belediye ekiplerine yardım

firades

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar belediye ekipleri bir çalışma yapıyor bir yolu kazıyorlar ve bir boru ile karşılaşıyorlar.Hani şu şebeke sularını dağıtan çelikten su boruları.Fakat plan ve proje olmadığı için suyun ne taraftan gelip ne tarafa gittiği bilinmiyor ve öğrenmeleri gerekiyor.Kırmadan delmeden nasıl öğrenebiliriz sizce.Boruları takip etmek gibi bir olanağımız yok.Yolun eğimi vs alakası yok.Tamamen mantık sorusu.
Saygılar

hadi bakam cevapları bekliyorum

hadi ama okadar da zor diil

ya amaçları suyun aktığı yönü bulacaklar...Bi deli taş atmış kuyuya diyelim...Sadece suyun aktığı yönü bulacaklar.Ok?

yok yaw sesinden nasıl anlaşılır.Her yerde aynı ses olur

Değil

evet füze mevzusunu tuttum ama değillllll

madem şebeke sularını dagıtıyo bu boru ,evler nerdeyse o yöne doğru gidiyo olabilir.tek mantık kurabileceğim cevap bu,ama cevabı bulamazsak sen bi zahmet yaz olurmu merakta bırakma

Ya her tarafta da ev olabilir elbet te ama bu şekilde bulamayız.yani kazı yapılan yerin dört bir yanı da ev olabilir.Bak bayramdan sonra yazayım cevabı.Tabi bulan olmazsa

Saygılar,

Cevabını ben söyleyeyim o zaman arkadaşlar. mum yakarız ve mumu borunun altına tutarız. ışığı hangi tarafa yöneliyorsa su o tarafa akıyor demektir.. :)

boruyu ısıtırız su yun akış yönüne göre ısı dağılacaktır

Geri