Beşiktaş'ta Kaya krizi!

by.erce

New member
Reaction score
0
117952.jpg

Beşiktaş'ta Kaya krizi!
Beşiktaş'ın alacaklarını 5 aydır ödemediği Kaya Peker, siyah-beyazlı kulüple bağlarını kopardı.Siyah-beyazlı takımın Türkiye ve ULEB Kupası'nda aldığı başarılı sonuçlarda büyük pay sahibi olan, ancak kulüp tarafından toplam 350 bin euroyu bulan alacakları 5 aydır ödenmeyen yıldız oyuncu, Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla prensipte anlaştı. Maddi sıkıntılara karşın takım olarak özveriyle oynamaya devam ettiklerini, ancak sorunun artık "yılan hikayesine" dönmesi nedeniyle içinden çıkılamaz bir hal aldığını belirten Kaya, "Başarıyı yakalamamız da sorunların çözümüne çare olamadı. Ortada bu kadar büyük hedefler varken, başarıya bu kadar yaklaşmışken, tek tarafın özverisi yeterli ve adil değil. Tabii ki kalmak isterdim. Ancak sorunların çözülebileceğini sanmıyorum. Umarım bir mucize olur" diye konuştu.

Dinamo Moskova'nın bonservisi için 750 bin euroyu gözden çıkardığı 28 yaşındaki Kaya, yeni kulübüyle 1,5 yıllığına söz kesti. Kaya, Beşiktaş son anda "dur" demezse, ULEB Kupası için transferin son günü olan bugün Rus kulübüyle sezon sonuna kadar 600 bin euro, gelecek yıl için ise 1 milyon euro olmak üzere 1,5 yıllık sözleşmeye imza atacak.

Beşiktaş Cola Turka Genel Menajeri Burak Bıyıktay, Dinamo Moskova'nın, teklifini doğrulayıp, tepki gösterdi. Bıyıktay, "Dinamo Moskova'nın sportmenlik dışı bir teklifte bulunduğu yönündeki mektubu FIBA ve ULEB'e gönderdik. Profesyonel hayatın içinde bu tarz teklifler olabilir, ama spor etiğine çok yakışmadığını düşünüyoruz. Biz hedefleri doğrultusunda ilerleyen bir takımız" dedi.

Kriz futbolu da vurdu
Basketbol takımındaki diğer yıldız oyuncuların da alacaklarını iki aydır tahsil edemedikleri öğrenilirken, yaşanan mali krizin sadece potayı değil futbolu da etkilediği ifade edildi. Siyah-beyazlı takımda top koşturan futbolcuların maç başı ücretlerinin uzun süredir ödenmediği belirtildi. Yabancı futbolcuların sözleşme gereği olan garanti paralarının da gecikmeli ödendiği kaydedildi.

bu olay rezaletin son perdesidir.kulübün iyi yönetilmediği ve maddi açıdan krize doğru sürüklendiği zaten bilinen bir gerçekti ama bu kriz kaya peker gibi bir adamın rusyaya kaçmasına sebep olabiliyorsa olayın ne kadar vahim olduğunu siz hesap edin

beşıktaş iicin buyuk kayıp:)

Sen elindeki kadrolara kazanmak yerine para yemeyi ve çimlerde kır gezintisi yapmayı benimsetirsen olacağı budur. Basketbolu vuran tek şey futboldur. Futbola akıtılan para basketbolda olsa dünya yıldızları bizden çıkardı.
Futbol takımına alınan Holosko için neler verildi kimler verildi..Kaya'nın alacaklarına bakın , futbol takımındakilere verilenlere bakın.. sonuç ortada...
ayrıca şunu da demeden edemeyeceğim. futbol oyunu paraya bakmıyor. oyuna , oyuncuya hırsa bakıyor. basketbol da öyle. yazık bunca verilen paralar..
Kaya haketti de alamadı ama ya diğerleri...
ben bu verilen paralara acıyorum artık... veremeyen şube sorumlularına da...

Geri