imkânı bulacaklar galiba...
Doğru mu?
Elbette doğru değil...
Savcı/hakim tarafsızlığını kaybederse, ülkenin mahfına sebebiyet verilir...
Hangi hakim, hangi savcı herhangi bir siyasetçiye yakın, diğerine uzak olursa adalet yara alır...
Sevdikleri mutlaka olacaktır...
Tabiî ki sevmedikleri, tasvip etmedikleri de olur...
Ancak;
Dürüst ve adil bir yargı mensubu sevdikleriyle sevmediklerini tartarken hile yaparsa, hissine mağlup olur, o hissini vereceği karara yansıtırsa tehlikelidir...

Doğrudur, gerektiği zaman Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, Bakanlar da, milletvekilleri de yargılanmalı... Geçmişteki “Yüksek Adalet Divanı” komedisine yargı derseniz kimse size itibar etmez...
Paşalar da yargılanmalı... YARSAP’çıların ‘yargılanmasın’ dedikleri, ismen belirttikleri MGK (Milli Güvenlik Kurulu) eski Genel Sekreteri Org. Tuncer Kılınç, “Ben Ergenekon diye bir şey duymadım” açıklaması yapıyor... Nasıl duymaz? Yaptığı görevle mukayese ederseniz “duymama” bir eksikliktir...
Sorunuz bakalım YARSAP mensupları ne diyecekler? Kurucuları arasında Sabih Kanadoğlu’nun da bulunduğu YARSAV/YARSAP’a güvenenler arasında Deniz Baykal var mıdır? Varsa gerekçesi nedir?

============
Sanık, sanık yakını kim varsa taarruzda,
Cıvıdı taş ve demir, kokma başladı tuzda,
Bu ne biçim bir ülke, gören hayrete düşer,
Azdı darbeseverler, darbeciler omuzda.

KAYNAKhttp://www.habervaktim.com/yazar/10694/ben_yargiya_yargi_demem.html

konu orda,,savcım orda,çete içerde,, sorgu bitsin, aklanana kapımız açık..bu millet yemez bu sulandırmaları artık.. chp elien yüzüne bulaştırdı kendine yazık etti. yarsavda savcılığı siyasete bulaştırdı.. ilk seçimde belediye meclisi alır artık chp den.

Anayasa mahkemesinin her kararindan sonra yargiya yargi demeyen akp miydi yoksa baskasi mi?

siyaseti biişeyler bulaştırma işinde akp nin eline kimse su dökemez.

dini siyasete bulaştırdı.

dindar cumhurbaşkanı (sanki öbürleri dinsizdi)

eğitime bulaştırdı

rektörlerin hepsi türbancı ve akp yanlısı

spora bulaştırdı

futbol federasyonu eski başkanı benim değil başbakanın arkadaşıydı

hukuka bulaştırdı.

ben bu davanın savcısıyım......daha çok göz altı olacak... bu işten neler çıktı daha da neler çıkacak....

daha sayayımmı

ya parti yandaşı olmak takım tutmak gibi birşey değildir. takım yensede yenilsede senin takımındıur. ama partin seni soyuyor, başkalarının hakkını gasp ediyorsa o artık senin partin değildir . bunu anlayın yeter

looupsed sakın çıkıp bana ben akp li değilim maslını anlatma. sakın

ANTİRTE!!!! sen istedin diye akp li olacak ta değilim partici olacakta değilim... benim partim yok..sana ispat derdimde yok.. her konuya akp boyutundan baktığınız için bikaç kişi varsınız bu şekilde olan,onun için sizlerin yorumlarını dikkate almıyorum bile..

çünkü her pis işin altına mazeret diye akp yi sunarak çamura çamur savaşı veriyorsunuz ..bu dava akp davası değil deniz feneri değil,tayyipin gemi davası değil..bu dava asrın darbeci çetecilerinin içeri tıkılma ve soruşturma davasıdır..

geçmişin karanlığına mum yakanlarA projektörle biz burdayız davasıdır...siz nerdesiniz????? konu bu...anladığına eminim .ama sulandırmaya devam tabii. sizin görevinizde bu..çünkü partici gözüyle bakıyorsunuz kardeş..üstüne kalkıp beni partici olamakla suçlandırmak ucuz siyasetin ta kendisidir. artık gerçeğe bir göz kırpışı kadar yakınız..sistem suçüstü oldu.. kral çıplak dendi..siz hala tek parti döneminde yaşıyorsunuz galiba.. el insaf diyorum başka söz yok...

bu ülkede yargı bağımsız diyenler, komedinin alasını yapmış olurlar.

ergenekon davası %30 doğru %70 siyasidir.

dalgaların çıkış zamanı hep tesadüfi olarak AKP'nin sıkıştığı zamana denk geliyor!!!! ne garip değilmi

AKP kapatılma davasında CHP aslan kesilmişti yargıya mudahele etmeyiz yargı bağımsızdır saygı duyarız diye naralar atıyordu demekki oda hikayeymiş.

CHP senin herşeyin mi hikaye ya neren gerçek..

Burda CHP sempatizanlarıda yazık savunacaz diye zor duruma düşüyolar bari o garibanları düşün düzgün hareket et falso verme..Zaten adamlar CHP den ufacık bi hayırlı haber alsalar yerlere göklere sığdıramıcaklar

bu ülkede yargı bağımsız diyenler, komedinin alasını yapmış olurlar.

ergenekon davası %30 doğru %70 siyasidir.

dalgaların çıkış zamanı hep tesadüfi olarak AKP'nin sıkıştığı zamana denk geliyor!!!! ne garip değilmi

Sence %30 azımsanacak bi oran mı bence değerlendirmeye değer .

ANTİRTE!!!! sen istedin diye akp li olacak ta değilim partici olacakta değilim... benim partim yok..sana ispat derdimde yok.. her konuya akp boyutundan baktığınız için bikaç kişi varsınız bu şekilde olan,onun için sizlerin yorumlarını dikkate almıyorum bile..

çünkü her pis işin altına mazeret diye akp yi sunarak çamura çamur savaşı veriyorsunuz ..bu dava akp davası değil deniz feneri değil,tayyipin gemi davası değil..bu dava asrın darbeci çetecilerinin içeri tıkılma ve soruşturma davasıdır..

geçmişin karanlığına mum yakanlarA projektörle biz burdayız davasıdır...siz nerdesiniz????? konu bu...anladığına eminim .ama sulandırmaya devam tabii. sizin görevinizde bu..çünkü partici gözüyle bakıyorsunuz kardeş..üstüne kalkıp beni partici olamakla suçlandırmak ucuz siyasetin ta kendisidir. artık gerçeğe bir göz kırpışı kadar yakınız..sistem suçüstü oldu.. kral çıplak dendi..siz hala tek parti döneminde yaşıyorsunuz galiba.. el insaf diyorum başka söz yok...

bizim nerde olduğumuz açık. anayasa nerdeyse biz ordayız. yani türkiye cumhuriyetinin tarafındayız. ama bazı kişilerin yeri, başkenti buralar değil. vaşington. başkanlarıda buş. biz neden bas bas bağırıyoruz ergenekon bu değil diye? ergenekon yada adı herneyse o örgütü çökertmek istiyorsanız ilk günden beri ben bir sade vatandaş oalrak biliyorum ki tansu-özer çiller, meral akşener, hanefi avcı, mehmet eymür, metmeh ağar, yeşil, necdet menzir, hayri kozakçıoğlu, sedat bucak ve bnunun gibi derin ilişkileri bilinen ve ancak bilindiği halde üzerine gidilmeyen insanları gözaltına alıp düzgünce sorgulamadınız zamn hiç bir yere varamassınız. çünkü içeri aldığınız adamlar örgütten bile olsa hiç bir şey yapabilecek çapta ve kuvvette adamalr değildir. perinçek, ilhan selçuk, kemal alemdaroğlu, yalçın küçük, kemal gürüz, sisi, duygu dikmenoğlu, sinan aygün ve bunu gibi insanları ve hatta bunlar gibi 10 kat adamı bir araya topla değil darbe yapmak darbeli matkap bile kullanamazlar. madem hükümet bu örgütün üstüne gitmek istiyor mehmet ağarın yargılanması için neden geçen dönem cevaz vermedi? neden ?
neden 2001 yılında gözaltına alınıp ergenekon hakkında ifadesi alınan ve bir dünya isim ve olay sayan tuncay güneyi serbest bırakıyor ve hatta yurt dışına çıkmasına izin veriyor. mit eski müsteşarı derin adam mehmet eymür nerde. türkiye cumhuriyeti devleti yeşil denen adamı 15 yıldır neden bulamıyor. bu kadar mı zavallı bir devletimiz var.

yoooookkk benim devletim o kadar zayıf değildir. istediği adamı istediği zamn bataklığa bile girmiş olsa çeker alır.

ee o zaman. demekki bu oalyda yanlış bir şeyler var. oda kurunun yanında bazı özel yaşalrın özellikle yakılmsıdır. biz işte buna karşı çıkıyoruz. yoksa emin ol böyle ergenekon gibi bir örgütün karşısında ilk önce biz dururuz değil ona dahil olmak.
ona karşı durkmakta anayasanın bize verdiği bir görevdir. ve gençliğe hitabede "dahili ve harici" diye söylemedimi atatürk yıllar önce.

bizim işi sulandırdığımız falan yok. zaten iş cıvık cıvık. şöyle bir şey olabilir mi?

