Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Beşiktaşa 100 bin TL için transfer yasağı geldi. Milliyet Gazetesi'nden Cemal Ersen'in özel haberine göre; Futbol Federasyonu, genç futbolcu Onura lisans çıkarmak için başvuran siyah-beyazlılara, Manisaspora ödenmeyen Uğur İncemanın bonservis taksidi yüzünden olumsuz yanıt verdi.
Nihat Kahveci, İsmail Köybaşı ve Ferrariyi kadrosuna katarken milyonlarca euro harcayan Beşiktaş, sadece 100 bin liralık borcu yüzünden transfer yasağıyla karşılaştı. Şok gelişme, siyah-beyazlı kulübün, Bozüyükspordan aldığı genç Onura lisans çıkarmak için Futbol Federasyonuna yaptığı başvurunun, Futbol ailesine borcunuz var. Transfer yapamazsınız diye geri çevrilmesiyle ortaya çıktı.
Manisaspor önceki gün federasyona başvurarak geçen yılki Uğur İnceman transferinden dolayı Beşiktaşın 100 bin liralık borcunu ödemediğini bildirdi.
Bu paranın siyah-beyazlı kulüpten tahsil edilmesini talep eden Manisaspor, bu şikayetiyle, Beşiktaşa transfer yasağı gelmesine yol açtı.
Manisaspora borcunu unuttuğu belirlenen Beşiktaşın böyle bir gerekçeyle yasaklı kulüpler listesine girmesi şaşkınlık yarattı. Siyah-beyazlıların, Ege temsilcisine olan borcunu bugün ödeyerek serbest transfer hakkına kavuşacağı bildirildi.
Federasyon yetkilileri ise olayı doğrularken, Bu konuda tüm kulüplere eşit davranmak zorundayız. Başka kulüplere, teknik adamlara veya futbolculara borcu olan kulüpler otomatikman transferden yasaklanıyor. Manisasporun başvurusu yeni olduğu için Beşiktaş bu kapsama henüz girdi. Önemli bir miktar değil ama, tek kuruş borç dahi olsa, ödenmesi gerekiyor şeklinde konuştular.
Beşiktaşın geçen sezon iki kupayı kazanmasında özellikle son haftalarda sağladığı katkıyla büyük rol oynayan Filip Holosko, Antalyaspor önünde oyuna sonradan girmesine rağmen attığı golün sevincini yaşıyor.
İnönüde bu sezon ilk resmi golü atan Slovak forvet, Attığım gol sadece güzel değil, benim için her açıdan önemliydi. Hem çok kritik bir anda takımımı öne geçirdim hem de kendime güven sağladım. Çünkü iyi futbolcu takımına faydalı oyuncudur diye konuştu.
Hocamın kararına saygılıyım
Holosko, bu sezon da şampiyonluğun en büyük favorisi olduklarını belirtip, Zorlu bir sezon olacak. Ben de takımıma katkı sağlamak istiyorum. Hocamın kararına çok saygı duyuyorum ama yedek kalmak gibi bir niyetim yok. Ben kendimi her zaman ilk 11de düşünüyorum. Bu açıdan da attığım golün önemli bir mesaj olduğunu söyleyebilirim dedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in görevini bırakması durumunda milli takımın başına geçeceği söylentilerine tepki gösterdi.
Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet edip sorularını yanıtladı.
Fatih Terim'in yerine milli takımın başına geçeceği yönündeki söylentilerle ilgili bir soru üzerine Denizli, ''Bu abesle iştigalin en açık örneğidir. Bir komplo teorisi ve senaryo bile değildir. Kimse merak etmesin, ne Fatih bırakır ne de ben bırakırım. Buna cevap bile verilmez. Ben burada takımımla birlikte mutluyum. Bu söylentinin mantığı nedir, anlamış değilim'' diye konuştu.
''Fatih orayı hak ediyor ve çok başarılı'' diyen Denizli, ''O giderse, ben Beşiktaş'ın başında olmasam bile bunu düşünmem'' dedi.
-''1 AY SONRA...''-
Takımın şu anda yüzde 70'lerde olduğunu ifade eden Denizli, ''1 ay sonra düşündüğümüz noktada oluruz'' diye konuştu.
Denizli, savunmada az gol yediklerinin belirtilmesi üzerine de ''Bir takım az gol yiyorsa bunu defansa değil takımın bütününe bağlamak gerekir. Önde iyi mücadele ediyoruz, bu da savunmayı rahatlatıyor'' diye konuştu.
-''GENÇLERİ KULLANACAĞIM''-
Mustafa Denizli, takımda 3-4 genç oyuncusunun bulunduğunu ve bunlardan yararlanmayı düşündüğünü kaydetti.
Geçen yıl 2 kulvarda mücadele ettiklerini, bu yıl ise 3 kulvarda oynayacaklarını belirten deneyimli teknik adam, şöyle devam etti:
''6 tane önemli grup maçımız olacak. 10 gün sonra rakiplerimiz belli olacak. Bu maç trafiğinde kadromuzdaki oyuncularımızdan yararlanacağız. Batuhan da geldiğinde kadromuz 26'ya çıkacak. İlerleyen süreçte bu 22'ye iner ama kim kalır şu an için belli olmaz.''
Batuhan'ın sakatlığının sürdüğünü ve 3 hafta tedavi süresi olduğunu anlatan Denizli, genç futbolcunun Ekrem ile aynı problemleri yaşadığını ifade etti.
