Bedelli Askerlik Randevusu Yarın

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Bedelli randevusunun tarihi açıklandı

104320100301074306777.jpg

Bedelli askerliğin çıkarılması konusunda olumlu yaklaşım sergileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, talepleri Genelkurmay Başkanı Başbuğ'la görüşeceğini açıklamıştı. Randevu tarihi belli oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un haftalık olağan görüşmesi yarın yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, görüşme yarın saat 17.30'da gerçekleşecek.

İkili son günlerin önemli gündem maddesi olan bedelli askerlik konusunu görüşecek...

Bedelli randevusunun tarihi açıklandı haberi Güncel haberleri Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

'Bedelli'de kritik zirve yarın

'Bedelli'de kritik zirve yarın

Bedelli askerlik konusunda her şey Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı ile yapacağı görüşmeye bağlı. Genelkurmay uygulamaya bu kez karşı ancak iktidarın ısrarı halinde hem askeri hem de hükümeti tatmin edecek bir orta yol gündeme gelebilir.

Bedelli askerlik uygulamasına şimdiye kadar üç kez başvuruldu. Toplam 125 bin 834 kişi bu haktan yararlandı. 1987 yılında çıkarılan ilk uygulamada 18 bin 433, 1992'deki uygulamada 35 bin 11, 1999 yılında da 72 bin 290 kişi bedelli askerlik yaptı.

1999 yılındaki uygulamada kapsam geniş tutulduğu için başvuranların sayısı yüksek oldu. Burada amaç deprem yaralarının sarılmasına katkı için mümkün olan en yüksek mali katkıyı sağlamaktı. Daha öncekilerde sayının az olması yaş sınırının yüksek tutulması nedeniyle olmuştu.

Genelkurmay Başkanlığı yeni bir bedelli askerlik uygulamasına kesin olarak karşı çıkıyor. Orgeneral İlker Başbuğ, geçen yıl bu yöndeki bir soruya "yükümlü olarak gelecekler zaten ihtiyaçlarımızın altında, terörle mücadele eden bir ülkede, her gün şehitler veren bir ülkede parayla askerliği vatandaşımıza anlatamayız" yanıtını vermişti.
Haberin devamı ↓reklam

Ancak iktidarın ısrar etmesi durumunda herkesi tatmin edebilecek bir orta yol formülü de bulunabileceği belirtiliyor. Bu formüllerden biri yaş sınırını yüksek tutmak. Örneğin 1999'daki uygulamada 26 yaşından büyüklere bedelli hakkı tanındığı için başvuran sayısı fazla olmuştu.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN GÖRÜŞME YARIN
Uzmanlar bu kez yaş sınırının 30 ve üzeri belirlenmesi durumunda bedelli hakkından yararlanların daha az tutulabileceğini, böylece asker almada bir zaafiyet yaşanmayabileceğini belirtiyorlar.

Bedelin yüksek tutulması da bir başka seçenek olarak gösteriliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yarın saat 17.30’da yapacakları haftalık olağan görüşmede konuyu ele almaları bekleniyor.

'Bedelli'de kritik zirve yarın - Genel Bakış- ntvmsnbc.com

İşte adım adım bedelli askerlik

İşte adım adım bedelli askerlik

587025120760.jpg

Bedelli askerlik kararı nasıl çıkacak? İşte adım adım bedelli askerlik konusu. TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi yani bedelli konusundaki son sözü söyleyecek olan komisyonun üyesi Ak Parti Burdur Milletvekili Mehmet Alp, sabah.com.tr'ye açıkladı.

Bedelli askerlik konusu Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılacak çalışmalar sonucu ortaya çıkarılabilir. Ne çalışmasıdır bu? Türkiye'de ne kadar asker vardır, bedelli olursa bundan kaç kişi faydalanacaktır, bedelli askerler dışında geriye ne kadar asker kalacaktır, bu kalan asker sayısı yeterli midir değil midir bunlar hesaplanır ve ona göre bir karar verilir.

SON SÖZÜ TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU SÖYLEYECEK

Daha sonra tüm bu çalışmalar bizim komisyonumuza yani TBMM Milli Savunma Komisyonuna getirilir. Meclis Savunma Komisyonu her kararı oy birliği ile alır, muhtemel bir bedelli askerlik konusunu da oy birliği ile karara bağlar.

"BEDELLİ ASKERLİK KARARI ÇIKAR AMA…"

Benim şahsi görüşüm Türkiye'de zaten yurtdışında belli süre çalışan vatandaşlarımıza yönelik bedelli askerlik uygulaması var. Diğer yandan 35 yaşına kadar askerlik yapmamış, kaçmış veya çalışmadan yurtdışına gidip gelmiş vatandaşlar da var. Tüm bunların adaletli şekilde hesaplanmasından yanayım.
Şahsi fikrime göre böyle bir konu Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında bir takım çalışmalara tabi tutularak gündeme gelecektir, bence çıkar diye tahmin ediyorum. Çıkar ama ne zaman yürürlüğe girer orasını bilemem. Hemen olacak kanısında da değilim.

Sabah - İşte adım adım bedelli askerlik

Bakalım gelecek mi, gelecekse yaş sınırı olacak mı, olacaksa ne olacak :)

Bedelli hemen çıkmalıdır. İşi güücü olan binlerce insan şuan mağdur olmuş bir durum da

Geri