Ben hic boyle sey gormedim, bi de siz baksaniz!!!

necronom07

New member
Reaction score
0
Arkadaslar daha once windows kurmayla ilgili oldugunu sandigim bir problemim wardi. kisaca windos kurun hd partition secme sayfasina geldigimde hata veriyordu ve cokmus windowsu yeniden kuramiyordum. dolayisiyla windiws acilmiyordu.
simdi sorunumun biraz daha farkli birsey oldugunu anladim.benim pc de NTFS formatli C: ve Fat32 formatli D: partitionlari war. windows cokmus olmasina ragmen ntfs destekli dos programlariyla heriki surucude bulunan tum verileri gorebiliyorum. bikac kurtarma programi ve bir flashbellek yardimiyla ihtiyacim olan dosyalari kurtardim ve simdi pc ye fdisk cekmeye calisiyorum. ancak fdiski ya da formati cektikten sonra mesela c ve d yi birlestirdigimde once hersey normal gozukuyor. sonra degisikliklerin uygulanmasi icin makinayi yeniden baslatin diyor. yeniden baslattigimda fdisk ve format cektigim bolumler sanki hicbir islem yapmamisim gibi geri geliyor. tum veriler de icinde. tabi windows sorunu da devam ediyor.
yani ozetle ben format ta ceksem, fdisk te ceksem tum partitionlar hicbir islem yapilmamis gibi silinmemis sekilde geri geliyor. herkes istemedigi halde verilerini kaybetme problemi yasarken, ben hicbirseyi silememe sorunu yasiyorum. bu arada kendi hd me birseyler kaydetmeye calistigimda olumsuz sonuc aliyorum. hicbirsey yukleyemiyorum ve yeni partition olusturamiyorum ( partition magic progrramiyla write error hatasi aliyorum) sizce simdi benim problemim nedir? daha once birinin fdisk cekip te herseyinin aynen geri geldigini hic duymamistim. duyan bilen warsa bi yardim etsin lutfen. 6 gundur ugrasiyorum daha makinada windowsw bile acamadim. simdiden tesekkurler...

sanırım bilgisayarında deepfreeze programı var bu yuzden yaptıgın hiç birşey işe yaramıyor sana tavsiyem bios pilini cıkar ki biosun sifirlansın daha sonra da hdd ni başka bir bilgisayarda formatla sorununun duzelmesi gerekecektir eger olmasssa cevap yaz

arkadasim oncelıkle yardimin icin saol. ancak benim makinada deepfreeze falan kurulu deil. hem o kurulu olsaydi bile ben eski dosyalari silemezdim ama yeni veri yazabilirdim harddiske. dedim ya hic boyle birsey gormedim. harrdiske hicbirsey yazamiyorum ama eski verilerin tumu sapasaglam duruyo. hicbisi anlamadim. bu durumda da benim bios pilini falan cikarmam birseye yaramicak sanirim. baska bi deyisle: bu olmadi baska bi cozum warmi :D ?

arkadaşım öncelikle bilgisayarı ilk açarken cdrom desteğiylemi açıorsun eğer öle bir sorun warsa bilgisayar hd den destek alamadığı için verileri kaydetmeyebilir.sen bir setup ayararından ona bir bak.ondan sonra tekrar sorun devam ederse başka çözüm yolları önerelim

tamam o zaman soyle soliim bu sitede de daha onceden verilen bir cd kullaniyorum bilgisayari acmak icin. hirens boot cd diye bir cd.sonra cdrom destegi ile baslatiyorum. yalniz ilk basta biosa girmek icin tusa bastigimiz ekranda cd suruculerimin yanisira harddiskin de tanindigini gorebiliyorum. daha sonra da cd nin icin icindeki programlari kullanabiliyorum. setup ayarlari derken eger biostan bahsediyorsan orada kurcalamadigim sey kalmadi. sadece sata ozelligini devre disi birakirsam makinaya bagli hdd sata oldugu icin hdd yi goremiyorum. diger durumlarda makina hdd yi zaten ilk actigimda taniyor. tavsiyen icin tesekkurler. eger aklina gelen baska bisi de varsa yazarsan sevinirim.

tesekkurler arkadasim oncelikle. yalniz ben win95 ten beri bilgisayar kullandigim icin fdisk nedir biliyorum :D ayrica en buyuk problemim de su an baska makinaya takamiyo olmam. bunun nedeni yakinlarimda hic masaustu bilgisayar yok. cevremde su anda erisebilecegim 11 tane bilgisayar var benimkinden farkli olarak. ancak hepsi ne yazikki laptop. hem dos based partition programlariyla cozum bulamadigim bir problem icin windowsun yeterli olacagini sanmiyorum. yine de bi deneyebilsem tam super olurdu ama :D neyse yinede tesekkurler tavsiyelerin icin...