-''DELGADO HAFTAYA GELECEK''-
Denizli, İspanya'da tedavisi süren Delgado ile zaman zaman görüştüğünü belirterek, ''4-5 gün daha oradaki tedavisi sürecek. Önümüzdeki hafta sonuna doğru da İstanbul'a gelecek'' ifadelerini kullandı.
-''SÜS BİTKİSİ DEĞİLLER''-
Geçen sezon fazla şans vermediği Erkan'ı takımda tuttuğunun hatırlatılıp, bu sezon da fazla şans bulamadığının belirtilmesi üzerine Mustafa Denizli, şunları söyledi:
''Acelemiz yok. Bu kadronun içinde tutuyorsak, süs bitkisi olarak tutmuyoruz. Zamanı geldiğinde herkes bu takıma katkıda bulunacak. Futbolcularım inandığım için buradalar. Düşünmesem zaten bizimle kalmasını istemezdim. Biz ondan memnunuz.''
-''ANTRENMANLAR BİLE DAHA ZEVKLİ''-
Denizli, Antalyaspor maçının seyircisiz oynanmasıyla ilgili bir soruyu, şöyle cevapladı:
''Antrenmanlar bile daha zevkli. Futbolda tempoyu tribün kazandırır. Bu çok büyük bir ceza. Seyircisiz oynanacağına maçların başka kentlerde oynanması daha iyi olur. Bizim maçımızı da Urfa'ya verebilirlerdi.''
-İSTİKLAL İLE MAÇ-
Deneyimli teknik adam, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada İran'ın İstiklal takımıyla hazırlık maçı oynamayı planladıklarını söyledi.
Görüşmelerin sürdüğünü anlatan Denizli, karşılaşmanın İstanbul'da oynanacağını sözlerine ekledi.
Spartak Moskova, Olympiakos, Werder Bremen, Saint Etienne derken, Beşiktaşımızda kalan Bobo Deivson, Antalyaspor maçının ardından ilginç sözler söyledi. Transfer hikayeleri nedeniyle sürekli kafası karışık olan Sambacı yıldızın, takımda kalışının kesinlik kazanmasıyla yüzü de gülmeye başladı. Antalyaspor karşısında ilk 11'de başlayıp, 90 dakika sahada kalan Brezilyalı forvet, maçın ardından gazetecilere Türkçe sözlerle takıldı. Bobo, Her gün beni manşetlere taşıyorsunuz. Ama bir yere gitmiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp, takımımın başarısı için mücadele edeceğim. Belki o zaman 10 milyon Euro veren kulüpler çıkar diyerek espri yaptı.
Kimse heveslenmesin'
Antalya galibiyetinin kendilerine büyük moral verdiğini belirten Bobo, şampiyonluğun en büyük favorisinin yine kendileri olduğunu söyledi. Brezilyalı golcü, Kimse heveslenmesin. İlk maçımızda puan kaybettik. Ancak rakipler de ileride kayıplar yaşayacak. Hem ligde hem kupada en iddialı ekip biziz. Taraftarımıza bu sezon da çifte mutluluk yaşatmak için elimizden geleni yapacağız yorumunda bulundu.
Beşiktaş Kulübü, bugün bazı basın organlarında çıkan "Manisaspor Kulübü`ne 100 bin lira borçlu olunduğu ve bu nedenle Futbol Federasyonu tarafından lisans çıkartma izni verilmediği" haberini yalanladı.
İşte Beşiktaş Kulübü`nde yapılan resmi açıklama :
``Manisaspor Kulübü, Uğur İnceman’ın transfer bedellerinin ödenmesi için kendisine verilen 1 milyon Avro tutarındaki senetleri kaybetmiş olup, senetlerin kaybedilmiş olması nedeniyle yasal gereklilik olan senet iptal davasını açmıştır. Manisaspor, senet iptal davasının bitmesini müteakip yasal gereklilik olmamasına rağmen, ödeme görüşmeleri devam ederken kulübümüz aleyhine Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu`na başvurmuş, kurul verdiği kararda, Manisaspor`un senetleri kaybetmiş olmasına rağmen kulübümüz aleyhine haksız faiz ödemesine karar vermiştir.
Bu karara karşı Tahkim Kurulu`na yaptığımız başvuru kabul edilerek, Manisaspor`un haksız faiz talebi kısmen reddedilmiştir. Gelinen aşamada, senet iptali davası kararı kapsamında senet bedelleri olan 1 milyon Avro Manisaspor`a ödenmiştir. Varlığı iddia olunan yaklaşık 100 bin liralık borç ise Manisaspor`un herhangi bir yasal gereklilik olmamasına rağmen federasyona yaptığı başvurular nedeniyle ortaya çıkan, fakat esasen hiçbir şekilde itirazımız olmaması nedeniyle karar verilmemesi gereken yargılama masrafı, kısmi faiz ve avukatlık ücretinden oluşmaktadır. Ödenecek tutar konusunda gerekli mutabakat için kulübümüz avukatlarıyla Manisaspor avukatları arasında görüşmeler yapılmaktadır. Federasyonun böyle bir rakam konusunda medyaya bilgi vermesi kulübümüzce manidar bulunmuştur.``
Kaynak Takip Etmeyin Artık Şu DÜZENBAZLARIN HaberLerini.