admiral
New member
- Reaction score
- 0
Beşiktaş'ın Slovak yıldızı Filip Holosko, TRTSpor'daki 'Futbol Ateşi' programında siyah beyazlıların gündemini değerlendirdi.
"Takım halinde hücum, takım halinde defans yapıyoruz"
Yeni sezonu değerlendiren Holosko, "Beşiktaş taraftarları bizden hep şampiyonkluk bekliyor. Bizde hep yukarılarda olmak istiyoruz. Yeni bir hocamız ve yeni bir oluşum olmasına rağmet takım oalrak gayet iyi yoldayız. İyi bir kaynaşma var ve arkadaşlığımız üst düzeyde. Bu yüzden başarı gelecektir. Hazırlıklarımızda güzel geçti ve ben bu sene başarının geleceğine inanıyorum. Bu sene takım halinde hücum, takım halinde defans yapıyoruz. 90 dakika mücadele ediyoruz." dedi.
Sezona iyi bir performans yaparak başladığını belirten Holosko, "Performansım bu sezon başı olmasına rağmen iyi gittiğini düşünüyorum. Takımdan ayrı çalıştığım dönemde hoca eşliğinde de iyi çalıştım ve daha da iyi olacağım. Yalnız başına idman yapmak çok zordu fakat takıma döneceğime ve onlarla beraber olacağıma inandım. Hocama bana şans verdiği için teşekkür ederim. Derbi maçta bende performansımla ona teşekkür ettiğimi düşünüyorum. Galatasaray maçndaki performası diğer maçlarda da gösterip taraftarımıza iyi bir Holosko izleteceğim. Kafam rahat olduğunda daha iyi bir oyun ortaya koyuyorum" dedi.
"Kaçırdığım pozisyonlar bazen performasımı da düşürebiliyor"
Kendisiyle ilgili zayıf yönleri de dile getiren Holosko, "Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum ve bazen yapamayınca performasım düşebiliyor. Maç içinde kaçırdığım pozisyonlardan sonra mümkün olduğunca kendimi yeni pozisyona hazırlamaya çalışıyorum. Maç içinde hangi oyuncu olursa olsun kaçırdığı bir pozisyon sonrası tribünlerden tepki görüyorsa o oyuncu kendini toparlanmakta zorlanabiliyor ve oyundan düşebiliyor. Ben gol atamadığım maçlarda dahi kendimi kötü hissediyorum takıma az katkı yaptığımı düşünüyorum" dedi.
Sakatlıkların kariyerini etkilediğini belirten Holosko, "Beşiktaş'a ilk transferim olduğunda herşey iyi giderken sakatlık yaşadım ve sonrasında tekrar iyi olmak için çok çalıştım. Dönem dönem özellikle de performasımın zirve yaptığı zamanlarda şanssız sakatlıklarım oldu. Kolay olmuyor maç temposuna dönmek ve bazen o 2-3 ay süre uzayabiliyor" dedi.
Galatasaray maçındaki hakem hatasıyla ilgili soruya da cevap veren Slovak oyuncu, "Bizim aleyhimize oldu ve haksız bir penaltıydı" ifadelerini kullandı" dedi.
Quaresma ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Holosko, "Quaresma gayet iyi bir oyuncu ve iyi bir arkadaş. Onunla ilgili durum yönetimin vereceği bir karar" dedi.
Kendisini yıldız hissedip hissetmediği konusuyla ilgili soruya mütevazi bir cevap veren Slovak oyuncu, "Ben yıldızım demem yanlış olur, buna kamuoyu karar verir. Ben performansımı üst düzeyde tutup yıldız olmaya çalışırım. Takımımızda Fernandes ve Almeida gibi yıldız oyuncular var" ifadelerini kullandı.
"Beşiktaş'a vereceğim çok şey olduğu için ben buradayım"
Kulübün maddi sıkıntılarına değinen Holosko, "Yöneticiler kontratı yüksek oyunculardan indirim talebinde bulundu. Beşiktaş çok büyük bir kulüp ve bende bu kulübe vereceğim daha çok hizmetler olduğunu düşündüğüm için teklifi kabul ettim. İstanbul çok güzel bir şehir ve ben burada olmaktan dolayı mutluyum" dedi.
Kontrat yenileme sürecinde başka kulüplerden teklif aldığını söyleyen Holosko, "Türkiye'den Kasımpaşaspor ve yurtdışından da menajerim vasıtasıyla bazı kulüplerden teklifler oldu fakat ben çok daha büyük bir kulüp olan Beşiktaş'ta kalmayı tercih ettim" dedi.
Mevki olarak nerede daha verimli olduğu konusunda sorulan soruya Holosko, "Manisaspor'da ileri uçta merkezda oynyordum. Sonraki süreçte kanatlarda oynamaya başladım ve verimli olduğumu düşünüyorum. Ben Batuhan ve Almeida'ya göre biraz daha farklıyım bu yönden. Samet hocam da bana kanat da dahi olsam, içeri girmemi ve pozisyon yaratmamı istiyor. Beni en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor" şeklinde cevap verdi.
Takım içinde Fernandes'in çok önemli bir pozisyonda olduğunu söyleyen Holosko, "Fernades dünya çapında ve çok önde gelen bir yıldız. Takım için mücadele ediyor ve maç içinde bunu görmek takımı da ateşliyor. Takıma büyük bir katkısı var" ifadelerini kullandı.
"Defans kurgumuz yerine oturacaktır"
Bu sene yenilen gollerle ilgili de konuşan Holosko, "Takım savunmamız yavaş yavaş yerine oturuyor ve bu sene daha iyi olduğumuz kesin. Yenilen 4 golün 3'ünü Galatasaray maçında yedik ve yeni bir arkadaşımız Escude vardı. Defansta yeni olması sebebiyle normal tabiki oynayarak takıma alışacaktır. Dediğim gibi takım savunmamız her geçen gün daha iyi olacak. Toraman, Sivok ve Escude hangisinin oynadığında çok bizim takım halinde defans yapmamız önemli. Defans kurgumuz yerine oturacaktır" dedi.
Sahada kendisini en iyi anlayan oyuncunun Delgado olduğunu söyleyen Slovak oyuncu, "Delgado ile sahada birbirimizi çok iyi tamamlıyorduk ve benim nerelere kaçacağımı biliyordu. Sahada böyle bir uyum şuan için Fernandes ile aramızda olabilir, fakat şuan biraz daha zaman var bunun için" dedi.
İlk 11'de kimsenin yerinin garanti olmadığını söyleyen Holosko, "Herkes çok çalışmak zorunda ve ilk 11 için mücadele üst seviyede devam edecektir" dedi.
"Muhammed çok iyi bir oyuncu olacak, kiralık giderek maç kondisyonu kazanmalı"
Muhammed'in çok yetenekli olduğunu söyleyen Holosko, "Bence fiziki olarak eksiği var ama çok çalışıyor özellikle bu sene. Üst düzey bir tekniği var özellikle top ayağındayken çok iyi. Benim fikrimi sorarsanız kiralık giderse oynayarak kendisini daha da geliştirebilir" dedi.