hdd kin okumuyor. hdd yüzeyi çizili yada okuyucu kafa hdd ke temas etmiyor. yani ne yaparsan yap bütün bilgiler tekrar gelecek ve hiçbir şey değiştiremeyeceksin. hdd ki değiştirmen lazım kazım demir

maxtor firmasının bir yazılımı var MxBlst4W.iso olarak netten indirebiliyorsun ben biraz aradım ama bulamadım gecen sene indirmiştim ve birkac sefer kullandım harddiski mükemmel temizliyor bir bak istersen

hdd indeki dosya sistemin ntfs ise böyle problemler olabiliyo. tavsiyem bilgilerini

yedekledikten sonra format maxtor un sitesindeki programla format attıktan sonra

dosya sistemini fat32 yapman

arkadasım sana tavsiyem low level format at bence bu sorununu gıderecektır

low level formatı netten kolayca bulabılırsın yalnız hdd markasına gore ındıreceksın ve bu formatı dısketle atacaksın

arkadasım slm öncelikle forumda yeniyim bi yardımım dokunur die biraz bilgi vereyim işletim sistemini görebiliosan su komutu gir ama önce xp cd ni tak baslat calıstır SFC /SCANNOW BOZUK OLAN DOSYALARIN DÜZELECEKTİR SONRA Bİ RESTART AT VE XP CD Nİ TEKRAR TAK VİNDOVSUNU YÜKSELT YÜKSELTME BİTTİKTEN SONRA İSTEDİĞİN KADAR FDİSK ATABİLİRSİN SAYGILAR

Biosta virüs protect diye bi ayar var. bu ayar enable yapılmışsa HDD boot sektor ve indekse yazamaz.dolayısıyla format atamaz ve indeksi değiştiremezsin.Bu özellik boot sektöre yerleşen virüsler için geliştirilmiştir.bu ayarı disabled olarak değiştir veya biosu default ayarlara getirmeyi dene.Eğer sorun çözülmezse HDD ni çöpe doğru yollamaya bak ;)

Arkadaşım ntfs ve fat32 dosya sistemleri formata başladığın zaman birbirlerini görmez ve bu nedenle format işlemini gerçekleştiremezsin. Bunun için fat32 olan dosya sistemini ntfs ye çevir. NTFS dosya sistemini fat32 ye çevirmen sırasında veri kaybın olabilir. Bunun önüne geçebilmen için bu yolu önerdim. her iki dosya sistemi de ntfs olduğu zaman formatını kolayca yapabilirsin.
fat32 dosya sistemini ntfs ye çevirmek için =
cmd yi aç ya da bilgisayarı ms-dos başlangıç disketi ile aç. Ardından ntfs ye çevireceğin diske gir. Örneğin D diski, imleç D:> olduğu zaman
D:>CONVERT D: /FS:NTFS
işlem bu kadar.....
kolay gelsin

bence problemin hardiskin ile alakalı.yani kazım demir in söyledigi gibi hardiskin sorunlu.bunu anlamak için bi tane hardisk bagla pc ne baska bitane. onda işlem yapabiliyorsan sorunu anlamış olursun..yani ne ntfs ne de fat olması böle bi sorun olusturacagını sanmıyorum.tamamen donanımsal bence.etrafında pc yok demişssin o zmn parana kıyıp bitane yeni hd alacaksın.kolay gelsin...

arkadaslar adam herhangi bişe yazamıyorum diyor.
bunun fat yada ntfs olması neyi değiştirir.üstelik fat ile kursa ntfs kısmını goremez ama fat olan yere bilgi yazar.

arkadaşım merhaba bu surunlar arkadaşların dediğinden fazla farkı olmayacak ama şöyle özet geçeyim hd skinde bad sektörde oluşmuş olabilir sen cd rom desteğiyle kuru başla ve eğer hd kte bulunan bölümleri sil ve biçimlendir tek c olarak görsün oşekil kura devam et. kur bittikten sonra bölmek istiyorsan tek rar kur cd sinden bölebilirsin silmeden. eğer bu şekil olmazsa ancak hdski söküp başka bil bilgisayrada biçimlendirmen gerekecek.:utan

Geri