Ben De İstereeem :))

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Karara DTP'den farklı bir tepki geldi
30 Temmuz 2008 18:59

409020080722024425745.jpg

Biz De İsteriz

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti hakkındaki kapatma davasında verdiği karara kendisi hakkında da kapatma davası olan DTP'den farklı bir tepki geldi.

DTP GENEL BAŞKANI TÜRK: -''ANAYASA MAHKEMESİ DEMOKRASİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR SINAV VERDİ''

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararıyla ilgili olarak, ''Anayasa Mahkemesi demokrasi açısından önemli bir sınav verdi'' dedi.

Türk, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, iradesiyle parlamentoda grup oluşturmuş, hatta hükümet olmuş partilerin kapatılmasının, demokrasi açısından gerçekten büyük zararlar getiren bir noktaya taşındığını söyledi.

''Anayasa Mahkemesi demokrasi açısından önemli bir sınav verdi'' diyen Türk, şöyle devam etti:

''Toplumsal realiteyi, çağı ve değişimi gözününde tutan Anayasa Mahkemesi, önemli bir karar verdi. Tabii en önemlisi Sayın Başkanın yaptığı açıklamadır. Parti kapatılmalarına karşı olduğunu, değişimi, dönüşümü, çağdaş dünyayı gözününde tutarak Parlamentoya, siyasi partilere mesaj verdi ve gerçekten çağdaş değerleri içinde barındıran bir mantık açıklaması ve parti kapatılmasının sona erdirilmesini gözününde tutarak bir çağrısı oldu. Bence bu çok önemli.

Siyasilere düşen görev, gerçekten bugün Sayın Başkanın yaptığı açıklama doğrultusunda çağdaş dünyada, bütünleşmeyi sağlayacak hem anayasa hem siyasi partiler yasası hem de demokratik değerleri içinde barındıran bir mantığı, bir anlayışı öne çıkarmasıdır.''

DTP Genel Başkanı Türk, demokratik siyaset adına sevindiğini ifade ederek, ''Bu AKP'nin yanlışı yok anlamına gelmemelidir. Halkın iradesine sahip çıkma anlamında verilmiş bir karardır, hayırlı olsun'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Darısı başınıza'' şeklindeki sorusuna ise Ahmet Türk, ''Cana gelmesin, mala gelsin'' şeklinde esprili cevap verdi.

DTP Milletvekili Sırrı Sakık:

"Anayasa Mahkemesi bizim davamızda da hazine yardımı kararı versin. Biz tüm mal varlığımızı mahkemeye bağışlayacağız zaten."

AA-ANKA

Sizede bi kıyak yaparlar artık...

Demokrasi esneye esneye ne hallere geldi. Sana esneyeceğini sanmıyorum.

Rejime düşman olan partiler kapatılamaz.

akp nin ekürisi dtp de kapatılmayacaktır merak etmesinler...

Madem demokrasi,Cumhuriyeti yıkmaya çalışan,emperyalizme ülkeyi peşkeş çeken parti kapanmıyorsa,Ülkeyi bölmeye çalışan da kapatılmamalı.Hatta ve hatta ülkeyi daha rahat parçalayıp satabilmeleri için DTP de kaolisyon ortagı olmalı.

Kapatılsaydı Adalet yerını buldu denılcektı

Kapatılmadı peşkeş dendi,Bız ınsanlara ıyılık yaramıyor.

DTP kapatılmalı

bir tane dert yeter

Bu adam bir de Türk soyadını taşıyor ya ona çok sinir oluyorum . Kapatılmasınmış bak hele senin konuşmaya bile hakkın yok. Bunca insanı katletmişsiniz utanmadan hak arıyorsunuz. Hadi oradan başka kapıya !

HAYIR OLAMAZ

rejim düşmanı partilerin kapatılması demokrasiye aykırıdır.oy çok luğuna rağmen akp kapatılamadı 6 ya 5 bu nasıl demokrasi.hani oy çokluğuyla demokrasi oluyordu.

sayin turk. akp yi eve gotureceklermis sizde gitmek istermisiniz. ya ne sacma sapan bu politika.

64general sana katiliyorum kardes

Bu adam bir de Türk soyadını taşıyor ya ona çok sinir oluyorum . Kapatılmasınmış bak hele senin konuşmaya bile hakkın yok. Bunca insanı katletmişsiniz utanmadan hak arıyorsunuz. Hadi oradan başka kapıya !

Bir insan soyadına ancak bu kadar TERS olabilir.

Türk'ü ters çevir.

:clap

Yargıya SAygı Duyun DiyenLer Şimdi Neden 360 Derece DöndüLer AnLamı$ DeğiLim =)

Bu EmbesiLin Partisini de Umarım tez vakitte KapatırLar...

Madem demokrasi,Cumhuriyeti yıkmaya çalışan,emperyalizme ülkeyi peşkeş çeken parti kapanmıyorsa,Ülkeyi bölmeye çalışan da kapatılmamalı.Hatta ve hatta ülkeyi daha rahat parçalayıp satabilmeleri için DTP de kaolisyon ortagı olmalı.

tamam sonra türkü de cumhur başkanı seçsek olur dimi ...b.kunu çıkaracaz ya demokrasinin(gerçi zaten hiç demokratik olmadıkya)

çat diye kapatıcaklar bunları
söz konusu bölücülük olduğunda sağcısı da solcusu tereddüt etmez bu ülkede
şehit haberlerini duyduğunda içi sızlayan ne kadar mahkeme üyesi varsa kapatılsın der ve bu dalga biter bence, hatta dtp nin oy birliği ile kapatılması şaşırtıcı olmaz

şimdiki hallerinden mali yaptırıma razılar zaten
kapatılmaya da hazır olmaları gerekir

dtp kesinlikle kapatılmamalı.

Mademki rejime düşman olanlar başımızda durmaya devam ediyor o zaman dtp de kalmalı.
Hatta apo yakında tahliye olup erken seçime yetiştirilmeli.
Tv lere cıkıp beyler artık ben degiştim,eskisi gibi düşünmüyorum diyip parti bile kurabilir..

Burası Türkiye,bu tempoda gidersek 10 sene sonra bunları görebilirz...

Geri