örgüt kendi kendine bomba atıyor. ve örgüt üyelerinden birisini eski görevi bu ve bunun gibi örgütleri çıkarıp yakalamak. eee nasıl bir örgüt bu?

nasıl cumhuriyet gazetesi hem zanlı hem davacı oluyor.
nasıl aynı davada ibrahim şahinle sabih kandolunun ismi yan yana yazılıyor.

biz bu davayı emin ol çok objektif değerlendiriyoruz. sizde birazcık olsun objektif bakmaya çalışın. okudğununz gazetelerin uazdıklarına körü körüne inanmayın. çünkü türkiyede her çıkan habern en az bir yüzü daha vardır. bu bütün olaylar ve bütün gazeteler için aynıdır. sakın sizin okuduğunuz gazetelere çamur atıyorum zannetmeyin.

ama nolur biraz gözlerinizi ve kulaklarınız açarak ve biraz (yanlış anlmayın) saksıyı çalıştırarak bakın bu olaylara.

AKP kapatılma davasında CHP aslan kesilmişti yargıya mudahele etmeyiz yargı bağımsızdır saygı duyarız diye naralar atıyordu demekki oda hikayeymiş.

CHP senin herşeyin mi hikaye ya neren gerçek..

Burda CHP sempatizanlarıda yazık savunacaz diye zor duruma düşüyolar bari o garibanları düşün düzgün hareket et falso verme..Zaten adamlar CHP den ufacık bi hayırlı haber alsalar yerlere göklere sığdıramıcaklar

Sence %30 azımsanacak bi oran mı bence değerlendirmeye değer .

arkadaş başbakan bu davanın savcısı benim derken neye müdehale ediyordu acaba spora falan mı.... sen savcıyım dersen ve %70i suçsuz yere içeri atarsan biri de kalkar avukat olur o suçsuz %70i savunur... ama sen kalkar bu chp %30 savunuyor dersen ben senin tarafsızlığından şüphe ederim... zaten alıştınız her şeye iftira atıp kaçmaya....

Ergenekon davasnda yapılan haksız uygulamaları eleştirmek;suş işleyenleri desteklemek anlamına gelmiyor..hemen yaftayı yapıştırıyorsunuz...Deniz feneri davasında da aynı tutumu göremiyorum bu arkadaşlardan...Demekki suç işleyene göre değişiyor bu arkadaşlarca...

Kimin umurunda yeterki yatsın mezarda

Ne akıl , nede beyin kaldı başta

Hiç hayrete düşme ekmek fırında pişer.

Esas darbeciler zaten hergün huzurda.

arkadaş başbakan bu davanın savcısı benim derken neye müdehale ediyordu acaba spora falan mı.... sen savcıyım dersen ve %70i suçsuz yere içeri atarsan biri de kalkar avukat olur o suçsuz %70i savunur... ama sen kalkar bu chp %30 savunuyor dersen ben senin tarafsızlığından şüphe ederim... zaten alıştınız her şeye iftira atıp kaçmaya....

ama haklarını vermek lazım iftira atmak konusunda azımsanmıyacak derecede tecrübe kazandılar...

Gülüyorum sadece:durdurun

sen zaten herşeye gülüyorsun .başka bir fikir zikir yorum alameti içinde görmedimki seni. sen gül tabi.. fikri sabit olanın gülmekten başka neyi olurki.

Kimin umurunda yeterki yatsın mezarda

Ne akıl , nede beyin kaldı başta

Hiç hayrete düşme ekmek fırında pişer.

Esas darbeciler zaten hergün huzurda.

bu yazı VAKİT YAZARI ABDURRAHİM KARAKOÇ a aittir ve sizin ekibin adamalrına ithafendir.. sol ve kemalist kesime söylenmiştir.. onuda mı intihal yaptınız...pes..... alemdaroğlu çalar,gürüz çalar,, profluklar intihal ama bari siz burda yapmayın beyler..

Geri