Beklenen İdamlar Gerçekleşti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firatay

>>>> ALESTA
Reaction score
0
Duceyl katliamı davasında Saddam Hüseyin ile birlikte ölüm cezasına mahkum edilen eski istihbarat şefi Barzan El Tıkriti ile eski başyargıç Avad El Bender de bu sabaha karşı idam edildi.

Savcı Münkit El Farun, Saddam Hüseyin’in üvey kardeşi ve eski istihbarat şefi Barzan El Tıkriti ile eski devrim mahkemeleri başyargıcı Avad El Bender’in cezalarının şafak sökmeden önce infaz edildiğini bildirdi.

İnfaz, Saddam Hüseyin’in idamından 16 gün sonra, devrik liderin idam edildiği Bağdat’taki Şii semti Kazimiye’de, Saddam Hüseyin döneminde rejim muhaliflerinin işkence gördüğü eski istihbarat binasında gerçekleştirildi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, infazın ertelenmesini istemiş, Irak hükümeti talebi reddetmişti.

148 Şii’nin öldürüldüğü Duceyl katliamıyla ilgili davada Saddam Hüseyin’le birlikte Tıkriti ve Bender de insanlığa karşı işledikleri suçlardan idam cezasına mahkum edilmişti.

Kaynak : NTV

insanlara zulüm eden tüm liderlerin bu şekilde ölmesi dileğiyle...!

mahal cok yanlis .. bende ölmelerini isterdim ama bunu irak halkinin istedigi bir sekilde ...

Saddam'ın yardımcıları El Tikriti ile Avad Hamid El Bender'in infazlarıyla ilgili bilgi veren hükümet sözcüsü Ali El Dabbah, Barzan İbrahim'in kafasının, TSİ 03.00'daki infaz işlemi sırasında koptuğunu söyledi.

El Dabbah, düzenlediği basın toplantısında, "Barzan'ın kafası, sık rastlanmayan bir şekilde, infaz sırasında vücudundan ayrıldı" dedi.

Dabbah, cesetlerin, defnedilmeleri için birkaç gün içinde ailelerine teslim edileceğini kaydetti

kaynak: haber7

adamların kafası kopmuş.Saddam Hüseyin in idamında böyle olacagı belliydi.

bu tarz idamlarda yanı yukardan bı aNda bırakılan ıdamlarda kafa kopması rastlanan bir durummuş..

kötü olmus yaf. ama her zaman diyorum arkadaslar, bu işi ırak halkı kendisi yapmalıydı abd diil

Çok yüksekten yapılan idamlarda olabiliyor böyle talihsiz şeyler.Gerçi hakettikleri ceza bu idi ama ABD nin egemenliği altındaki bir mahkemenin verdiği cezanın adaleti olmaz.Keşke o iradeyi kendileri gösterip saddamı ve şürekasını kendileri yargılayabilseydi.

osiris_cemo' Alıntı:
Çok yüksekten yapılan idamlarda olabiliyor böyle talihsiz şeyler.Gerçi hakettikleri ceza bu idi ama ABD nin egemenliği altındaki bir mahkemenin verdiği cezanın adaleti olmaz.Keşke o iradeyi kendileri gösterip saddamı ve şürekasını kendileri yargılayabilseydi.

olum bak hep benim yazcaklarımı yazıosun bana bi şey kalmıyo:)

kelimesi kelimesine osirise katılıyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri